vrijdag, april 26, 2024
HomeBekerSV Aarlanderveen vraagt om en krijgt narigheid

SV Aarlanderveen vraagt om en krijgt narigheid

-

SV Aarlanderveen heeft een kans laten lopen om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de districtsbeker. Op bezoek bij en in Zuidland gaf de ploeg van Sander van Dijk niet thuis in het eerste duel van de wedstrijd en dat kwam de formatie uit 3A duur te staan. Uiteindelijk werd het 3-0 voor de thuisploeg. Wel liet de SVA tal van kansen liggen voor een beter resultaat, maar de trainer hekelde vooral de instelling bij de start van het treffen.

,,Wanneer je zo aan een wedstrijd begint, vraag je om problemen. Dit had ik niet verwacht na zo’n busreis en gezien de stijgende lijn van de laatste weken. Tegen RCL speelden we dinsdag nog verdienstelijk gelijk en nu gaven we niet thuis en daardoor liepen we de hele wedstrijd achter de feiten aan. Natuurlijk heb ik dit liever nu dan in de competitie, maar we hadden weldegelijk de intentie om door te willen in de beker. Zonder beleving kom je echter niet tot een resultaat dus ik hoop dat de wekker is afgegaan na deze wedstrijd.”

Door twee individuele fouten leidde de ploeg uit de derde klasse C halverwege met 2-0. De Jong besloot al twee keer te wisselen voor de pauze en daardoor kregen de bezoekers nog wel de kans om terug te komen. Ook na de rust regende het kansen, maar die werden stuk voor stuk om zeep geholpen. Zelfs een strafschop (inclusief rode kaart) konden Van Dijk en manschappen niet in de tweestrijd helpen. ,,Er zijn van die dagen dat je kansen aan elkaar rijgt, maar dat je simpelweg niet scoort. Dat paste wel in het totaalplaatje van deze ontmoeting.” De thuisploeg counterde uiteindelijk naar 3-0 en daarmee werd SV Aarlanderveen uitgeschakeld.

Van Dijk nog eens: ,,Misschien heeft het ook met de jeugdigheid van bepaalde spelers te maken. Niemand kon de knop omzetten. Wellicht was de gedachte dat we dit varkentje wel even zouden wassen na onze prestatie tegen RCL. Nee dus, zonder inzet kan je een resultaat vergeten. Maar goed, we moeten verder en iedereen barst van de energie om aan de competitie te beginnen. Het klopt dat we een zwaar programma hebben aan het begin, maar daar ligt juist een enorme uitdaging en de wil om resultaten neer te zetten. We willen gaan voor een plek in de top vijf en dan zijn eerste drie wedstrijden tegen achtereenvolgens Blauw Zwart (t), TAVV (u) en Nieuwkoop (t) zonder meer interessant te noemen. Motiveren lijkt mij bijna niet nodig. We moeten wel lering hebben getrokken uit dit teleurstellende optreden. Verliezen kan en mag altijd, maar niet op deze manier.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read