donderdag, maart 23, 2023
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klassePrettige thuisreis voor winnende Rijnvogels

Prettige thuisreis voor winnende Rijnvogels

-

Derde divisie (zaterdag)- Twee nederlagen op rij deden twijfels rijzen bij de kleine kolonie van Rijnvogels in Zeeuws-Vlaanderen. Vooral de tegenvaller bij laagvlieger Excelsior’31 vorige week deed pijn. De bezetting van de spitspositie baart zorgen met de blessure van Dennis Bakker en de niet fitte Sieb Rutgers, de laatste wel op de bank. De uitwedstrijd bij Hoek moest ook nog zonder steun van de supporters worden doorstaan na de onaangename confrontaties bij het openingsduel op De Kooltuin eerder dit seizoen. Tegenstander Hoek is onder voormalig assistent-trainer Pieter Ongena ook nog eens aan een heel aardige serie bezig.

Maar in voetbal gaat het soms heel anders dan verwacht. En gelukkig maar. Een brutaal en frivool spelend Rijnvogels maakte het de verdedigers van de thuisclub vanaf het beginsignaal lastig. Ze werden er onzeker van. Juist de fragiel ogende, maar wendbare aanvallers Van Leeuwen, Dobbe, de weer eens sprankelende Tjin-Asjoe en de steeds opduikende Bijen speelden de hoofdrol. Na zeven minuten lag de eerste op naam van Tom Bijen al in het net. Vanaf de linker zijlijn vonden achtereenvolgens Bibuljica en Tjin-Asjoe de vrije man, die keeper Murre kansloos liet.

Het moet gezegd, een fraaie goal op een belangrijk moment. En daar had Rijnvogels patent op deze middag in het koude Zeeland. Juist na een fase waarin Hoek gevaarlijke aanvallen wist op te zetten, spelverdeler Rik Impens hielp de aanvallers Hage en Schalkwijk een paar keer goed op weg, antwoordden de bezoekers met een mokerslag. Een voorzet van Bibuljica werd spitswaardig door Virgil Tjin-Asjoe met het hoofd tot 0-2 gepromoveerd. Een staaltje waarmee de kleine aanvaller de Hoekenaren in de thuiswedstrijd al de nekslag wist toe te brengen.

Pas in de loop van de tweede helft wist de thuisclub de druk op het doel van Pim van der Plas, betrouwbare vervanger van de ook al niet fitte Yannic Augustinus, op te voeren. Twintig minuten voor tijd bevrijdde Dobbe het elftal van Thomas Duivenvoorden met de 0-3. Hoek leek geslagen, maar kreeg weer geloof in resultaat nadat Leonard de Beste vijf minuten voor tijd heel ongelukkig de bal achter zijn eigen doelman kopte. Het werd in de extra tijd zelfs nog 2-3 door invaller Bonsu, maar de verdiende zege werd de moedige Rijnvogels niet meer ontnomen.

Die houden met deze prima zege zicht op de bovenste plaatsen in de Derde Divisie. Al met al een knappe prestatie van de promovendus.

Hoek – FC Rijnvogels 2-3 (0-2). 7. Bijen 0-1, 32. Tjin-Asjoe, 71. Dobbe 0-3, 86. De Beste (e.d.) 1-3, 90+3 Bonsu 2-3.

Opstelling FC Rijnvogels: Pim van der Plas, Dirk Jan van den Oever (58. Julian Jansen), Neville Ogidi Nwankwo, Kasper Michel, Peer van Paasen, Leonard de Beste, Edin Bibuljica (79, Sieb Rutgers), Tom Bijen, Roy van Leeuwen, Julian Dobbe, Virgil Tjin-Asjoe.

Must Read