zondag, mei 5, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest vertrekt met punt en katerig gevoel bij Alphia (2-2)

FC Oegstgeest vertrekt met punt en katerig gevoel bij Alphia (2-2)

-

Derde klasse A (zaterdag)- FC Oegstgeest speelde zaterdag met 2-2 gelijk bij Alphia. De Voscuyl-bewoners stonden na een prima eerste helft bij rust nog met 0-2 voor in Alphen aan den Rijn, maar zagen na de pauze de oranjehemden op gelijke hoogte komen. Voor rust scoorden Bob den Hollander en Vincent Solleveld voor de bezoekers, maar doelpunten van Vincent Hoogervorst en Kilian Bouwhuis zorgden voor de 2-2 eindstand.

FC Oegstgeest-trainer Nico van der Salm, die deze week zijn contract met de Oegstgeestse fusieclub met één jaar verlengde, had na afloop gemengde gevoelens over het behaalde punt. Van der Salm:,, Alphia heeft een prima ploegje en als wij daar gelijkspelen is daar op zich niets mis mee. Als je echter naar het verloop van de wedstrijd kijkt, dan hebben we in de eerste helft de kans gehad om de wedstrijd definitief in ons voorstellen te beslissen. We speelden voor rust een goede partij en hadden toen gewoon meer moeten scoren. Na rust vallen Ruben Groeneveld en Bob den Hollander geblesseerd uit en dat was ook niet bepaald in ons voordeel. Jammer dat we dan toch maar met een puntje hier weggaan en daarbij zijn de uitslagen van de concurrenten ook niet echt gunstig voor ons.”

De teleurstelling van Van der Salm was begrijpelijk, want in de eerste helft waren de bezoekers veruit de betere ploeg. De gastheren mochten keeper Boas Vet danken dat er geen 0-4, 0-5 ruststand op het scorebord stond. In de tweede helft kwam Alphia sterk terug en had vlak voor tijd zelfs nog een grote kans op de onverdiende zege.

Van der Salm tot slot:,, Ons spel tegen zo’n goede tegenstander biedt voor ons in ieder geval perspectief op meer. Dat is in ieder het lichtpuntje dat ik aan deze wedstrijd over houd’’, aldus de oefenmeester.

Naast het uitvallen van de genoemde spelers haalde ook Bas Nieuwenburg het einde van de wedstrijd niet. De middenvelder, in het verleden ook regelmatig achtervolgt door pech, moest een bezoekje aan het ziekenhuis brengen en daar werd een breuk in het middenhandsbeentje geconstateerd. De middenvelder ligt er minimaal zes weken uit en dat mag als een aderlating van jewelste worden gezien voor Van der Salm en de zijnen.

Stand onderin: 11. Blauw Zwart 13-12, 12. Gouda 13-8, 13. FC Oegstgeest 13-8, 14. VVC 13-8. Volgende week speelt FC Oegstgeest thuis tegen Lugdunum, een wedstrijd om naar uit te kijken.

Alphia – FC Oegstgeest 2-2 (0-2). 38. Den Hollander 0-1, 40. Solleveld 0-2, 62. Hoogervorst 1-1, 69. Bouwhuis 2-2.

Opstelling FC Oegstgeest:: Zandbergen, Groeneveld, Solleveld, Smallenbroek, Bakker, Van Gent, Nieuwenburg, Den Hollander, Van Moorsel,  De Bruin, Boerma.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl