HomedistrictsbekerDapper verweer Teylingen op bezoek bij Den Hoorn

Dapper verweer Teylingen op bezoek bij Den Hoorn

-

Districtsbeker- Teylingen is er niet in geslaagd om de volgende ronde te bereiken van het bekertoernooi. De Sassenheimers kwamen evenwel uitstekend voor de dag op bezoek bij eersteklasser Den Hoorn en moesten pas vlak voor sluitingstijd capituleren (3-2).

Rob Jonkman had als trainer genoten van zijn ploeg. ,,We wilden een speelwijze hanteren waarbij we gevaarlijk hoopten te worden in de omschakeling en dat is heel aardig gelukt. Den Hoorn is echt een goede ploeg met uitstekende spelers. Menige eersteklasser zal jaloers zijn op hun selectie. Wanneer je dan als vierdeklasser bijna gelijk speelt dan mag je stellen dat je puik voor de dag bent gekomen.”

Den Hoorn had veelvuldig de bal en kreeg ook de meeste kansen, maar Jonkman leidde halverwege het duel met 0-1 door een doelpunt van Pascal de Ridder. ,,In de tweede helft moesten we nog meer tegenhouden en dan is het jammer dat een minuut of vijf na rust de gelijkmaker valt uit een standaardsituatie. Een vrije trap vanaf links werd voor geslingerd en daar reageerden ze beter op. Een soortgelijke goal viel twintig minuten voor tijd, dus alweer uit een dood spelmoment. Toch bleven we erin geloven en na een aanval op rechts prikte Rik Prange bij de tweede paal binnen. Toen werd het een kwestie van vasthouden en overleven. Dat lukte tot, naar ik meen, de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Jammer van het resultaat, maar verder louter tevredenheid over de getoonde instelling en mentaliteit.”