zaterdag, april 27, 2024
HomeUit het archiefUit het archief, deel 3: namen, cijfers en koppen

Uit het archief, deel 3: namen, cijfers en koppen

-

Om onze volgers (bijna) dagelijks content te kunnen blijven bieden nu er niet wordt gevoetbald, meende onze redactie een nieuwe rubriek te moeten starten. We duiken terug in de archieven en halen koppen uit kranten, opstellingen met namen uit een (ver) verleden en andere wetenswaardigheden. Natuurlijk, ook wij spreken graag over de toekomst en gaan dat doen zodra het weer mogelijk is. Nu deel 3 van ‘uit het archief’. Terug naar 18 oktober 1982, met dank aan de collega’s van het Leidsch Dagblad. Bij elke editie komen verschillende regioclubs aan de beurt.

Roodenburg bijna ’topper’

Al vijf competitieronden trekt Roodenburg de kar van de eerste klasse en gaandeweg verricht de Kooiclub die arbeid met de uitstraling van een raspaard. Parmantig galoppeerden de Leidenaars gisteren langs het Rotterdamse Spartaan’20, dat met een kansloze 0-2 moegestreden de stallen mocht opzoeken. ,,Grandioos zoals die jonge gasten liepen te voetballen”, aldus trainer Laurens Mouter. De oefenmeester zag Marco van Alphen en Ronald Jansen scoren.

UVS verliest eerste punt in streekderby

In een meer spannende dan fraaie wedstrijd heeft UVS zijn ongeslagen status kunnen behouden: 2-2. Het technische overwicht van de thuisclub werd geëgaliseerd door een enorme inzet en een surplus aan enthousiasme van de bezoekers. SJC-trainer Cees Zoetemelk zag zijn ploeg twee keer een achterstand ongedaan maken via Piet Alders en Leen van der Zalm. Voor de blauw-witten scoorden Mario Faber en Hans Kruit.

Lugdunum ten onder in veldslag

Nadat DRC (Durgerdam) en Lugdunum hun spoor van vernielingen over het veld van de plaatselijke club hadden getrokken en de rookwolken enigszins waren opgetrokken, legde de verslagen ‘veldheer’ Wim Eilander de schuld van de 2-1 nederlaag bij de afweerlinie en in in het bijzonder bij keeper Wim Eradus. ,,Helaas maakte onze doelman twee regelrechte blunders.” De Leidse treffer kwam op naam van Henry van der Weyden op aangeven van Daan Kooimans.

Alkmania leeft beneden zijn stand

Leidsche Boys snoept ASC punt af

LDWS wacht kans af en wint

Foreholte nog niet op dreef

Oranje Groen-VNL 0-4

Al in de vierde minuut kwam VNL op voorsprong dankzij een treffer van Peter Bakker. Toen Leo Compeer er even later 0-2 van maakte, was het gebeurd met de gastheren. In het begin van de tweede helft zocht de thuisploeg nog wel amechtig naar de aansluitingstreffer, maar de twee resterende doelpunten vielen aan de overkant via weer Compeer en Bakker.

MMO-VNA 5-2

Ruim een half uur hield VNA stand tegen de Hoogmadenaren, maar daarna zakte de Leidse ploeg in elkaar. Hans Disseldorp zorgde voor de 1-0 ruststand. Dankzij doelpunten van wederom Disseldorp, Sjaak van Leyden en Johan Vaneman liep MMO weg naar een comfortabele 4-0 voorsprong. Kees Janson en Ronald van Vliet brachten de gaten nog kort terug in de race, maar via weer Van Leyden nam de dorpsclub definitief afstand.

Scorebord vierde klasse A:

DoCoS-Altior 2-3. 0-1 Peter van der Kooij (eigen doelpunt), 1-1 Ed Dubbeldeman, 2-1 Sjaak van Leeuwen, 2-2 Gert van Tol (strafschop), 2-3 William Oostdam.

Randstad Sport-ROAC 1-1. 1-0 Jules Perel, 1-1 Gé van der Star.

Foreholte-LDWS 1-2. 0-1 Erik van der Weijden, 1-1 Joost Deutekom, 1-2 Bart van der Weijden.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read