Voorbeschouwing tweede klasse C

Zaterdag 23 maart

DoCoS-TAVV

Wordt elders deze week voorbeschouwd als Krakerrrr van de Week

RCL-Voorschoten’97

Er had meer dan een gelijkspel ingezeten voor Voorschoten’97 in de topper tegen DSO. Zo raakte Peer van Paasen kort voor tijd de lat. Concurrent UVS verloor echter dus kon men in Voorschoten toch spreken van een geslaagde voetbaldag. Immers, de aanval op de koppositie was afgeslagen voor het moment. Nu dient er weer gewonnen te worden op weg naar het kampioenschap. Een hobbel van formaat zou RCL kunnen zijn ware het niet dat de ploeg nogal onvoorspelbaar is. Uit tegen Valken’68 en thuis vorige week speelden de Leiderdorpers een ijzersterke pot en gingen met de winst aan de haal. Tegen DSO werd RCL echter met 4-0 afgedroogd. Hoe staat de vlag erbij zaterdag is de hamvraag. RCL staat inmiddels op een vijfde stek en die zal men niet graag afstaan. De roodwitte mouwen zullen dus wel weer opgestroopt zijn. Andre Lourens heeft zijn ploeg na een zwakke start van het seizoen inmiddels helemaal op de rit en zal zijn afscheid bij Voorschoten graag vieren met de ultieme droom van elke trainer: de titel. Een gelijkspel zal zaterdag een teleurstelling zijn. Voor RCL zou het zeker geen slecht resultaat zijn. Op Adegeest was de koploper beduidend sterker. De voornaamste concurrent momenteel, DSO,  speelt thuis tegen Te Werve.

UVS-VELO

Een ongeïnspireerde, futloze vertoning zonder enige creativiteit; zo laat de ‘prestatie’ van de blauwwitten van vorige week tegen RCL zich wel omschrijven. De wil en de kwaliteit om te gaan voor het kampioenschap leken volledig te ontbreken bij de brigade van Stefan Roodakkers. Het zal gedonderd hebben deze week in de Kikkerpolder. De blauwwitten hebben dit seizoen meerdere malen bewezen een uitstekende pot voetbal op de mat te leggen, dus laten we het op een off-day houden. Een mooie testcase en dito gelegenheid om revanche te nemen vormt de wedstrijd tegen VELO. De ploeg staat een plekje onder UVS met slechts drie punten minder. Bovendien scoort de ploeg soepeltjes zoals het arme DoCoS zaterdag ondervond. De aanval van de Wateringse ploeg treft dan weer juist de sterkste defensie van de tweede klasse C. Interessant om te zien wie als winnaar uit de strijd komt. Gezien de ambities van blauwwit moeten de punten in Leiden blijven.

Soccer Boys-Valken’68

Uit de laatste vier wedstrijden haalde Valken’68 zeven punten en lijkt zo dus een beetje op te krabbelen. Dissonant in die serie was echter de 6-3 veegpartij tegen DSO waar Valken een aantal hoeken van het veld zag. Zo blijft de ploeg van Arie van Duijn toch beneden de verwachtingen te presteren. De Boys zijn juist bezig met een goede serie. De laatste keer dat verloren werd was op 2 februari toen met 0-1 van DSO werd verloren. Valken kan dus de borst natmaken. Er valt voor de ploeg slecht één prijs te behalen: de derde periodetitel. Als men daar serieus werk van wil maken, dan dient er gezegevierd te worden in Bleiswijk. Geschiedt dat niet dan gaat het seizoen als de bekende nachtkaars uit. Belangrijkste doel is nu echter om verder weg te komen uit de onderste regionen.

Voorbeschouwing tweede klasse C

Zondag 24 maart

Stompwijk-ROAC

De thuisploeg boekte vorige week zondag een uiterst knappe zege op Laakkkwartier. De concurrenten ONA en RVC’33 wonnen echter ook terwijl ESTO kampioenskandidaat nummer een, TAC,  met 1-1 in bedwang hield. In- of uitlopen op de medekandidaten voor een plek in de nacompetitie om lijfsbehoud zat er dus  niet in. Dat zal zondag ook waarschijnlijk niet gaan lukken. In ROAC treft Stompwijk een sterke ploeg die momenteel achter het ongenaakbare TAC ‘the best of the rest’ is. De bezoekers zullen zich ook nog eens gesterkt voelen omdat zij de strijd om de tweede plaats in de wedstrijd tegen Foreholte in hun voordeel beslisten. Mochten de mannen van Erik van Manen hetzelfde niveau aantikken als vorige week dan een verrassing wellicht mogelijk.