vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseHet komt toch nog goed voor Voorschoten'97 (za), plus podcasts

Het komt toch nog goed voor Voorschoten’97 (za), plus podcasts

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Bijna een jaar geleden, om precies te zijn op 3 oktober 2020, was het duel tussen Voorschoten’97 en Honselersdijk nogal meeslepend. Het werd uiteindelijk 5-4 voor de groen-gelen. Nu, dit keer op 2 oktober, werd bijna een zelfde spektakel afgeleverd. Er vielen nu wel minder doelpunten, maar het scoreverloop was wel sensationeel. Van 0-2 werd het 3-2 en daarmee kreeg de thuisploeg de volle buit en dat was misschien wel teveel van het goede. De stemming was er na afloop niet minder om, zeker gezien de nederlaag van vorige week op bezoek bij VELO.

Dat de duels tussen deze twee kemphanen doorgaans boeiend zijn, heeft alles te maken met de speelwijze van de beide teams. De aanval wordt gezocht en er worden risico’s genomen. Daarbij gaat het niet altijd goed en dat was nu niet anders op sportpark Adegeest, waar het geen moment droog was tijdens de tweestrijd.

In het begin was er nog sprake van aftasten en finetunen, hoewel Lars Ammerlaan na vier minuten al een aardige kans kreeg. De middenvelder van de gasten kopte in volledig vrijstaande positie naast. Het eerste wapenfeitje van Voorschoten’97 kwam van Martijn Hogenboom, die met een strakke pass door het hart net niet Jim van der Krogt kon bereiken. De middenvelder had anders oog in oog gestaan met de goalie van de ploeg van ex-Voorschoten trainer AndrĂ© Lourens.

Honselersdijk meldde zich rond de twintigste minuut nogmaals bij het hok van Stephan van der Niet. Kevin Bogaards vond Joey Valstar die het doel te hoog zocht. Ronnie de Roode leek aan de overzijde de 1-0 te maken, maar zijn van richting veranderde schot werd nipt over het doel gewerkt door Quinten van der Helm. Thom Wijnalda speelde kort daarna onnauwkeurig af op Van der Krogt anders had de 1-0 zomaar een feit kunnen worden.

Het eerste doelpunt kwam uiteindelijk van de bezoekers. Van der Niet ging opzichtig in de fout en Nick van der Kraan profiteerde daar in twee instanties van. Kort daarop werd het zelfs 0-2 door uitblinker Tom van Veen, die als spits regelmatig betrokken was hij een Honselersdijkse aanval. Het duel had al bijna in het slot kunnen vallen door doelpuntenmaker Van der Kraan, zijn inzet ging net aan over, na een vermeende overtreding op Tim de Rijk. Vlak voor de pauze bracht Van der Krogt, hij zou dat nog diverse keren doen en kon terug zien op een uitstekend optreden, een medespeler in stelling. Zwaar gehinderd kwam Chris Guijt niet tot scoren.

Voorschoten’97 moest dus een plan bedenken om een tweede seizoensnederlaag te voorkomen. Dat plan was om vertrouwen te houden, het eigen spelletje te blijven spelen vertaald in proberen aanvallend een bres te slaan. Al na vijf minuten leverde dat een grote kans op voor Wijnalda op aangeven van Van der Krogt. Ronnie de Roode vond vervolgens net geen medespeler voor de 1-2, maar het thuispubliek begin er wel meer in te geloven.

Jongeling Derk Reinders snelde er vandoor op links en nu kreeg Wijnalda het wel voor elkaar om zijn voorzet binnen te werken. Honselersdijk bleef ondertussen wel mee voetballen en loerde op de 1-3. Hogenboom kopte in die fase bijna de gelijkmaker binnen en zo was het duel na de pauze levendig en onderhoudend van twee kanten.

Met het inbrengen van Nick Guijt en Loyd van der Wilden wilde Theo Ducaneaux een gelijke stand forceren, terwijl Lourens ook druk wisselde om de voorsprong te kunnen behouden. De tijd drong voor de thuisploeg, maar de intenties bleven aanwezig om de achterstand weg te werken. Van der Wilden had zes minuten voor tijd een panklare voorzet in huis en daarmee bracht hij Wijnalda in een zetel om te scoren. Van de spits is bekend dat hij vrijwel altijd op de goede plaats staat en zo werd de voorsprong van de gasten teniet gedaan.

Daarmee was de Voorschotense koek nog niet op. In de extra tijd was nu Wijnalda de aangever voor Van der Krogt. De middenvelder kwam enigszins links van het strafschopgebied vrij te staan en bekroonde zijn uitstekende spel met de winnende treffer. Voor Voorschoten’97 kwam zo alles nog goed en de druiven voor Lourens en de zijnen waren meer dan zuur. Met dank aan beide ploegen wel weer een vermakelijke middag.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Vand er Voort, Hogenboom, De Rijk, Reinders, Verplancke, De Koning, Van der Krogt, C.Guijt, Wijnalda, De Roode.

Basisopstelling Honselersdijk: Van der Helm, GArdien, Van Giesen, M. van der Kraan, Van Schie, N. van der Kraan, Ammerlaan, Valstar, Bogaards, Van Veen, De Bruijn.

Beluister hierbij de interviews met de beide trainers.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read