vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen even het spoor bijster

FC Boshuizen even het spoor bijster

-

Eerste klasse B- FC Boshuizen was kort geleden dichtbij de koppositie in de eerste klasse. Drie duels kort achter elkaar wezen de ploeg van Roberto Escudero nadrukkelijk terug op de ranglijst. Gisteravond werd met 2-0 verloren van SC ’t Zand en daardoor werd er maar één punt opgehaald uit de laatste drie duels. De vijfde plaats is het gevolg. Wranger nog; in  ruim 270 minuten werd niet meer gescoord door de Leidse ploeg.

Volgens trainer Roberto Escudero begint het op een patroon te lijken. ,,We voetballen heel aardig tot de zestien. Het vervolg blijft echter uit en dus scoren we al even niet. Mijn collega meende ook dat wij beter waren aan de bal, maar verder koop je daar weinig voor. Als we nog wat willen in deze competitie zal het snel anders moeten. Dit was een zure avond voor ons en in de laatste duels komt dat te vaak voor.”

De thuisploeg scoorde twee keer. Even zo vaak uit standaardsituaties. Na een kwartier was het raak en tien minuten na rust werd het 2-0. Alweer uit een vrije trap. Helaas was Guy Smith van FC Boshuizen het eindstation. ,,Het zit op dit moment ook niet mee, maar ik wil geen excuses aandragen. FC Boshuizen zit in een mindere fase en daar balen de spelers en staf van, maar we kunnen er niet te lang bij stil staan. Zondag wacht de volgende tegenstander alweer en moeten we een resultaat boeken. SC ’t Zand heeft op zich een aardige ploeg, maar ook nu was een nederlaag te vermijden geweest.”

De trainer gaat dieper in op het duel in Brabant. ,,Zij zetten hoog druk, maar daar voetbalden we eigenlijk best goed onderuit. Niets op aan te merken. Het gaat er echter om dat je er daarna ook iets mee doet. Ons rendement ligt echter te laag, eigenlijk is dat al wat weken na elkaar het geval. Best frustrerend wel. We raakten wel eenmaal de paal en konden wat gevaar stichten uit schoten van afstand, maar dat is gewoonweg te weinig. De knop moet snel om en daar zijn we ons van bewust.”

Gisteravond werden er meer duels gespeeld in deze klasse. DOSKO won bij Rood Wit W (0-1), koploper Unitas’30 veegde de vloer aan met Sarto (6-0), die ploeg won recent in Leiden, en DHC was een paar maten te groot voor Olympia (6-0). Door deze resultaten staat de Leidse ploeg nu vijfde met twintig punten uit 13 duels. De leider uit Etten-Leur heeft nu vier punten meer en kwam eenmaal minder in actie. Er is dus werk aan de winkel voor de blauw-gelen. Olympia moet daar zondag het eerste slachtoffer van worden.

Of routinier Omar Hamdi zondag opgesteld kan worden is nog onzeker. De verdediger liep een blessure op aan de neus. Onderzocht wordt nog of er een breuk is of anderzijds. Escudero: ,,Dat kan er ook nog wel bij. Nee, dit is een vervelende fase voor ons.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Zlaouia, Kooij, Hamdi, Lobo, Voorn, Bibuljica, Van Gils, Smith, James, Vandi, Mouchih.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read