donderdag, mei 19, 2022
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (17), 20-26 november

Lopend vuurtje (17), 20-26 november

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

 • Voorschoten’97: Recent heeft de ALV van de Club van 100 plaatsgevonden. De doelstelling van de Club van 100 is om financiële bijdragen te leveren aan projecten binnen de vereniging die een algemeen verenigingsbelang dienen waarvoor de begroting geen ruimte biedt. Wil je in de toekomst ook bijdragen aan de projecten die zij voor de vereniging realiseren? Je kunt lid worden als individu, koppel, gezin,vriendengroep en zelfs als elftal..
 • De wedstrijd Alphia  – Lugdunum  in de 3e Klasse A, welke gespeeld zou worden op zaterdag 20 november 2021, is zoals bekend afgelast. De KNVB heeft de wedstrijd opnieuw vastgesteld op dinsdag 07 december 2021, aanvang 20.00 uur. Dat geldt tevens voor het duel tussen VVSB en Sporting Leiden.
 • Kagia: ,,Wij zijn nog steeds met spoed op zoek naar vrijwilligers om op de zaterdag bij de poort te staan. Help jij ons uit de brand? Het gaat om de tijden vermeldt op de website van de club..
 • ROAC en MMO: ,,Samen met Sinterklaas heeft GlasDraad een leuke actie opgezet voor de jongste kinderen in onze dorpen. Bij ons in het clubhuis kunnen ze een bouwplaat ophalen die ze kunnen inkleuren en vervolgens een schoen in elkaar knutselen. Ze kunnen de schoen dan t/m woensdag 1 december zetten in ons clubhuis en ophalen op zaterdag 4 december met een leuke verassing!”
 • Ook bij FC Rijnvogels gaat er Sinterklaas gevierd worden: ,,We kunnen Sinterklaas helaas niet ontvangen op sportpark De Kooltuin, maar de Pieten kunnen wel naar de kinderen toe komen! Daarom organiseren wij voor alle jeugdleden tot en met 8 jaar en voor hun broertjes en zusjes een feestelijk bezoek op vrijdag 3 december. Omdat de Goedheiligman natuurlijk erg druk is in de dagen voor zijn verjaardag stuurt hij op deze dag tussen 16.00 en 18.00 uur een heleboel speciale Rijnpieten naar de kids van FC Rijnvogels.”
 • Ook bij Teylingen worden de kleintjes niet vergeten door de goedheiligman: ,,Het schoentje zetten voor alle hummels, JO8 en JO9 is nu op zaterdag 27 november tussen 16.30-17.30 uur. Er mag één ouder meekomen. Zondag 28 november om 13.00 uur verzamelen alle kinderen zich op het veld om tegen de Pieten te voetballen. Ook hierbij is één ouder toegestaan. Het clubhuis blijft gesloten.  Ondanks dat alle activiteiten buiten zijn, vragen wij u wel om de 1,5 meter afstand aan te houden en uiteraard niet zelf met uw kind mee te komen als u klachten heeft!
 • En weer een uitstel en een afgelasting: het klaverjassen bij RCL is verplaatst naar 18 februari. Bij ROAC is de klaverjasavond van 10 december gecanceld.
 • En dan wat over algemene ledenvergaderingen: dinsdag 30 november vindt de Algemene Ledenvergadering van Sporting Leiden plaats. Hoe gaat het met de vereniging? Hoe zijn we het afgelopen Corona-seizoen doorgekomen en hoe zien we de toekomst? Op 30 november zullen we antwoord geven op deze en andere vragen. We starten iets eerder, om 19.30 uur! ROAC: De Algemene Ledenvergadering van 25 november a.s. is voorlopig verzet naar donderdag 9 december 21. De uitnodiging voor de ALV is aan de nieuwsbrief van ROAC toegevoegd. De Algemene Ledenvergadering van Roodenburg is op 6 december, aanvang 20.00 uur. Mocht dit door coronamaatregelen niet doorgaan, dan wordt het in de ochtend of online.
 • De kinderen van de jeugdafdelingen zijn deze week voor het laatst bezig om zoveel mogelijk loten voor De Grote Clubactie te verkopen. De online loten kunnen nog verkocht worden tot woensdag 8 december. Een dag later, op donderdag 9 december, is de trekking van de loterij.
 • Bij FC Oegstgeest zijn ze apetrots op de JO-13-3. Zij hebben 262 loten verkocht en hiermee het teamuitje gewonnen.
 • Voorschoten’97: ,, De jaarlijkse voetbalquiz zal plaatsvinden op vrijdag 1 juli 2022. In verband met Corona kan de gebruikelijke editie begin januari helaas geen doorgang vinden. Vorig jaar is nog wel een digitale editie afgewerkt, maar nu is ervoor gekozen om het hele evenement te verplaatsen naar 1 juli. Dit zal dan een speciale editie worden die geheel in het teken staat van ons 25-jarige jubileum. De quiz wordt onderdeel van een weekend dat bol staat van de festiviteiten. Iedereen zal tijdig worden geïnformeerd over het programma.”
 • SJZ doet in bomen: ,,De Jeugdcommissie van SJZ verkoopt al decennia lang kerstbomen. Ieder jaar is er een grote keuze uit diverse soorten en maten. Er is slechts één kwaliteit: de beste. Aan vrijwel iedere wens kan de Jeugdcommissie voldoen. Door scherp in te kopen kunnen we de prijzen gelijk houden met vorige jaren. Al vanaf € 19,- is een mooie kerstboom te koop. In 2021 start de verkoop op zaterdag 27 november en op=op. Van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur zijn vrij­willigers op sportpark Haasbroek aanwezig voor advies en uiteraard de verkoop.
 • Natuurlijk was er hoop dat we bij Woubrugge dit jaar weer zo’n gezellige Boutavond in de kantine kunnen organiseren. Maar de actualiteit geeft ons helaas weinig hoop dat het dit jaar weer mogelijk zou zijn. Omdat een Boutavond voorbereiding vergt, hebben we moeten besluiten dit jaar opnieuw een Online Boutavond te organiseren. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Loten kunnen weer online gekocht worden. De presentatie is weer in handen van het legendarische duo Cindy en Jeroen. Kortom alle ingrediënten zijn weer aanwezig voor een gezellig avondje op de bank.
 • Woensdagmiddag werd bekend dat er vrijdag, 26 november, weer een persconferentie is van het kabinet. Het is niet de vraag of er strakkere regels komen, maar hoe ingrijpend ze zullen zijn. We houden ons hart vast. Wij hopen persoonlijk dat in elk geval de bal blijft rollen…

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read