DSO-DoCoS

Het wordt een lastige zaterdag voor zowel de DSO aanhang als die van concurrent Voorschoten’97. Natuurlijk is er de zinderende spanning: een laatste wedstrijd waarin het gaat om het kampioenschap tussen twee clubs met exact hetzelfde doelsaldo is vrijwel uniek en zenuwslopend spannend natuurlijk. Wat het extra belastend maakt is het slechts met één oog kijken naar de wedstrijd en met het andere oog het mobieltje in de gaten houdend om te zien of er bij de concurrent gescoord is. Op het eerste gezicht wordt het een makkelijk middagje voor de thuisploeg en is de vraag vooral hoe hoog de score gaat oplopen. Tegenstander DoCoS wacht in ieder geval de nacompetitie en winst of verlies maakt voor de ploeg niet uit. De roodwitte brigade zou met het oog op de verlengde competitie spelers kunnen sparen en een veredeld B-team kunnen sturen. De mannen uit de Leidse Mors zouden het reguliere seizoen misschien ook knallend willen afsluiten door de kampioenskandidaat pootje te lichten en zo hun ‘buren’ Voorschoten aan het kampioenschap te helpen en een boost te geven aan het aangetaste zelfvertrouwen. Thuis won DoCoS in de laatste minuut, mede door weergaloos keeperswerk van destijds Joris van Harmelen. DSO oogt in bloedvorm gezien de vijf zeges op rij waarvan de laatste met 0-5 bij UVS. Op een ware vernedering zit DoCoS niet te wachten, dus de verwachting is dat de club er vol voor gaat.

Note redactie: inmiddels is bekend dat Ron de Roode het seizoen niet afmaakt (zie eerder geplaatst artikel, André Devilee neemt met twee assistenten waar in de resterende wedstrijden)

SC Monster-UVS

Na ampele bestudering van de regels en dito rekenwerk blijkt UVS toch nog een miniem kansje op een (vervangende) periodetitel te hebben. Dat zou de ploeg alleen ten deel vallen als Valken’68 thuis verliest van SVC’08 en UVS minimaal een punt pakt, want in de nek hijgt ook nog Soccer Boys. Voor de thuisploeg staat er helemaal niets op het spel. De ploeg gaat de nacompetitie in en daar is niets aan te veranderen. Wordt het een troosteloze zomeravond wedstrijd of wil UVS zich revancheren voor de blamerende 0-5 nederlaag vorige week tegen DSO? Het is te hopen dat interim trainer Arnold Overdijk zijn mannen nog een keer kan oppeppen om het seizoen nog een fatsoenlijk slot te geven. Of komt er toch nog een staartje voor blauwwit?

RCL-CVV Berkel

Dit lijkt typisch zo’n wedstrijd waarin de trainers een fraaie gelegenheid zien spelers in de basis te zetten die daar het hele seizoen al tegenaan zaten, maar de boot net misten. Ook de jeugd zou zaterdag op Sportpark De Bloemerd eens aan het grote werk kunnen gaan ruiken. Beide ploegen staan in de middenmoot en strijden hoogstens om de dagoverwinning. De heenwedstrijd eindigde in 2-2 en een gelijkspel lijkt ook nu het meest voor de hand liggende resultaat. Bij gunstige resultaten en eigen winst kan RCL nog eventueel zesde worden.

Soccer Boys-TAVV

De thuisploeg zou nog op een eervolle derde plaats kunnen eindigen als UVS en Valken’68 beide verliezen. In dat geval gaan de Bleiswijkers aan de haal met de derde periode. Dan moet degradant TAVV wel verslagen worden. Dat lijkt geen onmogelijke opgave want de laatste keer dat TAVV een punt haalde was op 16 maart. Uithuilen en opnieuw beginnen voor de ploeg uit Ter Aar in de hoop volgend jaar weer terug te keren in de oh zo aantrekkelijke tweede klasse C. Kan TAVV nog een keer de rug rechten? Die 0-8 thuis tegen Voorschoten’97 deed wel erg veel pijn, ook al was de ploeg zwaar gehavend.

Valken’68-SVC’08

Een enkel puntje heeft Valken’68 nodig om periodekampioenschap binnen te halen. Het zou een prestatie zijn waar nog jaren over gepraat zal worden. Wie gaf er een cent voor de kansen voor de mannen van Arie van Duijn zo vlak na de winterstop? Ogenschijnlijk vanuit het niets begon de ploeg te winnen en ging er tot vorige week mee door. VELO weerstond toen de Valkenburgse wals met een gelijkspel als resultaat. Wat is er echter mooier dan juist thuis de prijs binnen te slepen? Voor SVC’08 zit het seizoen erop, slechts de wedstrijd tegen Valken’68 staat tussen de selectie en de welverdiende zomerstop. Tot op het bot gemotiveerd zal de ploeg niet zijn, dit in tegenstelling tot de thuisploeg. Niet alleen de motivatie telt zaterdag; Valken heeft bewezen, onder andere in de match tegen Voorschoten’97 van een aantal weken geleden, dat het uitstekend kan voetballen. De feestcommissie heeft hoogstwaarschijnlijk al een draaiboek gemaakt, de bloemen zijn besteld en de champagne staat koud. Nu nog ‘even’ winnen en an met vertrouwen richting het toetje.

Voorschoten’97-Te Werve

Toen Voorschoten’97 een riante marge ten opzichte van DSO bij elkaar had gevoetbald bleef de trainer Andre Lourens de nuchterheid zelve. ‘We zijn een kandidaat voor het kampioenschap en dat zijn we niet alleen. Wacht tot de laatste wedstrijd.’ Het waren profetische woorden. Wat zou het voor de trainer een prachtig, en verdiend, afscheid van de club zijn als de schaal zaterdag omhoog wordt gehouden. Voorschoten is echter dit seizoen al eerder geconfronteerd met onverwachte nederlagen, denk maar aan de twee nederlagen tegen SVC’08! Er was nog een domper in de serie: denk hierbij aan de 2-0 nederlaag tegen, jawel Te Werve. Hierbij komen we dan bij het meest pikante van deze tweestrijd. De trainer van Te Werve is Huib Oostrom Soede, de man die ook de zondagselectie van Voorschoten’97 onder zijn hoede heeft. Hij bevindt zich vanzelfsprekend in een weinig benijdenswaardige positie; wint Te Werve dan zou hij persona non grata  worden op het Sportpark Adegeest. Kan hij zich daar nog wel met goed fatsoen vertonen als zijn ploeg een kampioenschap van Voorschoten in de weg staat? Aan de andere kant is het natuurlijk zijn eer, en dat van zijn ploeg, te na om de rode loper uit te leggen. Het is een scenario dat de meest fantasierijke thrillerschrijver niet had kunnen bedenken. Zatermiddag rond de klok van kwart over vier weten we meer.

Stand van zaken:

Voorschoten’97 25-49-62-35

DSO   25-49-58-31

HANDIG OM TE WETEN

2.5 Rangorde in competitie, kampioenschap, promotie, degradatie

1. Algemeen:

a. Het totaal aantal behaalde wedstrijdpunten bepaalt de rangorde gedurende de competitie.

b. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten is het aantal verliespunten bepalend voor de positie op de ranglijst, dat wil zeggen hoe meer verliespunten, hoe lager de positie.

c. Zijn het aantal wedstrijdpunten en het aantal verliespunten gelijk, dan is het doelsaldo bepalend. Onder doelsaldo wordt verstaan het aantal doelpunten ‘vóór’ verminderd met het aantal doelpunten ‘tegen’.

d. Is het doelsaldo gelijk, dan bepaalt het aantal doelpunten vóór de rangorde.

e. Is het aantal doelpunten vóór gelijk, dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend.

f. Bovenstaande bepalingen en volgorde zijn van toepassing, tenzij hierna of bij een door het bestuur amateurvoetbal vastgestelde promotie- en degradatieregeling anders is bepaald.