Valken’68-HVC’10

Arie van Duijn was zeer verguld met de prestaties van zijn mannen in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Voorschoten’97. De zege hield de ploeg volledig in de race om de derde periodetitel, een positie die enkele maanden voor onmogelijk werd gehouden. Vasthouden die flow is de algemene gedachte op ’t Duyrak. HVC’10, dat uit de laatste vijf wedstrijden slechts twee puntjes vergaarde, moet het volgende slachtoffer van de dadendrang van Valken worden. De ploeg uit Hoek van Holland heeft zich echter nog niet veilig gespeeld wat betreft de nacompetitie om degradatie en zal maar al te graag de punten komen ophalen. De heenwedstrijd eindigde nog in 2-2, maar nu ligt de favorietenrol toch aan de kant van de thuisploeg.Valken’68 verdedigt een voorsprong van 1 punt in de derde periode op UVS, Berkel en Soccer Boys.

SoccerBoys-Voorschoten’97

Een domper van jewelste voor Voorschoten’97. Het verlies van de koploper tegen Valken’68 was zeker niet ingecalculeerd. Waar trainer Andre Lourens nog het meest van baalde was het missen van de vele kansen. Juist die scherpte voorin is hard nodig voor een ploeg die kampioen wil worden. Het geloof in de goede afloop binnen de selectie is echter nog ongebroken, maar die overtuiging moet in de resterende wedstrijden wel in daden omgezet worden. Soccer Boys is een taaie opponent dat Voorschoten in de heenwedstrijd nog met 1-2 het nakijken gaf. Dat de voorwaartsen van de groengelen voor de tweede keer op rij zo improductief blijven is niet waarschijnlijk. De selectie zal ervan doordrongen zijn dat er nu toch echt gewonnen moet worden. De week erop wacht VELO. Worden deze twee ploegen aan de zegekar gebonden, dan is er een reuzenstap genomen richting het zo felbegeerde einddoel. De Bleiswijkers strijden, mede door een fraaie 0-3 zege op Te Werve in de voorbije speelronde, nog wel mee om een prijs in de derde periode.

UVS-Berkel

Handenwrijvend vernamen de blauwwitten vorige week dat koploper Voorschoten ten onder was gegaan. Zo slonk de achterstand tot slechts één puntje. Het kampioenschap lonkt in de ongemeen spannende strijd om de hoofdprijs in de tweede klasse C. Een uitglijer kan fataal zijn, sterker nog, is waarschijnlijk fataal. Berkel moet puntloos naar huis, zo simpel is het voor UVS zaterdag. De ploeg heeft echter een forse sprong op de ranglijst gemaakt in de afgelopen maand en steekt dus duidelijk in een blakende vorm. In de strijd om de derde periode heeft Berkel net als UVS negen punten verzameld. De ploegen lijken als je naar de statistieken kijkt aan elkaar gewaagd. UVS laat eindelijk scoringsdrift zien. Gaat dat zaterdag de doorslag geven? De eerste ontmoeting eindigde in een nipte 0-1 zege door een doelpunt van Bart van der Weijden.

RCL-TAVV

De thuisploeg heeft zich nagenoeg veilig gespeeld, maar zal daar graag op korte termijn definitief veilig van maken. Zelfs bij winst op TAVV zal dat vermoedelijk nog niet lukken, maar een overwinning zal daarom niet minder smaken. De uitslagen van de Leiderdorpers zijn met de beste wil ter wereld niet te voorspellen; zo wordt heel knap UVS teruggewezen of een paar weken later spelen ze een draak van een wedstrijd tegen HVC’10. Wel leverde het een puntje op (1-1). Voor tegenstander TAVV lijkt de enige vraag die resteert dit seizoen wanneer de rechtstreekse degradatie een feit wordt. Bij verlies zou dat volgende week kunnen gebeuren. De ploeg lijkt uitgeblust gezien de uitslag van de laatste twee wedstrijden: nederlagen met respectievelijk 4-0 en 5-0. De ploeg zit in een peilloos diep dal en lijkt er niet meer uit te kunnen klimmen. Het moet wel heel gek lopen wil de thuisploeg niet drie punten aan het totaal toevoegen.