HomeNacompetitieTeylingen eindigt sterk seizoen zonder slingers

Teylingen eindigt sterk seizoen zonder slingers

-

Nacompetitie- Teylingen is ook komend seizoen vierdeklasser. De dit seizoen op de zaterdag debuterende formatie van Rob Jonkman leek in de reguliere competitie lange tijd op weg naar het kampioenschap, maar dure struikelpartijen bij MMO en Warmunda bleken een opmaat te zijn voor een dramatische voetbalmiddag bij SJZ, alwaar Teylingen op de voorlaatste competitiedag de koppositie aan Koudekerk verspeelde. Van de 24 gespeelde competitiewedstrijden won Teylingen er 19, werd 4 keer gelijkgespeeld en slechts 1 keer verloren, maar al deze fraaie cijfers ten spijt bleek het uiteindelijk net niet voldoende om de kampioenslingers in Sassenheim te mogen ophangen.

Wat voor Teylingen restte was de nacompetitie. Voor de meeste clubs zijn deze extra wedstrijden een lekker toetje, maar voor de Roodemolen-bewoners een nagerecht die ze liever aan zich aan zich voorbij hadden laten gaan. Teylingen verslikte zich zaterdag in eigen huis direct in eerste hapje BSC’68 (1-2, na verlenging) en zo kwam er een abrupt einde aan een memorabele voetbaljaargang voor de rood-zwarten.

Teylingen opende sterk tegen BSC ’68, als 3e geëindigd in de 4e klasse D met een achterstand van 12 punten op kampioen CKC, en kwam via een treffer van Tom van der Vlugt al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De thuisploeg controleerde de wedstrijd en de gelijkmaker van de snelle Guido de Peinder na een half uur spelen kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen.

De thuisploeg kreeg niet veel later een grote kans om opnieuw voorsprong te komen. Cas Pouwels stormde, met een leeg veld voor zich, met de bal op BSC’68-doelman Michael Verhoef af en werd, vlak voordat hij wilde uithalen, in het zestien metergebied van achteren aangetikt. Scheidsrechter Jager wees terecht naar de penaltystip, maar verzuimde vervolgens om de BSC’68-verdediger de rode kaart te tonen. De elfmetertrap leek een mooi klusje voor Martin van Eeuwijk, maar de paal redde de bezoekers van een nieuwe achterstand.

In het eerste half uur na rust leken de krachten bij beide teams wat weg te vloeien, maar in het laatste kwartier van de reguliere speeltijd waren de spelers weer bij de les. Teylingen kreeg via Dennis van de Nouland en Mark van de Vlugt (lat) goede kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar de Benthuizense-defensie, onder leiding van een sterk keepende Verhoef, hield stand. Ook in de verlenging bleef de thuisploeg zoeken naar de verlossende treffer, maar deze aanvalslust kwam de gastheren duur te staan. De bezoekers profiteerden van de ontstane ruimte en kwamen via een fraaie treffer van Joep van Straalen, op aangeven van De Peinder, op voorsprong.

Teylingen- trainer Rob Jonkman probeerde hierna met verse krachten het naderende onheil te keren, maar tot grote kansen leidde dit niet meer (1-2). Na het laatste fluitsignaal stortten de Teylingen-spelers ter aarde, bij wie teleurstelling en verbijstering om voorrang vochten. ‘Kom op jongens, uithuilen en volgend seizoen gewoon opnieuw beginnen’, zo sprak kort na de wedstrijd een Teylingen-aanhanger zijn favorieten bemoedigende woorden toe. En zo is het maar net.

Teylingen – BSC’68 1-2 na verlenging, 1-1 (1-1). 10. T. van de Vlugt 1-0, 30. De Peinder 1-1, 105. Van Straalen 1-2

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Van de Nouland, M. van de Vlugt, Van der Heijden, Heemskerk, Prange, Pouwels, Zwetsloot,T. van de Vlugt, Van Eeuwijk, Lubbe.

Basisopstelling BSC’68: Verhoef, Van der Linden, De Ruiter, Henzen, J. Spiltthoff, Van Leeuwen, Dijkhuizen, Korving, Van Straalen, Bouwmeester, De Peinder.

Foto’s: met dank aan Peer Compeer