dinsdag, april 30, 2024
HomeBekerLSVV’70 begint het seizoen voortvarend tegen Gouderak: 4-1

LSVV’70 begint het seizoen voortvarend tegen Gouderak: 4-1

-

Districtsbeker- Na 174 dagen mocht LSVV’70 weer aantreden voor een officiële wedstrijd. De laatste competitiewedstrijd dateert van 8 maart, toen de Leidenaren in eigen huis verloren van Warmunda. Deze zaterdag was Gouderak de tegenstander. In deze eerste van de drie bekerwedstrijden werd er overtuigend gewonnen door LSVV’70: 4-1.

Voor LSVV’70 was het de eerste wedstrijd van het seizoen, wat tevens de eerste wedstrijd op het nieuw complex betekende. Na 15 jaar te hebben gespeeld op de speelgrond van Lugdunum is de studentenclub vanaf dit jaar te bewonderen op het sportpark van UVS. Een reden te meer om deze wedstrijd winnend af te sluiten en niet vals te starten.

LSVV’70 begon scherp aan de wedstrijd. Kansen waren er voor Jos van Beuningen en Jiddo Doornenbal, maar de aanvallers troffen nog geen doel. Duidelijk was dat de scherpte er was, hetgeen Van Beuningen na afloop bevestigde: ,,Na een half jaar mochten we eindelijk weer, dus het was een feest om weer te mogen voetballen. Daarom wilden we ook met z’n allen strijden, iedereen had er zin in. Zelf ben ik veel gaan hardlopen op het strand in de tussentijd en heb ik geoefend op het afwerken, waardoor het me wel wat leek om in de spits te gaan spelen. Na overleg met de trainer hebben we besloten dat door te zetten.”

Dit bleek al na een kwart van de wedstrijd een juiste keuze, daar Van Beuningen de openingstreffer voor zijn rekening nam. Van dichtbij knalde de sterke spits de bal onberispelijk tegen de touwen. LSVV’70 leek hierna meer het overwicht te krijgen, maar faalde om met een voorsprong de rust te in te gaan. Thomas Waasdorp kreeg geen grip op de bal na een corner van Gouderak, waarna deze de Leidse doellijn al dan niet passeerde. De leidsman wees echter gedecideerd naar de middenstip: 1-1.

Na rust pakte LSVV’70 al snel de voorsprong. Doornenbal kwam alleen op de doelman af en maakte geen fout. Nog geen vijf minuten later stond ook de 3-1 op het scorebord. Een hoge voorzet werd goed opzij gekopt door Jurgen Bouwman, waarna Van Beuningen zijn tweede van de middag noteerde. De studenten dicteerden hierna de wedstrijd. Dit leidde tot de nodige kansen, waarvan er nog één benut werd. Ook Doornenbal kwam voor de tweede keer op het scorebord, nadat hij de bal zakelijk langs de keeper schoot. In de laatste twintig minuten had de thuisploeg nog genoeg mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar het Gouderakse doel werd niet meer gevonden.

,,Het seizoen van vorig jaar is gelukkig niet de boeken in gegaan,” begint Van Beuningen. ,,Het was wel duidelijk dat er iets anders moest gebeuren dit seizoen. De trainer kwam ook met een uitspraak van Albert Einstein, ‘als we altijd doen wat we deden, krijgen we ook wat we kregen’. En dat willen we niet meer. We spelen nu ook meer met een aanspeelpunt voorin, met snelle jongens eromheen. Dat werkte goed vandaag. Iedereen zit nu goed in zijn rol en ik denk dat we op deze manier echt een heel lekker seizoen kunnen gaan draaien. We willen in de top drie eindigen, maar we moeten eigenlijk gewoon voor het kampioenschap gaan. Deze vierde klasse is in ieder geval een leuke competitie, met veel goede tegenstanders en leuke krakers.”

LSVV’70 – Gouderak: 4-1 (1-1) 25. Van Beuningen 1-0, 39. Waasdorp (e.d.) 1-1, 54. Doornenbal 2-1, 57. Van Beuningen 3-1, 69. Doornenbal 4-1. Scheidsrechter: Farhane.

LSVV’70: Waasdorp, Van der Meer (46. Azul Silva), Leugering, Groenendijk (46. Huisman), Casteels, Wijnakker, Van der Graaf, Loos (46. Bouwman), Van Beuningen, Egberts (46. Engwegen), Doornenbal.

note redactie: meer foto’s van Jan van der Lubbe volgen!