Derde klasse hoog (zondag)- In de derde klasse hoog stond dit keer de wedstrijd ASC-Nicolaas Boys op het programma. Beide teams draaien nog mee voor de prijzen in deze poule waar de ploegen allemaal tegen elkaar opgewassen lijken. Er scheen een heerlijk zonnetje op het prachtige complex van de Ajax Sportman Combinatie. De gasten uit Nieuwveen speelden met de twee spitsen Nick Teunissen en good old Menno Moerdijk dicht bij elkaar. Het jonge talent Finn Janmaat opereerde van zestien meter naar zestien meter en viel zeker in het begin op door een functionele techniek te koppelen aan loopvermogen en inzicht.

ASC-trainer Mo Bougrine stuurde zijn manschappen met een 1:4:3:3 het veld in met Ruben Dutrieux zwervend voor zijn defensie. In deze opzet komt Dutrieux veel aan de bal waarbij de stilist laat zien over een goede techniek te beschikken maar ook goed oog te hebben voor zijn omgeving door een korte bal regelmatig af te wisselen met een crossbal op de vleugels.

In het eerste kwartier was het een schaakspel waarbij de meeste gevechten voornamelijk op het middenveld plaatsvonden. Nicolaas Boys zakte in en kantelde goed mee met de bal waardoor het voor ASC lastig was om een man tussen de linies te vinden, mede daarom kozen ze redelijk veel voor een lange bal op de vleugels dat aanvankelijk niet het gewenste resultaat opleverde. Nicolaas Boys kwam er na een balverliesmoment regelmatig snel uit, maar het ontbrak een aantal keer aan de juiste eindpass waardoor de keeper van ASC, Evangelos Vidiadakis, nimmer tot een redding werd gedwongen.

Totaal onverwacht dribbelde Mathijs Egberts vanaf de rechterkant helemaal naar binnen en schoot met zijn linkervoet de bal schitterend in de verre kruising over de verbouwereerde Vidiadakis. Een prachtige 0-1 en ASC moest in de achtervolging.

En dat deed het ook. In plaats van te kiezen voor de lange bal zocht de gastheer veelal de combinatie door de as waarbij ze de combinaties telkens iets te lang doordreven. In plaats van een keertje het doel van doelman Tim Stouten onder vuur te nemen, werden de combinaties te ver doorgevoerd en zat er altijd wel een Nieuwveens voetje dwars om de gelijkmaker te voorkomen.

Zo’n tien minuten na de prachtige 0-1 kwam ASC op een minstens even mooie manier aan de gelijkmaker. Aanvoerder Sean Goebel bereikte met een splijtende pass zijn maatje Ralph van Zandwijk, die kopte de bal achterwaarts naar spits Jelle Schouten die de bal prachtig achter goalie Stouten prikte, 1-1. Twee heerlijke goals en de wedstrijd was weer in balans, ook wel passend bij het spelbeeld.

In de tweede helft een zelfde schouwspel. De twee ploegen zochten beiden de aanval en daardoor ontstond een zeer amusante wedstrijd van een aanvaardbaar niveau. Nicolaas Boys probeerde wat hoger druk te geven zodra ASC aan de opbouw begon maar het leverde hen niet het gewenste resultaat. Beide trainers wisselden en Nicolaas Boys ging steeds meer 1:4:3:3 spelen waarbij Finn Janmaat vleugelspits werd. De snelle vleugelspitsen van ASC werden minder in stelling gebracht waarbij ook opviel dat linksbuiten Ilker Kacar vaak aan een actie begon die geen ander doel leek te hebben dan de actie zelf.

Halverwege de tweede helft vond invaller Joost Verkerk met een goede voorzet Teunissen die uit de draai de bal ineens op de slof nam. Zijn knal werd echter vakkundig door Vidiadakis uit het doel geranseld. Aan de andere kant kopte de ingevallen Ward Buijze de bal net naast uit een corner. ASC jongeling Olaf Sijbesma schoot de bal door een kluwen van spelers, de bal kwam ineens voor de voeten van de mee opgekomen Jeroen van Bergen, die opendraaide en vuurde. Doelman Stouten kon pareren, het was een grote kans voor ASC om de winst te grijpen. Omdat ook de gasten zich niet onbetuigd lieten bleef het spannend tot het eindsignaal van scheidsrechter Fonseca.  Met 1-1 stond er een terechte uitslag op het scorebord.

Volgende week reist ASC af naar Rotterdam om daar de degens te kruisen met het onderaan staande HOV/DJSCR. Het lijkt een pot die te winnen valt zodat de ploeg uit Oegstgeest in de race blijft om de bovenste plaatsten.

ASC-Nicolaas Boys 1-1 (1-1). Egberts 0-1, Schouten 1-1.

Opstelling ASC: Vidiadakis, Tas, Van Bergen, Goebel, Fernane (Sijbesma), Schouten, Van Zandwijk, Kacar (Rutten), Hoogervorst, Kuipers, Dutrieux (Buijze).

Opstelling Nicolaas Boys: Stouten, Hoogeveen, Van Veen, De Groot, Van Gils, Dos Santos (Uijtterwaal), Burgmeijer, F. Janmaat, Teunissen, Moerdijk (Verkerk), Egberts (J. Janmaat).