Elke week levert Leidenamateurvoetbal.nl een bijdrage aan het Leidsch Dagblad waarin een speler van een regionale club centraal staat. Het artikel is terug te lezen op deze website, maar dan nog uitgebreider. Tevens pakt onze redactie het artikel op als Krakerrr van de Week. In dit geval de tweede van deze week! Aan het woord komt Omar Hamdi van FC Boshuizen. Onder meer over de verloren wedstrijd tegen CVV Zwervers en het komende duel tegen Den Hoorn.

,,Mijn naasten weten dat ik op zesjarige leeftijd ooit begonnen ben bij GOL Sport, maar voor menigeen is dit nieuw. Nu ben ik terug op de Boshuizerkade en dat voelt wel als een beetje thuiskomen. Ik ben geboren en getogen in Leiden en heb later ook nog bij VCL en GHC gevoetbald.” Meer bekend is de van origine centrale verdediger van SJC, VVSB en zeker Katwijk waarmee hij kampioen werd. Tussen het jeugdvoetbal in Leiden en zijn stappen in de bollenstreek voetbalde Hamdi ook nog in de opleiding van ADO Den Haag. Bij Katwijk groeide hij uit tot een vaste waarde, die vrijwel altijd in de basis stond. Veelal als rechtsback. Ook in het seizoen ’18-’19 startte de in Zoetermeer woonachtige docent economie nog 24 keer in de basis.

Vorig seizoen kwam de kentering. Uit bij Scheveningen, op de eerste speeldag, zat Hamdi niet bij de eerste elf. Zijn invalbeurt werd geen succes. Hij raakte geblesseerd en kwam daarna niet meer voor in de plannen van Jan Zoutman. ,,Een spierverrekking hield mij vijf weken aan de kant en vanaf dat moment ben ik niet of nauwelijks meer in de picture geweest. Met Cees Bruinink, die mij bij de club gehaald heeft, had ik in de winterstop een gesprek en de club wilde met mij door. Ik besloot echter om weg te gaan omdat ik het simpelweg niet kon opbrengen om mij na al die succesvolle jaren op te laden voor het tweede elftal. Ik wilde gewoon op zaterdagmiddag ballen, maar bij Katwijk zat dat er niet meer in. Met wrok kijk ik allerminst terug. De club is de voorbije jaren gaan verjongen en het elftal kwam er grotendeels anders uit te zien. Ik heb een fantastische tijd op de Krom gehad en het was een eer om het shirt te mogen dragen.”

Dit seizoen is hij terug op de velden waar het begon. FC Boshuizen was geïnteresseerd in zijn diensten. Na een appje van trainer Roberto Escudero werd het contact intensiever. ,,Ik zag het al snel zitten om te verkassen omdat er veel ambitie in de plannen schuilde. Er werden prima spelers gehaald. Dat was ook nodig want er vertrokken er ook aardig wat. Ook de trainer, Marcel IJzendoorn, vertrok bij de club. De nieuwe trainer, Roberto Escudero kende ik al en ook de staf met Martijn van Leeuwen en Ozan Demirbas. Veel spelers waar ik nu mee speel, ken ik ook eigenlijk wel. Verder heeft Frans Stouten veel betrokkenheid getoond bij het vormen van de huidige groep. In de voorbereiding zag ik al rap dat er veel enthousiasme en potentie in deze groep zit.”

De aanloop naar de competitie verliep bijna vlekkeloos, maar bij de eerste confrontatie om de knikkers won CVV Zwervers met 3-0 van de Leidenaars. ,,Een voorbereidingsperiode zegt niet alles. Ik heb het ooit meegemaakt bij een club dat het totaal niet liep in de eerste fase, maar in dat seizoen werden we wel kampioen. De nederlaag van afgelopen zondag viel ons rauw op het dak. We hadden lange tijd de controle en hadden de 0-1 moeten maken. Vanuit het niets kwamen zij uit een niet terecht gegeven strafschop op voorsprong. Daarna kreeg Martin (van Eeuwijk, red.) zijn tweede gele kaart en vanaf dat moment werd het heel moeilijk om er met tien man nog doorheen te komen. Na de 2-0 was het over. Ik heb kort met Martin gesproken en hij baalde ervan en heeft sorry gezegd. Over zijn uitsluiting en de wedstrijd spreken we als groep deze week nog uiteraard. Martin is een absolute meerwaarde voor het team dus dit kwam niet zo lekker uit.”

Toch ziet Hamdi het seizoen vol vertrouwen tegemoet. ,,We willen bovenin gaan mee doen. Dat kan ook met deze groep. Ook de jonge spelers moeten leren van dit soort wedstrijden. Ik wil ze met mijn ervaring en als aanvoerder graag helpen. Het is voor mij nieuw om ook een verlengstuk van de trainer te zijn, maar ik heb zin in die rol en wil ver komen met FC Boshuizen.”

De ex-speler van dus onder meer Katwijk speelde in Capelle aan den IJssel in het hart van de defensie. ,,Noah Libbenga was nog niet beschikbaar, maar hij komt eraan. In de jeugd begon ik al in het hart van de defensie dus deze plek is niet vreemd voor mij. Rechtsback kan ik ook spelen en het maakt mij eigenlijk ook niet zoveel uit. Nu stond Mo Zenzen op die plek en dat is prima. De trainer heeft genoeg te kiezen en zo zullen we echt wel komen bovendrijven.”

Over Den Hoorn, de komende tegenstander, weet Hamdi weinig. ,,Clubs als DHC en VUC ken ik beter vanuit mijn tijd bij SJC. Veel tegenstanders ken ik slechts van naam, maar we moeten sowieso naar onszelf kijken. Veel clubs zullen ons laten opbouwen en wij zullen een bres moeten slaan in de verdediging van de tegenstander. Het is wel zo dat ik liever tegen ook voetballende clubs voetbal, maar je zult je moeten wapenen tegen elke type voetbal van de opponenten. Wedstrijden zullen we niet makkelijk gaan winnen, maar we herbergen genoeg kwaliteit om oplossingen te vinden.”

Overigens zocht onze redactie ook nog even contact met Cees Bruinink over wie Hamdi sprak. ,,Een speler met een enorme drive die een mooie tijd heeft gehad bij ons. Maar bovenal zie ik Hamdi als een fijn, sympathiek en oprecht mens waar de deur bij Katwijk altijd voor open zal blijven staan.”