vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDrie doelpunten in drie minuten en nederlaag Voorschoten’97

Drie doelpunten in drie minuten en nederlaag Voorschoten’97

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Na twee gelijke spelen was het voor Voorschoten’97 noodzaak om weer eens drie punten bij te laten schrijven. De enige overwinning van dit seizoen dateert van twee oktober, toen het Honselersdijk van oud-trainer André Lourens het onderspit moest delven. Zaterdagmiddag kwam Argon op bezoek. Na een beginfase met weinig kansen werd het publiek vanuit het niets getrakteerd op drie doelpunten achter elkaar. Helaas voor Voorschoten’97 vielen er twee van de drie goals aan de voor hun verkeerde kant.

De thuisploeg heeft al een aantal weken te maken met verschillende blessuregevallen binnen de selectie. Ten opzichte van vorige week konden aanvallers Loyd van der Wilden en Chris Guijt niet meedoen, terwijl vleugelspeler Ronnie de Roode wederom noodgedwongen de rechtsbackpositie innam. Voorschoten’97 miste derhalve wel wat aanvallende impulsen. Niet gek dus dat de eerste kans voor Argon was. Gelukkig voor de groen-gelen mikte Dylan Bergkamp te hoog.

De eerste twintig minuten waren voor de toeschouwers niet de meest spectaculaire. Beide ploegen creëerden nog weinig en leken wat af te wachten. In de minuten daarop werd dit gebrek aan enerverende momenten echter ruimschoots gecompenseerd. Argon kwam aan de leiding, mede door niet kordaat ingrijpen van de Voorschotense defensie. Een hoge lange bal werd niet voor de stuit opgevangen, hetgeen je, in de woorden van trainer Theo Ducaneaux, al in de D’tjes leert om wél te doen. Het gebrek aan doortastend optreden bleek fataal: spits Sven Beek ging ervandoor en schoot de uitploeg op voorsprong.

De scheidsrechter van dienst had net gefloten voor de aftrap of collega spits Thom Wijnalda bevond zich al in een kansrijke positie. Met een keurige actie speelde hij zijn directe tegenstander uit, waarna hij de bal langs doelman Marijn van Wandelen volleerde. Een snellere reactie op de openingsgoal was haast niet mogelijk geweest. ‘Wat Voorschoten’97 kan, kunnen wij ook’, moet de gedachte zijn geweest aan de kant van Argon, in 2007 nog landskampioen van de amateurs.

Na de snelle gelijkmaker van Wijnalda gingen de blauwhemden direct op zoek naar de voorsprong. Nog binnen twee minuten tekende Beek nogmaals voor een doelpunt. Hij werd de diepte in gestuurd en verschalkte Stephan van der Niet. Het was blijkbaar de wedstrijd van de koelbloedige spitsen. Noemenswaardig was nog de poging van Wijnalda tien minuten later. Rond de middencirkel zag hij Marijn van Wandelen ver voor zijn lijn staan. Met een hard schot leek hij het doel te vinden, ware het niet dat de Mijdrechtse doelman een sterke wedstrijd speelde en Wijnalda’s poging nog tot een corner verwerkte. Een prachtige poging die zeker meer had verdiend.

In de tweede helft werd Voorschoten’97 gevaarlijker. De ploeg van Ducaneaux ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Van der Niet zag dat zijn team de overhand kreeg: ,,Zij zakten steeds verder in. Wij kregen kansjes, geen hele grote kansen. We kwamen gelukkig wel iets meer in ons spel.” Ducaneaux probeerde meer te forceren met het inbrengen van Shemiel Constancia als extra spits. De routinier kon echter geen potten breken. Van der Niet redde nog eenmaal knap in een een-op-een situatie, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

De tot Man of the Match uitgeroepen Van der Niet: ,,Het ging op en neer vandaag, zeker in de eerste helft. Al met al ben ik erg trots op de strijdlust van mijn team. Argon maakte het ons lastig, er zijn zeker mindere ploegen in deze competitie. We moeten proberen wat meer aan ons eigen spel toe te komen, ook wanneer de tegenstander erg veel druk zet. Daar moeten we aan blijven werken. Vandaag ging het al beter, de andere keren kozen we veel sneller voor de lange bal. Voetballend waren we sterker dan in eerdere wedstrijden.”

Of Voorschoten’97 die lijn door kan zetten, zal volgende week blijken. Dan staat de wedstrijd bij ZOB op het programma, een duel tussen twee ploegen met vijf punten.

Voorschoten’97 – Argon 1-2 (1-2). 21. Beek 0-1, 22. Wijnalda 1-1, 24. Beek 1-2.

Voorschoten’97: Van der Niet, De Roode, Hogenboom, Oudshoorn (75. Nomen), De Rijk, De Koning (46. Reinders), Verplancke, Van der Krogt, Maatoug (60. Van der Voorst), Wijnalda, Guijt (75. Constancia).

Argon: Van Wandelen, Zwaneveld, Van der Voort, Van Doorn, Limburg (89. Waning), Boelhouwer, Ouaali, Bergkamp, Keizers (81. Mahamud), Beek (76. Voorend), Eijken.

Must Read