Tweede klasse C (zondag)- Voor de tweede keer dit seizoen klopte Stompwijk’92 hekkensluiter GDA. Op eigen bodem ging dat eerder al vrij eenvoudig en op zondagmiddag werd de return ook gewonnen. Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht, maar in de slotfase werd het toch nog even ‘vrouwen en kinderen eerst’. De bezoekers wonnen met 1-2 en dat betekende een plaats winst in de rangschikking. DOSR, de tegenstander van volgende week, werd gepasseerd.

Onze redactie sprak zondagavond met Enrico Geus. ,,Dit was voor ons een pot waarin de punten simpelweg mee terug naar huis moesten gaan gezien de ranglijst. We hebben het karwei ook geklaard, maar eenvoudig ging het niet. We verzuimden de 0-3 te maken en daarna werd het nog lastig. Zeker omdat er ook veel blessuretijd werd bijgeteld en daarin moesten we overleven.”

Volgens de vleugelaanvaller was de wedstrijd ronduit rommelig. ,,We speelden op een slecht veld met veel kurk en de weersomstandigheden waren ook niet super. Spelers hadden veel moeite om op de been te blijven. GDA is zeker geen hoogvlieger, maar in deze klasse zijn wij natuurlijk ook geen topploeg.”

Geus raakte laatst geblesseerd in een wedstrijd om de Rabobank LAV Cup tegen Valken’68, maar kon toch spelen in Loosduinen. ,,Ik vreesde voor een opgelopen scheurtje, maar de schade bleek een paar dagen later mee te vallen. Wat dat betreft kwam de afgelasting vorige week wel goed uit. Met rust kon het verder herstellen en ik was blij te kunnen spelen.”

De volgend seizoen naar UVS vertrekkende speler speelde niet enkel, maar was ook belangrijk voor zijn ploeg. ,,Ik maakte de 0-1, al snel in de wedstrijd, en ik had de assist in huis voor de tweede treffer. Die maakte Dennis van der Linden, kort na rust, fraai af met een volley. Leuk voor mij, maar daar sta ik ook voor. Een andere speler wordt opgesteld om tegen te houden en ik ben nu eenmaal meer een goaltjesdief. Knap van Dennis dat hij de plek in de spits zo goed invulde. Hij is eigenlijk een stofzuiger op het middenveld.”

Later werd het dus alsnog tegenhouden voor de gasten, die aantraden zonder de geblesseerde Nick van den Bosch. De paal hielp daarbij eenmaal en een andere inzet werd op de doellijn gekeerd. ,,Met de schrik vrij gekomen dus, maar we hadden het gewoon eerder moeten afmaken. Hoe dan ook; deze punten zijn uitermate welkom en zo houden we diverse ploegen onder ons. Volgende week de derby tegen DOSR en daarin zouden we andermaal goede zaken kunnen doen. Lijfsbehoud blijft onze doelstelling en het zou een knappe prestatie zijn als dat gaat lukken.”

Zoals gezegd speelt Geus na dit seizoen niet meer voor Stompwijk’92. ,,UVS had mij al eerder benaderd, maar toen was ik bezig met Te Werve. Ik ben uiteindelijk gebleven bij deze prachtclub, maar de interesse van UVS bleef concreet. Ik ben afgelopen week 25 geworden en ik heb ambitie en daarom heb ik besloten de overstap te maken. UVS is een club met ambitie en er staat een prima groep en ik bewaar warme gevoelens uit de gesprekken die ik voerde. Rick Luiten heeft er ook gespeeld en hij snapt de keuze wel. Wat dat betreft moet ik zeggen dat de gunfactor er ook is bij de club. Ik zou het ook niet leuk vinden om hier weg te gaan met scheve gezichten. De tweede klasse zaterdag zie ik als een stap omhoog en misschien kan UVS zelfs promoveren naar de eerste klasse. Dat willen ze graag en ze zouden komende zaterdag op gelijke hoogte kunnen komen met Voorschoten’97. Ik zal daar zeker gaan kijken, net als in de heenwedstrijd. Overigens heb ik ook met Bart van der Weijden contact gehad. Al met al ben ik enthousiast geworden door de verhalen en ik zal zeker kunnen aarden bij UVS.”

Voor nu ligt zijn focus echter bij zijn huidige club. ,,Buiten kijf. We zijn gepromoveerd en dat was een geweldige belevenis. Nu moeten we ervoor zorgen dat we in de tweede klasse blijven. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen en het is zeker niet onmogelijk. Voor heel veel clubs doen we zeker niet onder in deze klasse.”

Basisopstelling Stompwijk’92: Bennis, S. van der Salm, Onderwater, D. van der Salm, Van Marwijk, B. van der Salm, Van de Arend, Van Viegen, Geus, Van der Linden, Ammerlaan.