zaterdag, april 27, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (deel 26), 13-19 maart

Lopend vuurtje (deel 26), 13-19 maart

-

Vandaag alweer deel 26 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Bepaald ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Toch alsnog een uitgebreide versie van deze rubriek! Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Martin Meijer keert terug naar FC Oegstgeest. Dit seizoen was/is hij verbonden aan Meerburg. Meijer gaat aan de slag als selectiemanager als onderdeel van de staf van de derdeklasser.
  • Clubs kunnen zich sinds 26 februari inschrijven voor de Sportiff LAV Cup. De eerste aanmeldingen voor het seizoen 2021-2022 zijn binnen! Welke clubs volgen? De eerste aanmeldingen: Alphense Boys (za), Kagia, TAVV, ASC, Koudekerk, Football Factory, MMO, Voorschoten’97 (za), Voorschoten’97 (zo), FC Oegstgeest, Ter Leede O23 en Valken’68. Een beknopt bericht voor aanmelding is al voldoende: redactie@leidenamateurvoetbal.nl
  • Er zijn weer toezeggingen voor ‘Tientjesvriend van LAV’ binnen. Wat een warm gevoel krijgen we daar van. Deze week stond een bericht op de website over dit onderwerp. Zo ook over donateurs. Met steun van onze volgers, vrienden, sympathisanten en andere LAV-fans kunnen we verder. Hopelijk tot in lengte van jaren! Voor nu een groot dankwoord aan tientjesvrienden (of meer): Richard Heruer, Nico Erades, Rene Sinke, Gerrit du Prie, Rob Gort, Dick Beelen, Jan van der Lubbe, Dhr van Kempen, Richard Laterveer, Edwin Wouters, Eric van de Wijngaard, John Onderwater, M.J. Blijleven, Frans Malachowski, Ruud van Ruiten, Jan van der Poel, Michael Lamers, Chiel Scholte, Marcel Roos, Jan van den Broeck, Kees Kooloos, Paul Westra, Harry Dumas en Matty Overdijk. Ook verwelkomen wij twee nieuwe donateurs: Sandra Akerboom en Richard Trompert. Er is een woord voor uitgevonden: het zijn stuk voor stuk TOPPERS!
  • Allard Lindhout, geboren Warmonder en tegenwoordig woonachtig in Voorhout, is komend weekend andermaal aangewezen voor een wedstrijd van de traditionele top drie. Recent was hij nog een gast op afstand bij onze LAV Voetbaltafel. Zondag zal hij Ajax tegen ADO Den Haag leiden. Lindhout blijft stappen maken, mooi om te zien!
  • ASC: De lava is uitgereden, geprofileerd en verdicht. De cricketpitch is aangelegd. Dit alles is weer mooi in beeld gebracht via een reeks nieuwe luchtfoto’s. Het aanbrengen van de foam en het kunstgras zou donderdag 11/3 en vrijdag 12/3 gebeuren, maar is door de storm uitgesteld. Dit heeft nu begin van deze week plaats gevonden. Dagelijks maken Frits de Jongh en Rick Verhaar detailfoto’s van alle werkzaamheden, zodat een goed beeld ontstaat van het gehele totstandkomingsproces van de kunstgrasvelden. Deze foto’s en de luchtfoto’s van Hielco Kuipers zijn te zien door te klikken op de foto van de rubriek ‘Kunstgras’ op de homepage van onze club. Dat is zeker de moeite waard!
  • Onze partner ZZ Leiden basketbal vierde een feestje: al vijftien jaar is Zorg en Zekerheid verzekeringen de hoofdsponsor van deze roemruchte basketballclub. Een dergelijk lang dienstverband is zonder aarzeling uniek te noemen en duidt op een hoge mate van betrouwbaarheid.
  • Suse van Kleef heeft zaterdag haar debuut gemaakt als voetbalcommentator bij NOS Langs de Lijn. De 34-jarige oud-voetbalster is daarmee de eerste vrouwelijke voetbalverslaggever bij het radioprogramma op NPO Radio 1. Van Kleef, die tot voor kort voor de NOS als correspondent in Londen werkte, deed zaterdag verslag van het Eredivisie-duel tussen Willem II en sc Heerenveen. In 2019 was zij al analist tijdens het WK Voetbal voor vrouwen in de dagelijkse talkshow Studio France op NPO 3. Wil jij als vrouw ook die kant op en ervaring op doen op journalistiek vlak? We ontvangen je met open armen. Althans, dat mag niet maar je snapt ons wel. Interesse: mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl
  • Nog meer vrouwen in het nieuws: op vrijdag 19 maart om 19:00 uur is er bij Warmunda een proeftraining gepland voor een groep enthousiaste vrouwen, die het vrouwenvoetbal weer nieuw leven willen inblazen. Een groep van twintig speelsters wil het veld weer op en kijken of er een voetbalteam van te smeden is. Natuurlijk hopen wij van Lopend Vuurtje dat het gaat lukken.
  • Al gebeurt niet alles zichtbaar, toch draaien de raderen van veel besturen gewoon op de achtergrond door. Zo lazen we bijvoorbeeld dat het bestuur van Warmunda het clubhuis wil verduurzamen. Ook het uitgestelde jubileumfeest kwam ter sprake. D leden wordt verzocht het eerste of tweede weekend van september vrij te houden.
  • Nog een keer Warmunda dan: alle kratten bier dreigen over de houdbaarheidsdatum te gaan. Help de club van het bier af! Het bier is af te halen op werkdagen van 14:00 tot 17:00 uur en van 19:00 tot 20:30 uur. Ook op zaterdag is er een mogelijkheid van 16:00 tot 17:00 uur.
  • Op 5 mei organiseert Sporting Leiden het Oranjefestival. Het feest is bestemd voor leden en niet-leden in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar. Houd de website van de club in de gaten!
  • Een komische en rake vergelijking op de Facebookpagina van RCL: ,, Als koeien die weer voor het eerst de stal uit mogen na de winter, zo blij zijn onze spelers (tot 27 jaar) die weer gewoon kunnen trainen en een potje kunnen voetballen tegen elkaar.”  Met begeleidend filmpje natuurlijk.
  • ,,Voor uitbreiding binnen het bestuur van FC Oegstgeest zijn wij op zoek naar een enthousiaste, slagvaardige en communicatief-vaardige vrijwilliger die zich als bestuurder wil inzetten voor FC Oegstgeest! Wij zijn op zoek naar een bestuurslid Algemene Zaken.” Voor een profielschets moet men even naar de site van de club surfen.
  • ,,Het gaat net iets te ver om te zeggen dat Chiel de Boer, Leon van der Hoeven en Dennis Wouters sinds zaterdag 13 maart bekende Nederlanders zijn. Het zijn wel bekende SJZ-ers. Zij schreven namelijk de XXL Swingo en de SJZ-pubquiz op hun naam. Het digitale festijn was een initiatief van de selectie van SJZ. Dat de selectiespelers op de groene (kunst)grasmat goed uit de voeten kunnen, was al bekend. Maar de selectiespelers blijken ook op het digitale strijdtoneel heel wat in hun mars te hebben.” Foto’s en een reportage op de website!
  • ,,Een markant Meerburger is helaas overleden. Garry Mooijkind is ons, na een slepende ziekte, ontvallen. Decennia lang was zij een toonaangevend gezicht binnen de Meerburg kringen. Geboren en opgegroeid in een gezin met 3 kinderen in de Rijnergommerstraat (de bekendste straat van de Rijndijk waar vele Meerburg prominenten hun roots vonden) werd zij halverwege jaren 70 opgenomen in de Meerburg familie. Vooral het jeugdwerk was haar dingetje. In de jeugdcommissie destijds organiseerde ze buiten het voetbalaspect om, talloze activiteiten om het die specifieke groep naar hun zin te maken. Het mede organiseren van de traditionele zomerkampen op de club, was een kolfje naar haar hand.”

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read