zaterdag, mei 18, 2024
HomeOverigOefenwedstrijdenOefenvoetbal: UVS voorbij aan zaterdagtak van Voorschoten'97

Oefenvoetbal: UVS voorbij aan zaterdagtak van Voorschoten’97

-

De opluchting was van de gezichten af te lezen. Het sportpark weer toegankelijk, weer de mogelijkheid om maatjes te spreken en om de bal weer te zien rollen. Natuurlijk, de competitie is nog niet in zicht en er moet eerst nog volop geoefend wordt door de clubs. Maar er gloort weer hoop. Voor de voetballers zelf, de staf en alle volgers van de clubs. Dat was de belangrijkste winst van de eerste ontmoeting na tijden voor Voorschoten’97 en UVS. Daarbij dient te worden aangetekend dat de tweedeklasser al eerder oefende, maar dat was midden in de vakantie. En die zit er voor de meesten op inmiddels. Voor wat het al waard is: UVS won de tweestrijd met 1-2 en dat was niet gestolen.

                                   Benjamin Beumer en Jeffrey van Kempen geven elkaar geen strobreed toe

 

Zoals te verwachten was, stuurden beide trainers zo ongeveer twee teams het veld op gedurende de wedstrijd. Elke speler heeft nu speelminuten nodig om ritme te pakken en voor de oefenmeesters is het de ideale gelegenheid om spelers aan het werk te zien. Hoe zit het met de conditie, de onderlinge afstemming en het balgevoel? Aan het einde van het duel kon Kevin Krishan het meest tevreden zijn. UVS speelde fris van de lever en er ging al best veel goed. Voorschoten’97 miste scherpte en liet zich in delen van de oefenpot te weinig zien.

Na amper een kwartier kwamen de blauwwitten op voorsprong. Een prima pass van achteruit werd op waarde geschat door Raul Dubbeldeman. Nick Guijt kreeg een forse kans op de gelijkmaker, maar het leverde geen assist met succes op voor Jim van der Krogt. UVS deed bepaald niet onder voor de eersteklasser en in het eerste kwartier na de rust had het zomaar 0-2 of 0-3 kunnen staan. De tweede treffer kwam uiteindelijk wel op het scorebord na een effectieve daad van Appie Maatoug, die net als een aantal van zijn elftalgenoten van vorig seizoen, in de JO19-1, aantoonde prima mee te kunnen komen. Het zegt allemaal nog weinig, maar het zou zomaar kunnen dat UVS komend seizoen vooral profijt gaat hebben van zelf opgeleide youngsters als welkome uitbreiding op de al aanwezige kern.

                     Jim van der Krogt zoekt Sven Verlaan op, die vorig seizoen nog uitkwam voor FC Rijnvogels

 

 

Bij Voorschoten’97 was het vooralsnog wat minder overtuigend, hoewel na de 1-2 van Shemiel Constancia kort voor tijd de gelijkmaker zelfs ook nog even in de lucht leek te hangen. Voor de 1-2 was Benjamin Beumer al in de buurt van een doelpunt gekomen, maar Delano van Wanrooij voorkwam zijn treffer uit een vrije trap.

Komende dinsdag vervolgt Voorschoten’97 de oefencampagne en dan moet FC Rijnvogels tegenstand worden geboden. De selectie van UVS komt volgende week zaterdag in actie met duels tegen ARC en Valken’68. Het zijn pas de eerste wapenfeitjes, maar een en ander smaakt nu al naar meer. Veel meer zelfs na alle kommer en kwel van de voorbije twee seizoenen.

                     UVS wil veel gaan juichen dit seizoen, wellicht mede aan de hand van spelers uit de eigen jeugd

Note redactie: meer foto’s zijn al geplaatst in een fotoreportage (met dank aan Jan van der Lubbe)

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read