zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen wint en blijft ongeslagen in de Kikkerpolder

FC Boshuizen wint en blijft ongeslagen in de Kikkerpolder

-

Eerste klasse B- Zondagmiddag stond de wedstrijd FC-Boshuizen tegen Hillegersberg op het programma, een op het eerste gezicht geen al te bijzondere wedstrijd. Schijn bedriegt, het niet door iedereen gedragen besluit om niet aan de Boshuizerkade maar in De Kikkerpolder te voetballen zorgt voor een tweespalt binnen de vereniging. Het (gras) hoofdveld van de eersteklasser is in abominabele staat, de kunstgrasvelden zijn er niet veel beter aan toe dus werd er voor de tweede keer uitgeweken naar de vrienden van Lugdunum. Voetbaltechnisch gezien te billijken, want de kunstgrasmat is fantastisch maar vanuit het oogpunt van sponsors, vrijwilligers, leden en supporters een onbegrijpelijk besluit. Met een door de ramadan ‘versterkte’ bank stond het 0-1 halverwege, maar de tweede helft werd er orde op zaken gesteld en stond er na het laatste fluitsignaal een 3-1 eindstand op het scorebord.

Omar Hamdi, Denzel James, Ahmed Vandi en Guy Smith zijn spelers die normaal gesproken als eerste op het wedstrijdformulier staan. Vanuit een zonnige dug-out zagen zij hun teamgenoten sterk beginnen. De tegenstander liet de Leidenaren het spel maken, de ruimte lag aan de zijkant en daar werd ook gretig gebruik van gemaakt. In de beginfase was een voorzet van Joshua Steenvoorden net iets te hoog voor Shairon Mhanni, vlak daarna kopte Milan Kooij een bal over het doel.

Na het openingsoffensief kwamen de bezoekers ook wat beter in het spel, een schotje van Thorsten Dingler en een corner waren de eerste speldenprikken. Vlak voor het halfuur het eerste echte gevaar door de Rotterdammers op kansrijke positie. Een verre uittrap van doelman Rafhyson Hendriques werd door Jeranio Lobo verkeerd ingeschat met een overtreding op randje 16 tot gevolg. De vrije trap die volgde bracht gelukkig voor de Leidenaren geen gevaar.

Een paar minuten later volgde een grote kans voor captain Frank van Gils, na een individuele actie had hij de pech dat het been van een tegenstander het eindstation was. Tien minuten voor rust stond het ineens 0-1, een ogenschijnlijke ongevaarlijke vrije trap van Danny van der Molen werd bij de tweede paal door Vladimiro Vaz Cante met het hoofd verlengd. Dezelfde speler was ook betrokken bij het volgende gevaar, na een rush van eigen helft werd hij pas in het strafschopgebied onreglementair gestuit met een strafschop tot gevolg. Dat het geen 0-2 stond bij rust kwam door de slappe inzet van Felix Verhaar, de optimisten gaan voor een fantastische redding van sluitpost Mohamed Ben Zlaouia.

De thuisploeg kwam weer sterk uit de kleedkamer. Een voorzet vanaf de achterlijn door Steenvoorden werd knap binnengetikt door Mohamed Mouchih en de stand was weer in evenwicht. Onder aanvoering van de na de rust in het veld gekomen en verbaal sterk aanwezige Hamdi werd de tegenstander vastgezet.

In de tweede helft, met alle sterktehouders inmiddels binnen de lijnen, was de gastheer de bovenliggende partij, al moest het wel bedachtzaam zijn voor de omschakeling. Na een half uur spelen was de voorsprong een feit, een voorzet van Milan Kooij werd onderweg nog verlengd en door Steenvoorden binnengeschoten. Tien minuten voor tijd stonden de gasten ineens in ondertal, randje buitenspel werd James diep gestuurd en ontstond er een botsing met Kevin Breedijk. Zijn tweede gele kaart, dus inrukken en een strafschop tot gevolg.

Steenvoorden dacht zijn tweede van de middag te maken, maar de bal kwam via de onderkant van de lat weer terug in het veld. Een paar minuten later een wellicht nog grotere kans, wederom na een uitstekende dieptepass van Kooij was het Vandi die de keeper omspeelde en de bal plotseling breed gaf op James. Die schrok daar zo van dat zijn rollertje vlak voor de doellijn kon worden weggewerkt. In blessuretijd profiteerde James alsnog van een misverstand bij de bezoekers achterin, zijn lobje passeerde nu wel de doellijn en zo was de 3-1 en tevens eindstand een feit. Een verdiende, maar toch wel zwaarbevochten overwinning voor de ploeg van trainer Roberto Escudero die vaak bovenliggend is en de nodige kansen krijgt maar zichzelf dan vergeet te belonen.

,,Ik merkte voor de wedstrijd al dat de ramadan toch wel van grote invloed is op deze groep. Na de warming-up zag ik bij een aantal spelers wat vermoeidheid. Wij begonnen goed aan de wedstrijd, maar dan zakt het in de eerste helft toch wat weg en is het aan onze keeper te danken dat we niet met een grotere achterstand de rust in gaan. Na rust hebben we het goed opgepakt en belonen we onszelf eindelijk een keer al had dat ook best eerder gemogen”, duidelijke woorden na afloop van trainer Escudero.

Koploper Unitas’30 is het meest constante team en zal vermoedelijk kampioen gaan worden. Het is voor het op de vierde plaats staande FC Boshuizen zaak om aan te blijven haken bij een grote groep hierachter. Omdat veel ploegen uit deze eerste klasse al hebben aangegeven de overstap naar de zaterdag te gaan maken, en dus niet meedoen in de nacompetitie, is de kans op promotie via die nacompetitie veel groter dan in voorgaande jaren. Aan de (individuele) kwaliteiten van de spelersgroep ligt het niet, het zou zonde zijn als randzaken en tweespalt een hindernis gaan vormen.

FC Boshuizen – Hillegersberg 3-1 (0-1) 36. Vaz Cante 0-1, 48. Mouchih, 72. Steenvoorden 2-1, 90. James 3-1.

Opstelling FC Boshuizen : Zlaouia, Kooij, Mhanni, Van Gils (James), Bibuljica (Kaddouri), Cabrera Ortega, Mouchih (Vandi), Steenvoorden, Lobo (Smith), Zenzen (Hamdi), Maatoug.

Opstelling Hillegersberg : Henriques, Belghazi (Tarrahi), Wuister, Van der Molen (Almeida), Ouled Said, Verhaar (Van Geenen), Dingler, Breedijk, Vaz Cante, Berk (Schrijnemakers), El Elyakoubi.

Foto’s: Jan van der Lubbe (fotoreportage volgt!)