Tweede klasse C (zondag)- De nederlaag van vorige week tegen TAC’90, titelkandidaat nummer 1, was min of meer ingecalculeerd. Stompwijk’92 deed wat het kon, maar kwam eenvoudigweg tekort en ging er met grote cijfers vanaf. Pijnlijker was de geleden nederlaag op De Meerhorst tegen ONA afgelopen zondagmiddag. De ploeg uit Gouda won met 1-3 en drukte de formatie van Erik van Manen zo steviger op de twaalfde plaats. Dat is een stek die aan het einde van het seizoen verplicht tot het spelen van nacompetitievoetbal voor lijfsbehoud. Een andere ploeg die al boven Stompwijk’92 stond, ESTO, won keurig van HVV en liep verder weg. Hekkensluiter GDA won verrassend bij Foreholte en verkleinde het gat naar de twaalfde plaats naar zeven punten. Het mag duidelijk zijn: er is werk aan de winkel voor de vorig seizoen nog derdeklasser.

Trainer Van Manen legde de vinger op de zere plek. ,,Waar Stompwijk vorige week nog een dosis strijdlust op de mat legde tegen een veel beter TAC’90 kwamen we er nu niet aan te pas. ONA was vanaf de eerste minuut sterker, slimmer en agressiever en was de baas op ons veld. Veel duels werden verloren en we waren erg slordig in balbezit. Medespelers vonden elkaar zelden en als dat wel gebeurde, was de controle niet aanwezig.”

Voordat er tien minuten op de klok stonden, was het al 0-1 voor de gasten. Stompwijk’92 kreeg daarna wel wat kansjes en zo leek het een gelijkwaardige strijd, maar dat was het niet volgens Van Manen. ,,Het tweede deel was ook slap en slordig en we konden maar weinig uitrichten om wat aan de achterstand te doen. Even na de rust moesten zij met tien man verder en dan zou je zeggen dat er alsnog wat te halen valt. Toch kreeg ONA weer de grootste kansen, maar Jordi Bennis hield ons op de been. We waren dus nog in leven, maar niet bij machte om nu wel goed terug te komen in de wedstrijd. Bij de 0-3 was het helemaal gedaan.”

Joeri van der Salm maakte nog wel de 1-3, maar dat was meer een doekje voor het bloeden. De negende nederlaag kwam hard aan in Stompwijk. Van Manen tenslotte: ,,We staan nu echt in de gevarenzone en de ploegen aan de onderkant pakken wel hun punten. Er komen zware weken aan en er zal alles aan gedaan moeten worden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Komende donderdag spelen we tegen HVV (wedstrijd op verzoek van de Haagse club naar voren gehaald, red.) en dan is het heel wenselijk om weer eens punten te gaan pakken.”

Basisopstelling Stompwijk’92: Bennis, S. van der Sakm, Bosch, B. van der Salm, Van Marwijk, Van Viegen, Van de Arend, D. van der Salm, Geus, Van der Linden, Knijf.