De KNVB doet de amateurclubs die nog in de KNVB-beker speelden een toezegging op zowel financieel als sportief gebied. De KNVB zal de 26 clubs compenseren en ook toezeggen dat zij komend seizoen in de landelijke KNVB-beker zullen deelnemen.

Het bestuur betaald voetbal komt de amateurclubs die nog in het toernooi om de TOTO KNVB Beker zaten tegemoet door de wedstrijdvergoedingen van de wedstrijden in de eerste ronde toch uit te keren, ook al worden deze wedstrijden niet gespeeld en zijn deze wedstrijdvergoedingen niet verschuldigd.

Daarnaast stond op voorhand vast dat wanneer amateurverenigingen toch het bekertoernooi hadden kunnen vervolgen, negen amateurverenigingen zich zouden hebben geplaatst voor de tweede ronde. Een vergoeding die gelijk staat aan de hoogte van deze wedstrijdvergoedingen wordt op een gelijkmatige manier verdeeld over de 26 nog deelnemende amateurverenigingen. De betaald voetbalclubs die door de gewijzigde opzet één of twee vrijstellingen krijgen in de eerste en/of tweede ronde, worden op eenzelfde wijze gecompenseerd.

Sportieve tegemoetkoming

Naast de financiële tegemoetkoming is de 26 amateurverenigingen toegezegd dat ze worden toegelaten tot het toernooi om de TOTO KNVB Beker van het seizoen 2021/’22.

Bron: KNVB

Note redactie: vanmorgen was dit al te lezen op onze website:

https://leidenamateurvoetbal.nl/2020/bekervoetbal/amateurclubs-uit-de-knvb-beker-gezet/