woensdag, mei 8, 2024
HomeKagiaInterview KagiaJoost Meiland: ,,De slechtste wedstrijd van Kagia sinds ik er speel"

Joost Meiland: ,,De slechtste wedstrijd van Kagia sinds ik er speel”

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Kagia heeft de vierde nederlaag van het seizoen te pakken. Het was pas de eerste nederlaag op vreemde boden, maar de 5-0 zege van gastheer Te Werve sprak wel boekdelen. Centrale verdediger Joost Meiland draaide niet om de hete brij heen. ,,Dit was absoluut de slechtste wedstrijd van Kagia sinds ik voor deze club speel. Het klopte van geen kant en we hebben hoofdzakelijk achter de feiten aangelopen.”

Kagia trad aan zonder Roy Hogewoning en Tijs van der Schinkel en moest toezien dat, amper begonnen, er al een 1-0 achterstand op het scorebord stond in Rijswijk. ,,De vraag was of de overtreding binnen of buiten de zestien werd gemaakt. Ik heb zo mijn bedenkingen bij de toegekende strafschop. Feit blijft dat we niet goed zijn gestart en dat moeten we onszelf aanrekenen.”

Doelman Aron Wijsman voorkwam na tien minuten een grotere achterstand, maar de Kagianen waren nog niet gewaarschuwd. De ploeg van Huib van Oostrom Soede bleef sterker en kwam ook op 2-0, z’n slordige tien minuten voor de pauze. ,,Even daarvoor maakten wij een glaszuiver doelpunt, maar die werd afgekeurd. Opgeteld bij de openingstreffer mag je dus stellen dat we de scheidsrechter niet mee hadden om het zo te stellen. Eerder bij DoCoS uit hadden we daar ook al last van. Joey van Beelen kreeg in de eerste helft nog een tik in het gezicht en dat werd niet gezien. Wanneer daar rood voor zou zijn getrokken, heb je een andere wedstrijd. En wordt die 1-1 wel goedgekeurd dan krijg je ook een ander verhaal. Te Werve heeft een aantal behendige en technische spelers en bij een voorsprong kunnen ze een boel. Wanneer het bij hen tegen zit, dan blijft er niet veel van over. Maar goed; uiteindelijk werd het ook nog 3-0 en daarmee gingen we de rust in.” Voor die 3-0 was een inzet van Rik Verdegaal overigens nog op de lat beland dus het zat de Lisserbroekers ook niet geheel mee.

Halverwege de tweede helft kreeg Kagia nog en kans om enigszins terug te keren in de tweestrijd, maar Van Beelen stuitte op de doelman van de thuisploeg. In het laatste deel werd de score nog verder uitgebouwd en leed Kagia een grote nederlaag.

Meiland: ,,Al met al konden we geen vuist maken. We hebben natuurlijk geprobeerd om het om te zetten, maar we bleken niet bij machte om dat voor elkaar te krijgen. Natuurlijk baalde ik van deze zeperd, maar ik kan het in de loop van de avond ook wel van me afzetten. De wereld draait gewoon door en volgende week zijn er weer nieuwe kansen. Ik geloof er niet in dat wij in de problemen hoeven te komen. Wel wordt het tijd voor een overwinning en in dat opzicht komen er mooie uitdagingen aan tegen Berkel thuis en Van Nispen uit. Dat zijn toch de tegenstanders waartegen wij de punten moeten pakken. Als dat lukt dan weten we dat we veilig in de middenmoot staan. Lukt het niet dan weten we ook waar we staan, maar ik heb vertrouwen in de komende wedstrijden. Uiteindelijk zijn we nu ook niet eens weggespeeld, maar was het gewoon een mindere dag van ons. Voor het overige konden we ook bij de andere nederlagen lang in de wedstrijd blijven.”

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Kool, Meiland, Lobbezoo, Hoejenbos, Sluymer, Lamboo, Ligtenberg, Imanse, Verdegaal, Van Beelen.