zaterdag, april 27, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Het was me het weekje wel voor EMM'21 (plus fotoreportage)

Het was me het weekje wel voor EMM’21 (plus fotoreportage)

-

Tweede klasse C (zondag)- Na twee speeldagen is het nieuwbakken EMM’21 medekoploper. In de streekderby tegen Foreholte werden de Voorhouters met 1-0 verslagen en daarmee kon een hoogst opmerkelijke periode worden afgesloten en gevierd.

Het was het weekje wel in de Veen. Een paar weken na de Veense kermis was het de voorbije dagen wederom bal. EMM’21 opende de competitie vorige week met een klinkende 0-4 zege op RVC’33 en daarmee werd plaatselijke geschiedenis geschreven als fusieclub. Een week later zijn de rood-zwarten drie punten verder en is duidelijk dat dit het eerste en enige seizoen wordt op de zondag. Midweeks gebeurde er van alles. De ene na de andere melding kwam naar buiten van clubs die het zondagvoetbal voor gezien houden na dit seizoen.

Bij EMM’21 was de fusie tussen DOSR en WVC als subject nog hot, maar plotsklaps moest er een besluit worden genomen over de toekomst. Blijven spelen op de zondag terwijl veel regioclubs geen tegenstander meer zullen zijn of ook de switch maken en veel regionale derby’s tegemoet zien in het volgende seizoen. Voorzitter Erik van Rijn: ,,Vorige week zondag speelde dit fenomeen nog nauwelijks en een dag later stond de voetbalwereld in West 2 op zijn kop. Uiteraard moesten ook wij voor 1 oktober een besluit nemen en we hebben daar een paar avonden over gedaan om de knoop door te hakken. Het besluit moest nog wel langs de leden en dus hebben we een ledenvergadering ingelast. Een handjevol mensen kwam daar slechts op af en uiteindelijk is het een formaliteit geworden om de keuze te maken.”

Ex-voorzitter Jan Vergeer van Foreholte zag ook ‘zijn’ club deze week een voorschot nemen op de toekomst. ,,Bij de club is er grondig gekeken naar alles wat een dergelijk besluit met zich meebrengt, maar ook bij ons stonden leden niet massaal op om hun mening te ventileren. Zij komen pas in actie als de club zou aangeven dat er betaald zou gaan worden of dat er veranderingen in het bierbeleid zouden plaatsvinden op de club.”

Na de officiële opening van het seizoen op eigen bodem met ruimte voor de heren-en damestak werd er ook nog gevoetbald. De eerste helft had weinig om het lijf en de ploegen hielden elkaar met noeste arbeid in evenwicht. Sporadisch konden er wat kansjes worden genoteerd. Zo vond de bij regelmaat opkomende rechtsback Robin Gomes geen medespeler voor het doel van EMM’21 en had Teun Jonkman namens de thuisploeg eerder een aardige actie in huis, maar zijn schoot ging uiteindelijk hoog over.

Na een kwartier ging een scherp genomen vrije trap van David Vermeer net voorbij aan Job Mooren en zo bleef Foreholte een achterstand bespaard. Olle Roffelsen testte Mike van der Poel tweemaal, maar de schoten van de linkervleugelverdediger (in plaats van Sten Admiraal die later in viel) misten kracht. Jonkman prikte nog een keer naast en daarmee was hij het dichtst bij een doelpunt namens de thuisploeg.

In de tweede helft gebeurde er bepaald meer. De Voorhouters werden voor het eerst gevaarlijk via Rick Brabander en Swen Veenstra, maar Van der Poel hield zijn doel keurig schoon. Stijn Rietbroek opende vervolgens al snel de score en daarna ontspon zich een boeiend gevecht zonder dat er groots werd gespeeld. Nino Wesselman liet na een beslissing te forceren vanaf de stip- na en handsbal van  en zo hield Matthijs Guijt zijn ploeg in leven, maar naar later bleek vergeefs. Foreholte bleek niet bij machte om tot meer dan speldenprikjes te komen en in de paar andere gevallen toonde Jochem van Rijn zich een bekwaam vervanger voor de geblesseerd geraakte Van der Poel. EMM’21 bleef al met al betrekkelijk eenvoudig overeind, maar vierde de zege uitbundig op het veld. Het is natuurlijk een heerlijke start voor een nieuwkomer en het heeft er alle schijn van dat de fuesieclub geen grijze speler zal worden in deze klasse.

Het bleef nog lang gezellig en druk en de fusieclub had er alles aan gedaan om het een ieder naar de zin te maken. Alle bezoekers ontvingen zelfs een bosje tulpen (voortkomend uit het logo) bij het verlaten van het sportpark.

EMM’21- Foreholte 1-0 (0-0). 47. Rietbroek 1-0.

EMM’21: Van der Poel (53. Van Rijn), Van der Lem, Brug, Van der Meer, Romero Fuster, Wesselman, Vermeer, Van der Geest (71. Van der Zwet), Jonkman (76.Hoogenboom), Mooren, Rietbroek.

Foreholte: Guijt, Gomes (69. Schiebroek), Spreeuw, Drewes, Roffelsen (81.Koppe), Berg, Tijsen (69. Admiraal), Noordermeer, Smits, Veenstra, Brabander.

Zie hier de volledige fotoreportage van Eric van der Wijngaard:

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read