woensdag, mei 8, 2024
HomeZaterdagTweede klasseUVS lijdt dure nederlaag bij SVC ’08 (2-0)

UVS lijdt dure nederlaag bij SVC ’08 (2-0)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- UVS heeft zaterdag in Wassenaar een kostbare nederlaag geleden bij SVC’08. In het resterende gedeelte (38 minuten) van het eerder bij een 0-0 stand gestaakte duel, wist de thuisploeg nog twee keer te scoren en behaalde zo een hele belangrijke zege in hun strijd tegen degradatie (2-0). Door dit resultaat is UVS zo goed als zeker uitgeschakeld voor het kampioenschap en zelfs een (vervangende) periodetitel lijkt er voor de Leidenaren dit seizoen niet in te zitten.

UVS wist voorafgaande het duel wat het te doen stond: winnen. De mannen van Steef Roodakkers waren in de openingsfase veelvuldig in balbezit maar het was de thuisploeg die het eerste gevaar stichtte. SVC’08-spits David Castillo kopte echter naast het doel van Glenn Sloos, die de absente Jesse Haak verving. Hierna kregen de bezoekers kansen via afstandsschoten van Marvin Sloos en Ayoub El Houari maar treffers leverde dit niet op.

De grootste kans was niet veel later voor Daan van der Zwaan, maar de UVS-aanvaller kreeg zijn voet onvoldoende tegen de bal om zijn ploeg op voorsprong te zetten. De thuisploeg ging duidelijk voor een punt in dit duel en leunde achterover, loerend op de counter. Met nog tien minuten te spelen gaf Roodakkers met het inbrengen van Marcello Walcott en Berend Verdoes zijn ploeg nieuwe, aanvallende impulsen, maar het gewenste doelpunt viel aan de andere kant. De behendige Thomas Hughes kwam na een tegenaanval op de rand van de zestienmeter in balbezit en zijn uithaal was (via de binnenkant van de paal) Sloos te machtig (1-0).

In de resterende tien minuten ging UVS vol op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen leverde dit niet op. In de slotseconden wist de net ingevallen Jeffrey Ros zelfs nog de 2-0 te scoren, waarna scheidsrechter Post gelijk affloot voor het einde van de wedstrijd.

UVS-trainer Roodakkers was uiteraard teleurgesteld over het behaalde resultaat en vond dat zijn ploeg beslist recht had op meer. Roodakkers: ,,We krijgen drie goede kansen om op voorsprong te komen, maar verzuimden om te scoren. We wilden vandaag graag, maar in sommige fases waren we te slordig en misten we het benodigde vernuft. Het is geen excuus, maar we hebben dit  seizoen een smalle selectie en dat was vandaag door het ontbreken van diverse spelers goed voelbaar. We staan weliswaar vier punten achter op Voorschoten ’97 en DSO, maar we gaan er nog alles aan doen om dit seizoen toch nog een prijs te pakken’’, aldus de volgend seizoen naar Ter Leede vertrekkende trainer.

Komende zaterdag ontvangt UVS stadsgenoot DoCoS, dat zelf door de zege van SVC ’08 in grotere degradatieproblemen is gekomen. SVC’08 staat, met nog 3 wedstrijden te spelen, 4 punten voor op DoCoS en bevindt zich nu op de (veilige) 10e plaats.

SVC ’08 – UVS 2-0 (0-0). 82. 1-0 Hughes, 90.+4  2-0 J. Ros. Scheidsrechter: K. Post

Toeschouwers : 125

Opstelling SVC ’08: Vos, Massaoudi, M. Ros, Bos, Van de Meer, C. de Ruiter, Hoekstra,Uzgu, Castillo (89. J. Ros), Toet, Hughes.

Opstelling UVS:  G. Sloos,  M. Sloos, Verlaan, Van Kempen (79. Verdoes), Pison, El Houari , Adima, Ait- El-Houssi ,Leugering, Van der Weijden, Van der Zwaan (81. Walcott).

Must Read