De kans dat er komend weekend gevoetbald kan worden, lijkt uitermate klein. Op de velden ligt sneeuw en het vriest nog steeds delen van de dag en ‘s nachts en daar lijkt niet tijdig een einde aan te komen. Om die reden wel een voorbeschouwing, maar beduidend beknopter dan de lezer gewend is. Wij rekenen op uw begrip in deze.

Voorbeschouwing zaterdag 26 januari, tweede klasse C

CVV Berkel-TAVV

De ploeg uit Ter Aar haalde zaterdag jongstleden een even verrassende als ruime zege op DoCoS. Het begin van de wederopstanding? Wil TAVV degradatie ontlopen, dan moet men in ieder geval de nummer één na laatst voorbij; juist, CVV Berkel. Het lijkt erop of eronder te worden voor de mannen van Frenk van der Kleij.

DoCoS-HVV Te Werve

Met boter en suiker ging DoCoS erin op bezoek bij TAVV (4-0). Het was een nederlaag die aan de uitingen van de spelers te horen wel erg bitter was. Om HVV Te Werve pootje te kunnen lichten zal de ploeg heel anders te werk moeten gaan. De knop moet om bij roodwit. Ook gezien de ranglijst.

DSO-Valken’68

Valken’68 won weer eens al werd het nog billen knijpen in de laatste minuten tegen Soccer Boys. Wil de ploeg nog wat van het seizoen maken, dan moet het niet bij deze zege blijven. Omdat de ploegen dicht op elkaar staan kunnen een paar overwinningen de subtop ineens binnen handbereik brengen. DSO is een hele harde noot om te kraken. De voetbalpotentie heeft Valken’68 zeker om er minimaal een gelijkspel uit te slepen.

SC Monster-Voorschoten’97

De mannen van Andre Lourens gingen verder met waar ze voor de winterstop mee bezig waren: winnen. De koppositie werd zelfs wat versterkt door het gelijke spel van UVS. Gezien de positie op de ranglijst is SC Monster een te nemen horde. Dendert de Voorschoten trein voort zaterdag?

RCL-Soccer Boys

De ene week kijkt men naar boven in Leiderdorp en lijkt een plek bij de bovenste vijf of zes haalbaar, de andere week dwingt verlies weer de realiteit onder ogen te zien: RCL is een ploeg voor de middenmoot. Soccer Boys staat slechts een punt achter de Leiderdorpers. Verlies kan zelfs afzakken naar de onderste regionen betekenen. Laat RCL het zover komen of kan men zich kan herpakken na de zwakke vertoning tegen Voorschoten vorige week? Mocht er geen algehele afgelasting volgen dan wijken de Leiderdorpers uit naar kunstgras.

UVS-HVC’10

Ondanks de vele kansen wist UVS niet verder te komen dan een gelijkspel tegen VELO. Zaterdag wacht een andere kandidaat voor (voorlopig) plek twee: HVC’10. Een remise is niet genoeg. Het is dringen geblazen vlak onder koploper Voorschoten’97. Een gelijkspel, laat staan verlies kan een ploeg zich eigenlijk niet veroorloven. Als de blauwwitten voor het doel effectiever kunnen worden zou dat uiterst welkom zijn. In Hoek van Holland was er in de uitslag evenwicht tussen de ploegen.

Voorbeschouwing zondag 27 januari, tweede klasse C

GDA-Stompwijk’92

Wil Stompwijk zich handhaven, en daarvoor is men op de goede weg, dan moet er van de ploegen in de onderste regionen gewonnen worden. Met een schamele vier puntjes staat de tegenstander uit Loosduinen stijf laatste. Thuis werd al met 3-1 gewonnen. Een zege zondag zou heel wenselijk zijn voor Erik van Manen en de zijnen.