Het spreekt voor zich, zie ook eerdere berichtgeving, dat ons Lopend Vuurtje een andere karakter heeft in deze barre tijd. Onze redactie zou graag vrolijker gestemd zijn, maar we kunnen simpelweg niet om de waarheid heen.

Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

 • Unieke ROAC legpuzzels te winnen!! Nu we allemaal te maken hebben met niet kunnen sporten en beperkte sociale contacten, moeten we opzoek naar manieren om de tijd goed door te komen. Een van de manieren waarop dat kan is het maken van legpuzzels. We hebben een aantal fotopuzzels laten maken van mooie ROAC sportmomenten. Die puzzels zijn door jullie te winnen. Wat moet je daarvoor doen? De puzzels worden deze week geleverd. Vanaf die tijd worden er regelmatig verschillende puzzelstukjes gepost op onze social media. Dat kan bijvoorbeeld van een gezichtsdeel van een van de spelers zijn of een ander specifiek herkenbaar ROAC-sport item. De vraag is, herken jij wie of wat er op het puzzelstukje staat? En geef dat vervolgens in een privé bericht aan ons door. De puzzels worden verloot onder degenen die de meeste juiste oplossingen hebben ingestuurd.Dus wil je wel zo’n unieke ROAC-fotopuzzel winnen? Hou dan onze berichtgeving goed in de gaten.
 • Voorzitter Matthieu van Winsen van Warmunda: ,,Er is een hoop improvisatietalent en hoop doet leven, zullen we maar denken! Ook financieel zullen we worden getroffen; dat kan niet anders. We gaan er van alles aan doen om de negatieve gevolgen voor de club te beperken. Er wordt wat beloofd vanuit de overheid, maar we zullen zeker ook een beroep doen op de leden en vrijwilligers om de club weer op de rit te krijgen. Het sportpark zullen we in ieder geval in conditie houden. Hoe belangrijk zal dat zijn, als we weer “naar buiten” mogen! Ook werken we letterlijk achter de (computer)schermen door aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. De jeugdcommissie en de trainersstaf (in overleg met het bestuur) zijn en blijven hard aan de slag met de vereniging en zijn sportieve leden. Houd daarom de site, de apps en de telefoon in de gaten, maar bedenk dat voetbal en handbal belangrijke bijzaken zijn én blijven in het leven!” Meer weten over de brief die Van Winsen schreef aan de leden van Warmunda? Zie de website van de sympathieke club uit Warmond.
 • Zoals bekend werd de competitie stilgelegd en de bal zal voorlopig niet meer rollen. FC Boshuizen kwam dit seizoen het minst in actie. In 2020 werden maar drie wedstrijden gespeeld en het totaal kwam uit op slechts vijftien potjes.
 • Nog meer ROAC. Gezien de Corona-crisis vonden we niet verantwoord onze clubbladbezorgers op pad te sturen en zijn we versneld aan de slag gegaan om het clubblad digitaal aan te bieden. Daarom een eerste opzet van hoe wij als commissie communicatie denken het digitale clubblad vorm te kunnen geven. In dit clubblad proberen we zowel tekst als advertenties goed tot hun recht te laten komen. Wij hopen dat we daarin geslaagd zijn.Helaas kunnen op dit moment nog niet alle advertenties in het digitale clubblad meedraaien, dit heeft o.a. te maken met de opmaak en het formaat van de advertenties. Hier gaat aan gewerkt worden. In het clubblad uiteraard de rubriek ‘Uit de bestuurskamer’. Aandacht voor het waarom van een digitale versie. Nieuws van de biljart-afdeling en lees over de ROAC legpuzzel actie die binnenkort wordt opgestart.
 • De Rabobank aan het woord op de website van Voorschoten’97. ,,Het coronavirus raakt inmiddels meer dan alleen onze gezondheid. Het stelt ons allemaal bloot aan nieuwe uitdagingen en dilemma’s, die we zo goed als mogelijk en met elkaar het hoofd moeten bieden. Als partner van Voorschoten ’97 willen we u informeren over onze aangepaste dienstverlening, nieuwe maatregelen en oplossingen die de Rabobank heeft geïntroduceerd naar aanleiding van de corona crisis.” Voor het complete interessante betoog zie de website van de groen-gelen!
 • Met de huidige maatregelen in ogenschouw lijkt het volgende seizoen nog ver weg, maar we- UVS– zijn verheugd te kunnen melden dat de (keepers)trainers voor de jeugdselectieteams voor komend seizoen bekend zijn: Kevin Krishan (JO19-1), Joost den Hollander (JO17-1), Maickel Verver (JO17-2), Michel Schouls (JO15-1), Hans van Keeken (JO15-2), Joël Bleichrodt (JO13-1), Michael Lamers (JO13-2), Andrew Bontje (keeperstrainer JO17, JO19, zaterdag 1 en 2), Wesley Kerkvliet (JO15 en JO 11).
 • En felicitaties aan UVS. De Leidse club was 1 april j.l. jarig en werd in stilte maar liefst 106 jaar. Een mooi nieuw levensjaar toegewenst, blauwwitten!
 • Bestuurswijzigingen RCL! ,,Langs deze weg deel ik jullie mede dat Rob Engelse na 3 jaren geen nieuwe termijn voor de functie van Bestuurslid Voetbalzaken zal aangaan. Rob heeft keihard gewerkt in de achterliggende jaren onder vaak moeilijke omstandigheden. Wij danken hem voor zijn grote inzet voor RCL en zijn heel blij dat hij bereid is bereid gevonden om de functie TC Senioren selectie (RCL 1 en 2 als ook de JO19-1) te aanvaarden. Wij zijn blij dat wij hem op deze wijze voor de club kunnen behouden. Rob zal zijn huidige werkzaamheden met de hem bekende inzet tot 1 juli 2020 afmaken. Wij zijn op zoek naar een nieuw Bestuurslid Voetbalzaken en zullen jullie over de invulling daarvan nader informeren.Tevens ben ik zeer verheugd dat wij invulling kunnen geven aan de vacante positie van Bestuurslid Jeugdzaken. Wij hebben Harold Overmars bereid gevonden deze functie in te vullen. Harold was al Jeugd Coördinator en heeft een zoon in de jeugd van RCL voetballen. Hij heeft veel affiniteit met jeugdvoetbal en wij zijn blij dat wij zijn organisatietalent kunnen aanwenden om het jeugdvoetbal verder te structureren. Harold zal zichzelf binnenkort op de website van RCL introduceren. Zijn benoeming zal nog formeel in een volgende Algemene Ledenvergadering moeten worden goedgekeurd. Wij wensen Harold veel plezier en succes toe in deze uitdagende bestuursfunctie”, aldus voorzitter Dick van der Bijl van de club uit Leiderdorp.
 • Melding vanuit het Kagia-bestuur. Op 25 maart is Josien Lamboo overleden. Josien is jarenlang als vrijwilliger actief geweest bij Kagia. Zo was ze o.a. omroepster bij toernooien en de laatste jaren ook tijdens de thuiswedstrijden van Kagia 1. Dit deed zij altijd zeer deskundig. Ook voor Lisserbroek was ze zeer actief, o.a.voor Koet Aktief. Josien bedankt voor je inzet voor Kagia! Wij wensen Ton, Leon en zijn gezin veel sterkte.
 • TAVV. ,,In de laatste vergadering van het Algemeen Bestuur is wederom gesproken over het rookbeleid binnen de vereniging. Naar aanleiding van deze vergadering zijn er twee besluiten genomen. 1. Na 31 maart is het tot 13:00 niet meer toegestaan om te roken op ons terras.  2. Met ingang van het nieuwe seizoen de “rook-bus-halte” worden verwijderd.”
 • SJZ. ,,Op woensdag 25 maart is Jan van der Maat overleden. Hij is 76 jaar geworden. Het coronavirus is de oorzaak van het overlijden van Van der Maat. Jan – bij velen vooral bekend als ‘Bonk’ vanwege zijn grote postuur – was in de jaren zestig en zeventig doelman van SJZ. Hij keepte in totaal 51 competitiewedstrijden in de groen-witte hoofdmacht. Van der Maat heeft zijn hele leven aan de Schenkelweg gewoond. Hij was een man alleen, deed zijn boodschappen en leefde overwegend een teruggetrokken leven. Bij SJZ – en dan vooral de oudere leden – zal de naam van Jan ‘Bonk’ van der Maat beslist niet worden vergeten. Rust zacht Jan en bedankt wat jij voor SJZ hebt betekend.”