vrijdag, april 26, 2024
HomeBekerHet smaakt naar meer bij EMM'21

Het smaakt naar meer bij EMM’21

-

Districtsbeker- Over de verwachtingen voor de competitie kan Koen van der Vlugt, om begrijpelijke redenen, niet al teveel kwijt. ‘Zijn’ EMM’21 treft daar de nodige onbekende tegenstanders maar dat de  hoofdmacht van de fusieclub er aardig op staat, mag als een zekerheidje worden omschreven. Gistermiddag werd het in Capelle 1-1 tegen SVS en dat was voldoende om de volgende ronde van dit toernooi te bereiken.

Van der Vlugt heeft het in ernstige mate goed naar zijn zin bij zijn nieuwe club. ,,Ik heb onder meer gewerkt bij Teylingen en dat is net als EMM’21 een echte dorpsclub. De sfeer is prima, ik kom veel aardige mensen tegen en het werken met deze groep bevalt mij uitstekend. De groep is bereid hard voor elkaar te werken en er is ook zeker talent voor handen. Eerder wonnen we voor de K&B Cup al twee keer van ROAC en dit is een nieuw succesje. Je kunt beroerder beginnen in de voorbereiding.”

EMM’21 kende in de derde groepswedstrijd een prima start en na zes minuten was het al raak via Joey van der Geest. De bezoekers bleven een tijdje de betere en kregen ook kansen, maar in het tweede deel kwam de thuisploeg aan de macht en in die fase werd het ook 1-1. ,,In De Veen is het feestweek en dan weet je hoe laat het is. Dat vind ik ook helemaal niet erg, want als speler pakte ik ook mijn feestjes mee. Natuurlijk was het daardoor zwaarder en daarom kozen we er voor om in de tweede helft in te zakken. Zij konden eigenlijk geen kansen creëren en wij hadden de winst kunnen pakken. Dat lukte uiteindelijk niet, maar ik ben ronduit tevreden over de instelling in deze pot en over het verloop van de voorbereiding.”

De oefenmeester weet niet hoe hij de kracht van de tegenstanders moet inschatten in competitieverband. ,,We komen een aantal nieuwe clubs tegen en ik ken hun kwaliteiten niet. We starten tegen RVC’33 uit volgende week en die worden nog bekeken in hun laatste bekerduel. Wel weet ik dat ze twee keer verloren tot nu toe, maar het zegt allemaal niet alles zo’n voorbereiding. Ik ga in elk geval uit van onze eigen mogelijkheden en in de breedte heb ik ook niet te klagen. Als we andere spelers moeten inpassen, worden we daar niet per se minder van. Het is jammer dat we Sven van der Meer al weken moeten missen. Hij is de leider centraal achterin en we hopen dat hij snel weer kan aansluiten. Job Mooren, onze eerste en makkelijk scorende spits, is er ook al weken niet bij. Gelukkig is hij wel op de weg terug en wellicht kunnen we hem al inzetten in Reeuwijk. Al met al kunnen we klappen best opvangen en daarom hebben we erg veel zin in de start na de prettig verlopen oefencampagne.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read