woensdag, mei 8, 2024
HomeValken '68Interviews Valken’68Schrik zat er even goed in bij doelman Ruben van der Does...

Schrik zat er even goed in bij doelman Ruben van der Does (Valken’68)

-

Het werd niet de dag van Valken’68, maar zeker niet van doelman Ruben van der Does. De Valkenburgers verloren met 3-1 van RVVH en de sluitpost eindigde in het ziekenhuis. Voor de ploeg van Alan Campfens zit het bekertoernooi erop, voor Van der Does het seizoen gelukkig nog lang niet. Toch zal geel en rood het even moeten stellen zonder de betrouwbare doelman.

Daags na zijn botsing kan onze redactie op afstand even met hem praten, maar rust is op dit moment het belangrijkste voor de pechvogel. ,,Aan onze rechterkant brak er een speler door en we gingen er allebei voor om het duel te winnen. De speler speelde de bal te ver voor zich uit en ik besloot vol voor de bal te gaan. Zijn knie raakte mijn oogkas en wenkbrauw en er was meteen sprake van veel bloedverlies. Vervolgens ben ik met een brancard van het veld gehaald en daarna beleefde ik angstige momenten. In de kleedkamer werd ik niet goed en kreeg over mijn hele lijf tintelingen. Vervolgens kwam er verhoging bij en zat ik opeens boven de veertig graden en dat was natuurlijk even schrikken.”

Het was dan ook niet vreemd dat Van der Does naar het ziekenhuis werd gebracht. In het Maasstad ziekenhuis duurde het lang voordat de behandeling kon beginnen. ,,Het was er erg druk vanwege sportblessures en dan voel je je niet op je gemak. Er is uiteindelijk een CT-scan gemaakt en gelukkig werd er geen breuk gesignaleerd van de oogkas. Wel kreeg ik zeven hechtingen, want de wond is best groot. Tevens is er een hersenschudding geconstateerd. Pas halverwege de avond kon ik daar weg, maar was het dus nog wel een tijdje rijden voordat ik thuis was. Ideaal is zeker anders. Wel heb ik goed kunnen slapen en nu voel ik me iets beter. Toch zal ik even mijn rust moeten pakken. Ik merkte dat ik in huis bij verplaatsing meteen een waarschuwing kreeg. Met een hersenschudding moet je wel voorzichtig zijn en het niet onderschatten. Voor nu is het even balen en ik vrees dat ik er even uit ben. AFC uit zal ik sowieso niet halen want twee dagen later mogen de hechtingen er pas uit. Afijn, we zitten even in de hoek waar de klappen vallen qua blessures. Dat is rottig, maar ook hier komen we uit. Ik pak even mijn rust nu, maar zal hier weer sterker uitkomen.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read