vrijdag, april 26, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje deel 18, 1-8 januari 2020

Lopend vuurtje deel 18, 1-8 januari 2020

-

De kerstspullen liggen weer op zolder. De overgebleven oliebollen zijn aan de meeuwen gevoerd en de nieuwjaarsrecepties zijn achter de rug. Een nieuw jaar ligt uitdagend voor ons. Zoals immer houdt de redactie van Lopend Vuurtje de vinger aan de pols wat betreft nieuwtjes en nieuws van de clubs uit de regio. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Op veel websites wordt nog eenmaal teruggeblikt op de afgelopen feestmaand. Via verhalen, foto’s en films worden alle mooie momenten nog één keer onder de aandacht gebracht. De moeite waard om jouw favoriete club(s) eens te bekijken.
  • Diverse clubs zijn weer op trainingskamp of gaan binnenkort. Soms blijft men in Nederland zoals UVS dat naar Hoenderloo ging. Roodenburg zocht het wat verderop. Men koos voor een verblijf in Agadir in Marokko waar 22 spelers en vier stafleden schaven aan de conditie en de teamgeest versterken.
  • De opbrengst van de Grote Clubloterij is bij diverse clubs bekend. Het betekent altijd een heel fraai extraatje voor de vereniging. ROAC bijvoorbeeld: ,,We hebben dit jaar weer een fantastisch bedrag opgehaald met het verkopen van Grote Clubloten. Een record zelfs! Jullie hebben met elkaar 2.073 loten verkocht en dat levert een bedrag op van ruim 4.822,10 euro!! Met het bedrag kunnen we weer leuke activiteiten organiseren, waaronder de jeugdolympiade!! Voor de jeugdleden die de meeste loten hebben verkocht is er weer een prijs beschikbaar.”
  • Ook FC Oegstgeest vermeldt met de nodige trots dat er weer een mooi bedrag voor de club beschikbaar komt.
  • Dit decennium 2020-2029 wil VV Zwammerdam naar ‘energieneutraal’. Het is een uitdaging om daarmee jaarlijks 11.000 euro aan energiekosten te besparen. ,,Als groene club zijn we eigenlijk dat ook wel aan onze stand verplicht”, zo meldt de club. Hoe de fiscus hieraan kan bijdragen is te lezen op de website van ‘Damme’.
  • Tijdens de nieuwjaarsinstuif van SJZ op zaterdag 4 januari is het nieuwe magazine SJZ ‘In Beweging’ gepresenteerd. Het is de zevende editie van het kleurenmagazine. Noya van Schooten, als lid van de ukkies is zij een van de allerjongste leden van SJZ, kreeg als eerste een exemplaar aangeboden. Zij staat ook op het omslag van het magazine. SJZ-voorzitter Tom van der Meer en hoofdtrainer Arie van Duijn mochten eveneens een exemplaar in ontvangst nemen.
  • De nieuwjaarsbijeenkomst werd door diverse clubs gezien als een mooie gelegenheid vrijwilligers in het zonnetje te zetten: Bas van der Klaauw werd de nieuwe Meerburger van het jaar. Hij werd geroemd om zijn positivisme, vermogen om te organiseren en altijd in oplossingen te denken. Bas is coördinator van de bovenbouw en traint het team JO17-2 van zijn zoon. Bas is ook de drijvende kracht achter de succesvolle bezoeken aan ADO met 750+ Meerburgers.
  • Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie van DoCoS zijn twee leden in het zonnetje gezet. Hans van Dijk en Stefan Schriek werden gehuldigd omdat zij 25 jaar lid zijn van de Leidse club. Uit handen van voorzitter Jasper van Marwijk kregen zij de DoCoS-speld en een bos bloemen.
  • Vrijwilligersechtpaar Ciska en John van der Zwart zijn vrijwilligers van het jaar bij RCL. Echte rotsen in de branding die zorgen dat iedereen wordt voorzien van heerlijke verse broodjes, patat en snacks. Daarnaast is Sisca onze HACCP-er. Zij draagt de zorg voor alles omtrent de hygiëne. Deze controle is streng, wat natuurlijk ook nodig is bij een grote club als RCL. Sisca zorgt ervoor dat we voldoen aan de norm en de wetgeving.
  • Koudekerk werd verrast! Onder de naam ‘Hoge Hoed’ ondersteunt het Havenbedrijf Rotterdam voor de dertiende maal vijftien regionale organisaties met ieder € 1.000,-. Met de ‘Hoge Hoed’ stimuleert het Havenbedrijf personeel om zich in hun vrije tijd in te zetten voor de maatschappij. Personeelsleden die dat doen, kunnen een beroep doen op het Havenbedrijf voor ondersteuning. De club viel dit jaar in de prijzen.
  • Geen gewoon programma op De Kooltuin dit weekend, maar een internationaal toernooi. Zowel op zaterdag als op zondag lopen er zo’n 1000 voetballers rond op ons sportpark die meedoen aan de Holland Winter Cup. Zowel bij de heren als de vrouwen wordt er een Topklasse en een Kelderklasse toernooi gespeeld. Naast De Kooltuin wordt er ook gespeeld bij Blauw-Zwart en DoCoS. De deelnemers logeren het weekend in pretpark Duinrell, waar gebruik gemaakt kan worden van de attracties en er verschillende feesten worden georganiseerd. Alle ingrediënten voor een mooi team weekend dus!
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read