woensdag, mei 8, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSterke slotfase goed voor nipte zege FC Rijnvogels (plus podcast)

Sterke slotfase goed voor nipte zege FC Rijnvogels (plus podcast)

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- Soms verdient een wedstrijd de schoonheidsprijs niet maar vergoedt de spanning veel. Het zou van toepassing kunnen zijn op de ontmoeting tussen FC Rijnvogels en FC ‘s- Gravenzande. In de eerste helft speelde de thuisclub aanmerkelijk minder dan in de voorgaande duels en liep tegen een achterstand op. De tweede helft was een stuk beter en in de slotfase werd de aanvalsdrift en het betere spel beloond, 2-1.

Het was de verdienste van de bezoekers dat het de thuisclub niet in haar spel liet komen, door het vroege druk zetten. De vorm werd vooralsnog niet gevonden en de mannen uit het Westland oogden het meest gevaarlijk. De ploeg heeft ook enkele fysiek sterke mannen en routiniers aan boord die het de Vogels knap lastig maakten. De eerste waarschuwing met een kopbal net naast was de voorbode van de 0-1. Een afgemeten voorzet vanaf rechts werd door Frank Broos onhoudbaar voor van der Niet in de touwen geknikt. Op zich niets op aan te merken. Het team van trainer Thomas Duivenvoorden wilde wel maar het kwam niet tot echte kansen behalve de ene ultieme op slag van rust. Roy van Leeuwen werd in de diepte gestuurd maar in de een-tegen-een kwam doelman Jurrian Jouvenaar als winnaar uit de strijd.

De verwachting was dat de Vogels zich van een betere zijde zouden tonen in het tweede bedrijf. Een revanche voor een mindere eerste rondgang. Het werd inderdaad een wedstrijd met twee gezichten want nu toonden de Katwijkers het ware. Daar waar in de eerste helft het doel van Jouvenaar nauwelijks werd bestookt vond eerst Dennis Bakker de buitenkant van de paal en Dirk Jan van den Oever met een streep de bovenkant van de lat. Vooralsnog gevalletjes van pech.

FC ’s-Gravenzande liet zich ook niet onbetuigd en vond doelman Van der Niet op de weg naar de 0-2. Een volkomen open duel met een FC Rijnvogels dat bleef jagen en geloven in een succesje. Voorlopig stond de Westlandse muur nog niet op omvallen al werd er flink aan de poort gerammeld. Telkens was het net voorlangs of over. Met nog een goede tien minuten op het uurwerk had het er alle schijn van dat de punten naar ’s-Gravenzande mee zouden gaan. Doch de thuisclub bleef erin geloven en Duivenvoorden bracht verse manschappen aan boord van het vlaggenschip. Het schip dat niet op de klippen liep maar just in time in veilige haven belandde. Met dank aan Maarten Reyneveld die de gelijkmaker binnen werkte en vijf minuten later was het Tom Bijen die een assist van Dirk Jan van den Oever bij de tweede paal binnen knikte. Dat deze winnende treffer De Kooltuin figuurlijk deed ontploffen laat zich niet moeilijk raden. Het kan verkeren, ook in de voetballerij. Tot aan de laatste snik erin blijven geloven. En alweer op naar maandag, Poortugaal thuis.

FC Rijnvogels: Van der Niet, Van den Oever, Michel. Van Heiningen (77. Ossevoort), Driebergen, De Beste, Bakker (84. Lima Duarte Lopes), Dobbe (69. Bijen), Van Leeuwen (69. Does), Reyneveld, Tjin Asjoe (84. Schonenberg).

Scoreverloop: 22. Broos 0-1. 79. Reyneveld 1-1. 84. Bijen 2-1.

Beluister hier nog de podcast van Marcel van den Vijver van mediapartner RTV Katwijk met trainer Thomas Duivenvoorden:

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read