vrijdag, april 26, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje, deel 3 (12-19 augustus)

Lopend Vuurtje, deel 3 (12-19 augustus)

-

De KNVB telt pakweg 1.150.000 leden. De redactie van Lopend Vuurtje durft te wedden dat vrijwel al deze ingeschrevenen net zo hard snakken naar het begin van het nieuwe seizoen als wij. De eerste oefenwedstrijden zijn gespeeld, maar op 4 september barst het pas echt los met het bekerprogramma. Lopend Vuurtje is natuurlijk ook al begonnen. Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Roodenburg meldt: ‘Het komende seizoen hebben we vier teams op zaterdagmiddag. Die spelen allen tegelijkertijd thuis. De ene week is het dus gezellig druk, de andere week liggen er velden vrij. Ik (Jan Lovink, red.) ben er een voorstander van dat dan groepen van  geïnteresseerden gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Een toernooi voor familieleden, een stratentoernooi, reünisten die elkaar willen ontmoeten, bedrijven die elkaar uitdagen, je kunt van alles voorstellen. Dit in combinatie met het terras en clubgebouw, dan heb je de perfecte match. Het zorgt voor reuring en mensen blijven op zo’n dag langer hangen bij een club. De meeste teams, die nu voetballen spelen hun potje, nemen 1 drankje en verdwijnen naar hun eigen club. En als er iets is, wat bij steden ontbreekt is wel de saamhorigheid. Op die manier faciliteer je dit wel.
    Ideeën, initiatieven, ze zijn welkom en stuur een bericht naar administratie@lvroodenburg.nl
  • Bingo! De duizendste! Wie de media bijhoudt waarin het voetbal wordt besproken kent het woord ‘droomtransfer’ wel. Dat bijhouden doen we ook en we hebben geturfd. Gisteren is die term voor de duizendste keer gevallen sinds 1 juni. Wij gaan er vanuit dat alle mutaties in onze rubriek ‘overschrijvingen’ ook vallen onder de noemer droomtransfer.
  • Sponsornieuws vanuit Katwijk: ‘FC Rijnvogels en Technisch ontwerp & tekenbureau AVD hebben zich langer aan elkaar verbonden. Al jarenlang is het Katwijkse bedrijf betrokken bij onze club en nu hebben zij hun handtekening op een vernieuwd contract gezet.’
  • Voorschoten’97: ,, Het bestuur is zeer verheugd te kunnen meedelen dat met ingang van het nieuwe seizoen Taoufik Maatoug de voorzitter van de nieuwe Technische Commissie Jeugd (TCJ) wordt. Taoufik is in het bezit van trainers diploma UEFA B en heeft veel technische voetbal ervaring als speler, coach, trainer en hoofd jeugdopleider.
  • Valken ’68 is met spoed op zoek naar een nieuwe assistent-trainer voor het eerste elftal voor het huidige seizoen.  Een assistent-trainer die past bij Valken ’68, ambitieus is en op korte termijn beschikbaar is om hoofdtrainer Alan Campfens te ondersteunen. Valken ’68 heeft als doelstelling om een stabiele 1e-klasser te worden met zoveel mogelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding. Trainers die geïnteresseerd zijn in deze vacature, kunnen hun CV mét motivatie mailen naar vliet.van.hans@hotmail.nl.
  • Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen is het niet meer mogelijk om contant te betalen in het clubhuis van ASC. Een cashless clubhuis zorgt voor meer veiligheid en gemak. In samenwerking met de leverancier van ons kassasysteem bieden wij nu een cashless betaalomgeving aan. Dit bestaat uit een ASC betaalpas en de betaalapp KNIP. Leden kunnen zowel op hun ASC betaalpas als op de mobiele app tegoed opwaarderen. Vervolgens kan men hier de bestelling mee afrekenen. De ASC betaalpas is verkrijgbaar aan de bar. Uiteraard kun je ook gewoon met je pinpas of mobiele telefoon blijven betalen.
  • Vanwege het annuleren van de slotdag (wegens Covid-19) en de start van het 90-jarig jubileumseizoen, organiseert v.v. Kagia een openingsdag op zaterdag 28 augustus 2021 voor alle leden van de club. In de ochtend zijn er activiteiten georganiseerd voor de onderbouw van de jeugd, in de middag is er een programma voor de bovenbouw van de jeugd en de senioren. Tevens spelen v.v. Kagia 1 en 2 een oefenwedstrijd op het sportcomplex aan de Kikkerbeetstraat. Het programma van de dag is natuurlijk op de website van de Lisserbroekse club te vinden.
  • ‘Boeruh, boeruh!’, een maar al te bekende en nogal denigrerende kreet als het om clubs gaat die niet uit de grote stad komen. Koudekerk (VVK) is zo’n vereniging. Die zet met het volgende de schreeuwers te kijk met ultramoderne technologie: ,, Sinds afgelopen zaterdag worden de wedstrijden op ons hoofdveld opgenomen met de automatische camera van Usportfor. De ‘slimme’ camera is ter hoogte van de middenlijn geplaatst en volgt het spel automatisch zonder hulp van een cameraman. De club wil het camerasysteem inzetten voor video analyse, wedstrijdevaluatie en clips van wedstrijdmomenten. Het doel is om de (team)prestaties te verbeteren van jeugd tot en met het eerste elftal én om wedstrijdbeelden te delen via social media.’ Waarvan akte.
  • Meerburg kijkt vooruit: ‘Zaterdag 18 september start de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie. Ook wij doen mee en we willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Dit jaar zetten we ons in voor al onze jeugdleden. Een lot kost €3,- per stuk, waarvan 80% (dus €2,40 per lot) direct naar onze clubkas gaat. Na een vervelend seizoen met verschillende beperkingen is het straks weer mogelijk om verschillende activiteiten te organiseren binnen de vereniging. Dan zijn extra inkomsten van harte welkom voor onze jeugd.’
  • Mats van Kins heeft besloten voorlopig een punt te zetten achter zijn loopbaan bij et in de Jack’s League uitkomende VV Noordwijk. Van Kins stapte destijds over van ADO Den Haag naar de club in de Bollenstreek. Bij ADO kwam hij terecht na te zijn gescout bij RCL.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read