Een viertal spelers heeft hun contract verlengd bij FC Rijnvogels. Lesley Kluivers, Jan de Bruin, Roy van Leeuwen en Niek Ossevoort maken ook volgend jaar deel uit van de selectie van Jimmy Simons. Met het aanblijven van deze spelers komt de teller op acht spelers voor de A-selectie voor seizoen 2019-2020. Ook is er met Joey Lauhouh een vertrekkende speler te melden. Assistent-trainer Huig Hoek blijft de club wederom trouw.

Lesley Kluivers

De samenwerking tussen FC Rijnvogels en Lesley Kluivers krijgt ook in het seizoen 2019-2020 een vervolg. De linksachter is al twee seizoenen actief op De Kooltuin, maar ging in zijn eerste seizoen gebukt onder blessureleed. Dit seizoen stond voornamelijk in het teken van fit worden en wedstrijdritme opdoen, maar de laatste wedstrijden wist de 22-jarige Leidenaar een basisplaats af te dwingen.

Ook middenvelder Jan de Bruin heeft zijn contract bij FC Rijnvogels met een jaar verlengd. De vorig seizoen van Quick Boys overgekomen middenvelder gaat voor zijn tweede  seizoen. Hoogtepunt van dit seizoen was de sublieme goal tegen VV Katwijk in de voorbereiding van dit seizoen.

Aanvaller Roy van Leeuwen zal ook volgend seizoen bij FC Rijnvogels te bewonderen zijn. De vliegensvlugge Rijnsburger is bezig met zijn eerste seizoen en plakt daar dus nog een jaartje aan vast. Met drie goals en een assist heeft de 22-jarige vleugelaanvaller zijn visitekaartje afgegeven in de eerste seizoenshelft.

Tevens heeft verdediger Niek Ossevoort zijn contract bij FC Rijnvogels met 1 jaar verlengd. De 23-jarige linker verdediger kwam vorig seizoen over van Rijnsburgse Boys en is sinds zijn komst op De Kooltuin een vaste basisklant in het team van Jimmy Simons. Eerder speelde Niek voor NAC, Feyenoord, Ajax en Rijnsburgse Boys.

FC Rijnvogels is zeer blij met het aanblijven van deze spelers en wij feliciteren hen met het verlengen van hun contract.

Selectie 2019-2020: Luuk Slegt, Arie de Vreugd, Jesse Driebergen, Max van Steen, Lesley Kluivers, Niek Ossevoort, Roy van Leeuwen, Jan de Bruin

De technische commissie heeft verder bekend gemaakt dat de wegen van Joey Lauhouh en FC Rijnvogels na dit seizoen gaan scheiden. De 22-jarige aanvaller kwam twee seizoenen geleden over van ARC uit Alphen aan den Rijn en kwam dit seizoen bijna bij alle competitiewedstrijden in actie voor de onzen en stond 5 keer in de basis. Desalniettemin mag de behendige rechtsbuiten dus gaan uitkijken naar een nieuwe club waar hij meer aan spelen toe zal komen.

Wij danken Joey voor zijn tomeloze inzet bij FC Rijnvogels en wensen hem veel succes met zijn zoektocht naar een nieuwe club.

Naast het viertal blijvende spelers valt er nog iets heuglijks te melden. Assistent trainer Huig Hoek zal ook volgend jaar plaats nemen in de dug-out van FC Rijnvogels. In navolging van Jimmy Simons tekent ook Huig voor 1 jaar bij. Huig is een echt clubmens hoewel zijn roots natuurlijk wel op Nieuw Zuid liggen. Hoek is al actief op De Kooltuin sinds seizoen 94’95. Destijds als speler door Henk Krauwel naar het toenmalige KRV gehaald. Na zijn actieve voetbalcarrière ging Huig Hoek aan de slag als jeugdtrainer en vervolgens als assistent trainer bij heren 1.

Wij feliciteren Huig met het verlengen van zijn verblijf op De Kooltuin.

TC FC Rijnvogels