zaterdag, april 27, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory wint nipt en houdt aansluiting met bovenste plekken

Football Factory wint nipt en houdt aansluiting met bovenste plekken

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Het team van trainer Pieter van Schie heeft tot nu toe aangetoond uitstekend mee te kunnen in deze klasse, het verloor alleen van koploper MMO en runner up VV Sportief. De reis ging afgelopen zaterdag naar Haarlem waar het aantrad tegen The Haarlem Boys, opvallend aan de gastheer is het aantal tegendoelpunten van maar liefst 45. De studenten wonnen nipt met 1-2, namen zo de punten terug mee in de tas en gaan met vertrouwen de winterstop in.

Direct na aftrap stonden de bezoekers al op achterstand, na balverlies en omschakeling stond de 1-0 op het scorebord en moesten de Leidenaren in de achtervolging. Na een kwartier spelen was de stand weer in evenwicht. Jorre van de Ryse kon ongehinderd opstomen en schoot de bal in de korte hoek. Martijn van den Akker: ,,We speelden voetballend een prima wedstrijd waarbij de tegenstander veelal de lange bal hanteerde. Onze verdediging staat als een huis dit seizoen en op wat speldenprikjes na kwamen wij niet echt meer in de problemen.” De gasten probeerden voor de rust nog wel een gaatje te vinden, maar ondanks een aantal kansen bleef de stand bij rust in evenwicht.

Na rust een gelijk spelbeeld als die in het eerste gedeelte. De Factorianen zochten de aanval, THB loerde op de omschakeling dus was het nog opletten geblazen. Rond de 70e minuut kreeg Football Factory een vrije trap vanaf rand strafschopgebied. Victor Trauer legde de bal perfect neer bij de tweede paal waar Nick Velt, de Wout Weghorst van de gasten, de bal kon intikken. Er kwam wat meer druk vanaf de thuisploeg maar echte grote kansen kwamen er niet en zo gingen de punten mee terug naar Leiden.

,,Een knappe teamprestatie, wetende dat een voor ons onbekende tegenstander als THB bovenaan de tweede periode stond. Groot compliment ook voor onze gelegenheidskeeper Wessel Sels, die er na lange afwezigheid toch weer staat en net als in de gewonnen wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Kamerik een prima pot keepte. Het was overigens een leuke pot om te spelen, sportief van beide kanten met een goede scheidsrechter en dat mag ook wel eens gezegd worden. Onze doelstelling is om een periode te pakken en door deze overwinning blijven we in het spoor van de bovenste ploegen. We gaan in ieder geval goed de winterstop in, lekker uitrusten en dan gaan we hopelijk in het nieuwe jaar iets moois neerzetten”, aldus Van den Akker,

THB-Football Factory 1-2 (1-1) 1. THB 1-0, 15. Van de Ryse 1-1, 70. Velt 1-2.

Opstelling Football Factory : Sels, van de Ryse, Maat, Den Broeder, de Jongh, Van den Akker, Pepe, Velt, Trauer, Olivieri, Lion.