vrijdag, april 26, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (deel 27), 20-26 maart

Lopend vuurtje (deel 27), 20-26 maart

-

Vandaag alweer deel 27 van onze rubriek Lopend Vuurtje. Ook nu struinden wij de websites af en hielden social media kanalen in de gaten voor nieuwtjes over de clubs. Het zal u niet verbazen dat er minder nieuws is onder de zon. Helaas bivakkeren de clubs nog steeds in een winterslaap. Bepaald ander nieuws kwam al voorbij in de afgelopen dagen. Toch alsnog een uitgebreide versie van deze rubriek! Mocht er nieuws zijn vanuit uw club en dat hebben wij gemist: mail dan gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Roodenburg meldt in het Laatste Nieuws: ,,Op woensdag 7 april opent de Leidse sporttuin de deuren, bestemd voor de jeugd uit groep vijf t/m acht. Tijdens de opening kunnen de kids meedoen met karate, voetbal, basketbal en rugby, natuurlijk onder leiding van deskundige coaches. Tijd: van 12.30 tot 17.30 uur. Locatie: Pieter Bothstraat 27. Dit wordt een wekelijkse happening voor de jeugdige sportliefhebber die meer wil dan alleen voetbal.
  • Het zonnetje schijnt, de temperaturen worden aangenamer en de zomertijd gaat van start; het moet wel heel gek zijn als je geen zin hebt om je een voetbalclub aan te melden. Eerst een proeftraining natuurlijk. De volgende clubs organiseren zo’n proeftraining:

·       RCL: meiden van 11 tot 17 jaar op donderdag 1 april.

·       Van 12 tot 14 mei organiseert de 4skills voetbalacademie een aantal voetbaldagen bij Roodenburg.

·       UVS organiseert voor spelers met een geboortedatum van 2003 t/m 2011 de open trainingsdagen. Deze dagen vinden plaats tussen maandag 26 april en maandag 31 mei.

·       ,,Aannemen, passen en dribbelen, je leert het bij ons”, zo vertelt Sporting Leiden op Facebook.

  • Er is nog veel meer voor onze jonge voetballiefhebbers: de soccer academie organiseert een voetbalkamp op 3, 4 en 5 mei bij RCL. De club noemt het zelf het gaafste voetbalkamp uit de regio.
  • Voorschoten’97 blijft niet achter: ,,Keepers opgelet! In samenwerking met keepersschool Van der Mast organiseert Play2Improve op 6 en 7 mei keepersdagen bij Voorschoten’97. Coördinator Rick van der Mast, tevens keeperstrainer bij ADO Den Haag, leert jullie alle kneepjes uit het keepersvak. Wil jij uitgedaagd worden en het maximale uit jezelf halen?”
  • Als u het boek ‘Afgelast’ van Theo Ducaneaux uit hebt is het tijd om ’50 jaar op sterven na rood’ ter hand te nemen. Het jubileumboek behandelt de geschiedenis van cultclub LSVV’70. Zonder er ook maar één letter in gelezen te hebben gaat de redactie van Lopend Vuurtje ervan uit dat het de moeite waard is.
  • RCL houdt ook het goede doel in het vizier: ,,Wij collecteren omdat Sport voor iedereen is. Met en zonder handicap. Niemand mag buiten spel staan. Ook RCL heeft een G-team die met veel plezier elke week op het veld staat om een balletje te trappen. Van elke donatie gaat 50% naar onze eigen club! Wij staan als één team achter de sporters met een handicap.”
  • Natuurlijk, u kunt met de paasdagen uw eigen eitje koken ’s ochtends, een bruine boterham met pindakaas tussen de middag smeren en ’s avonds aardappelen, een stukje vlees of iets vegetarisch en sperziebonen eten. Mogen wij een suggestie doen? Onze horecadonateurs of -businessleden doen juist met en rond Pasen hun best heerlijke brunchboxen of diners te verzorgen. Vaak kan het nog aan de deur bezorgd worden ook. Makkelijk en heerlijk!
  • SV Aarlanderveen maakte van de nood een deugd door het instellen van een echte cup in het toch redelijk voetballoze tijdperk: ,,Na maanden van strijd om de felbegeerde CORONA CUP is vorige week de finale gespeeld. Boris van Harten mag zich voor nu (en hopelijk voor eeuwig) de trotse winnaar noemen! Vanaf 26 oktober is er wekelijks om deze bokaal gestreden in groepen van vier en later van twee. Diverse voetbalonderdelen als latje-trap, parcours, afronden, voetvolley, voetbaltennis enz. werden met een groot enthousiasme uitgevoerd. Toch is iedereen blij om weer echte trainingen te doen, aangezien dit weer mag.”
  • Kagia doet een oproep: ,,Het klinkt zo raar, vrijwilligers, maar het zijn wel degenen die een vereniging draaiende houden. Uw voorzitter is ook een “vrijwilliger”, net als de overige bestuursleden, jeugdcommissieleden, de trainers en leiders etc.. En Kagia wil u graag uitnodigen om “vrijwilliger” te worden. Wij zijn met spoed op zoek naar een Jeugdvoorzitter. Heeft u interesse of wilt u meer informatie over deze functie?” De taakomschrijving vindt u op de website van de club uit Lisserbroek.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read