vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseRoberto Escudero na dit seizoen weg bij FC Boshuizen

Roberto Escudero na dit seizoen weg bij FC Boshuizen

-

Vanavond maakt Roberto Escudero aan de spelersgroep bekend dat hij FC Boshuizen zal verlaten na dit seizoen. Het bestuur en de technische staf zijn al wel op de hoogte van het genomen besluit. De trainer in Leidse dienst staat momenteel op de zesde plaats in de eerste klasse B op zondag, niet ver achter koploper SC ’t Zand.

De trainer aan de Boshuizerkade: ,,Mijn besluit heeft op zich niets met de club en de mensen die de club een warm hart toedragen te maken. Ik heb ambitie en dat heeft de club ook. Enkel speelden er wat randzaken en ik merkte dat ik daar steeds meer energie in ging steken. Dat is niet de bedoeling want ik ben hier hoofdtrainer. Na er goed over nagedacht te hebben en over gesproken te hebben met anderen, heb ik dit lastige besluit genomen. Ik zal mijn hele ziel en zaligheid erin blijven steken om te promoveren en ik werk nog steeds heel graag met deze groep.”

Escudero maakte voor zichzelf een ander plan voor de toekomst. ,,Ik wil aan mijn cv werken en graag aan de slag als jeugdtrainer bij een BVO. Inmiddels weet ik dat ik een weekje kan gaan werken bij Go Ahead Eagles en ik ga ook stage lopen bij Cercle Brugge. Dat zijn prachtige uitdagingen en wie weet wat daar uit voort zal komen. Nu ik mijn besluit heb kenbaar gemaakt, kan de club gericht op zoek gaan naar een opvolger. Daar is nu nog voldoende tijd voor.”

Voorzitter Joop van Oven had er op gerekend en gehoopt dat Escudero door zou gaan bij FC Boshuizen. ,,Dat was wel de bedoeling en we hadden hem graag langer aan boord gehouden. Roberto is een perfectionist en volgens mij ligt hij goed bij de groep. Dat perfectionisme is tevens een valkuil. Hij wilde overal graag de regie in houden. Soms moet je loslaten. Ik snap zijn besluit uiteindelijk wel en gun hem een fraaie toekomst. Hij weet wat hij wil en hij heeft zijn besluit genomen bij zijn volle verstand. Zijn vertrek betekent niet dat de plannen die er zijn hier zullen veranderen. We gaan op zoek naar een trainer die niet enkel bezig is met 1, maar ook betrokkenheid toont bij ons jeugdplan en de diversiteit die we met deze club voor ogen hebben.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read