zaterdag, april 27, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje, deel 18 (15-22 januari)

Lopend vuurtje, deel 18 (15-22 januari)

-

Het voetbal ligt voorlopig stil, maar het spreekt vanzelf dat leidenamateurvoetbal doorgaat met nieuwtjes te brengen in de rubriek Lopend Vuurtje. De redactie struint de social media af op zoek naar interessante feiten over de bij ons aangesloten clubs of over het regiovoetbal in het algemeen. Mocht u nieuws hebben over uw club dat niet op de clubsite staat dan kunt u mailen naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

  • Ook in het seizoen 2021-2022 is de Leidse horecagroothandel Horesca Horecavo de hoofdsponsor van UVS. Het bestuur van UVS is erg blij met de verlenging van het sponsorcontract zeker in een tijd waarin niet alles zo vanzelfsprekend is.
  • Meerburg meldt: ,,Afgelopen zondag was de eerste techniektraining van de meiden O8 t/m O15 voor zowel meiden die voetballen bij Meerburg als meiden van buitenaf. Er is een evaluatieformulier verstuurd naar de 24 deelnemers van de 1e techniektraining en hierop is positief gereageerd. Als Meerburg gaan we daarom een stapje verder en organiseren we in januari nog 1 en in februari 2 techniektrainingen en verdelen we de groepen in O8 t/m O11 en O12 t/m O15. Dit doen we om de groepen wat kleiner te maken en meer individuele aandacht te kunnen geven aan de deelnemende speelsters. Na zondag 21 februari evalueren we binnen de staf en de deelnemers en volgt er een (hopelijk) nieuw aanbod.”
  • Voorschoten’97 timmert behoorlijk aan de weg als het gaat om de jeugd: ,,Voorschoten 97 heeft de ambitie om de jeugd nog meer centraal in te stellen in alles wat wij doen binnen onze vereniging. Daarom zijn op zoek naar enthousiaste ouders die meer jeugdactiviteiten gaan organiseren om de samenhang en binding met onze club te bevorderen. Ondanks het feit dat de competities stilliggen, is V97 achter de schermen hard bezig om de organisatie rondom de jeugd steeds verder te verbeteren. Een van de speerpunten hierbij is om op korte termijn weer een Interne Scouting Commissie op te tuigen, zodat er weer zorg en aandacht is voor talentontwikkeling binnen onze eigen jeugd. Het herkennen van talent en adviseren van mogelijke vervolgstappen hierin zijn hierbij een belangrijk onderdeel. Om deze commissie meteen veel daadkracht te geven zijn wij op korte termijn op zoek naar 6-8 personen die onderdeel willen zijn van deze commissie.”
  • ASC: ,,In verband met de aanleg van de kunstgrasvelden, de avondklok en de kapotte verlichting bij GOL Sport hebben wij het trainingsschema voor de jeugd op meerdere plaatsen moeten wijzigen. Door deze wijzigingen is het nog steeds mogelijk voor alle teams om twee keer per week te kunnen trainen. Het nieuwe trainingsschema gaat komende maandag al in en geldt tot nader order. `Nieuwe wijzigingen in de komende periode zijn helaas niet uit te sluiten. Komende zaterdag is er wel een volledig programma voor de jeugd bij ASC.”
  • Help SJZ van de voorraden af: ,,Helaas kan de kantine nog steeds niet open en daarom gaat SJZ opnieuw een deel van de voorraad van de kantine aan leden of andere belangstellenden verkopen. De clubhuiscommissie heeft de voorraad in kaart gebracht en in de onderstaande tabel op een rijtje gezet. De houdbaarheidsdatum van deze producten ligt tussen januari en eind april 2021.  Bestellen kan tot zaterdagochtend 23 januari.” Hoe? Dat valt te lezen op de site van de club.
  • De overeenkomst met Rob de Lange als hoofdtrainer bij A.V.V. Alphen wordt met een jaar verlengd. Hiermee gaat Rob de Lange het vierde seizoen in bij de vereniging die in de derde klasse zondag uitkomt.
  • Het kabinet heeft donderdag een nieuw steunpakket voor de sport aangekondigd ter waarde van 240 miljoen euro. Dat geld wordt via sport specifieke regelingen (Tegemoetkoming Amateursportorganisaties en de Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties) beschikbaar gesteld aan verenigingen. ‘Goed nieuws voor de voetbalverenigingen’, vindt de KNVB. Deze steunmaatregelen die zijn ingezet voor 2020 worden hiermee verlengd tot 30 juni 2021.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read