Vandaag alweer deel 23 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Veel ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Toch alsnog een uitgebreide versie van deze rubriek! Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Zoals bekend is het ook financieel gezien een zware tijd voor de clubs. Gelukkig zijn er bij diverse clubs initiatieven om uw club te steunen. Zo ook bij Kagia: ,,In de huidige Coronatijd en alle geldende beperkingen bestellen we veel online. U kunt Kagia financieel steunen bij heel veel online bestellingen! Zodra u iets online wilt bestellen, gaat u naar de Kagia website (www.kagia.nl), klikt aan de rechterkant op het SPONSORKLIKS logo (“Bestel NIX zonder SPONSORKLIKS”) en kiest u de online shop waar u iets wilt afnemen. Of direct via deze link. U hoeft zich niet te registreren. Kagia ontvangt dan een commissie over uw aankoop.”
  • Kagia is op zoek: ,,Met ingang van het seizoen 2021 – 2022 zoeken wij ter uitbreiding en vervanging twee nieuwe leden binnen de voetbaltechnische commissie. Wij zijn op zoek naar: een VTC lid senioren en een VTC lid jeugd (onderbouw). Interesse? Neem gerust contact op met de club (zie de website van de oranjehemden).
  • Onder de kop ‘Het geel-groene hart van….’  een boeiend portret van jeugdtrainer Karam Mouchih op de site van Voorschoten’97: ,, Als oudste van vier talentvolle voetbalbroers is Karam al bijna 15 jaar actief bij Voorschoten ’97, aanvankelijk als voetballer en publiek van zijn broertjes, Sami, Mohamed en Amine, maar inmiddels als zeer gewaardeerde trainer van de JO17-1. Hij belandde bij de club toen klasgenootjes uit Leiden hem vertelden dat het daar goed toeven was en is er niet meer weggegaan.” Hier stopt het verhaal natuurlijk niet. Meer op de website van de Adegeest-bewoners.
  • Op maandag 15 maart zet ASC weer een nieuwe stap in het verduurzamen van de vereniging. De firma Sun & Wind Energy Solutions zal dan zo’n 200 zonnepanelen op het dak van het clubhuis plaatsen. Samen met de natuurcompensatie, die gepaard gaat met de aanleg van de kunstgrasvelden, zorgt dit voor een verdere verduurzaming van de vereniging. Met de elektriciteit opgewekt met behulp van deze panelen kan ASC de veldverlichting en het clubhuis voorzien van stroom. Dit levert dus een flinke besparing op. De elektriciteit die overblijft wordt geleverd aan het landelijk elektriciteitsnet. De werkzaamheden zouden in de eerste week van april afgerond moeten zijn.”
  • Co de Visser, oud-trainer van SJZ, is op zaterdag 20 februari op 77- jarige leeftijd overleden. De Leidschendammer was in de periode 1973-1980 (met een korte onderbreking) trainer van de groenwitten. In het seizoen 1978-1979 werd het eerste elftal kampioen en promoveerde naar de vierde klasse KNVB.
  • Een compliment onzerzijds richting FC Oegstgeest. De site is immer up-to-date en voorziet zo de leden en fans volop van informatie. Zo ook deze week: ,,Afgelopen maandag is op FC Oegstgeest gestart met de werkzaamheden rondom het aanleggen van het pannaveld en de speeltuin. Naar verwachting zullen de werkzaamheden een aantal weken duren. De opening van de speeltuin en het pannaveld gaat op een later moment op gepaste wijze plaatsvinden. Al vanaf het begin van FC Oegstgeest is de roep van leden geweest naar het oude pannaveld van UDO en ook werd duidelijk dat er behoefte is aan een speeltuin voor de kleinste jeugd, broertjes, zusjes en andere kleine kinderen. Afgelopen twee jaar is er door middel van verschillende acties geld opgehaald om de financiering van de aanleg van het pannaveld en de aanschaf en aanleg van de speeltuin te kunnen realiseren.
  • Jeugdspelers blijven in coronatijd trainen en kunnen zo blijven voetballen, maar er is ook het risico van blessures. Jeugdspelers van DoCoS met een blessure kunnen in dat geval terecht bij FMT Fysio, de vaste fysio van DoCoS. FMT Fysiotherapie uit Leiden verzorgt al enkele jaren de blessures en revalidatie bij de A-selectie van DoCoS. Behandeling van blessures van jeugdspelers is ook mogelijk.
  • FC Rijnvogels betrekt de leden steeds weer bij de club. Een leuk online avondje lijkt ons: ,,Op zaterdag 27 maart 2021 organiseert de Evenementencommissie een gezellige online Paasbingo en loterij. Na het succes van de eerste uitverkochte (Valentijn) editie, zal de tweede editie in het teken staan van de Paasdagen.” Alle info op de website van de club uit Katwijk.
  • Clubs kunnen zich sinds 26 februari inschrijven voor de Sportiff LAV Cup. De eerste aanmeldingen voor het seizoen 2021-2022 zijn binnen! Welke clubs volgen? De eerste aanmeldingen: Alphense Boys (za), Kagia, TAVV, ASC, Koudekerk, Football Factory.