vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseTheo Ducaneaux (Voorschoten'97,za) over tussentijds vertrek

Theo Ducaneaux (Voorschoten’97,za) over tussentijds vertrek

-

In de voorbije weken meldde onze redactie het nodige over aanblijvende, vertrekkende of komende trainers. Bij eersteklasser Voorschoten’97 kwam in december het nieuws naar buiten dat hoofdtrainer Theo Ducaneaux per direct zou stoppen om voor hem persoonlijke redenen. Onze redactie nam uiteraard even contact op met de inmiddels bij FC Dordrecht werkzame oefenmeester (ad interim werkzaamheden, red.)

,,Ik ben iemand van lange dienstverbanden en relaties in aanleg. Totdat ik fulltime in het voetbal ging heb ik bijvoorbeeld slechts 1 werkgever gediend gedurende een kleine 25 jaar en ook als trainer en HJO zit ik meestal lang. Bij Voorschoten’97 in die laatste job al sedert 2012. Ik ben dan ook niet over een nacht ijs gegaan bij mijn besluit om in de winterstop te stoppen. Daar zijn wel de nodige slapeloze nachten aan vooraf gegaan. De reden is vrij eenvoudig. Nadat ik langdurig zeer prettig heb samengewerkt met de oude TC senioren, heb ik vanaf moment 1 een stroeve relatie met de huidige TC senioren. En op dat moment ben ik net even te weinig diplomaat en teveel professional om die mening voor me te houden. En dan is op enig moment natuurlijk lastig samenwerken. Daarom had ik in een vroeg stadium reeds aangegeven voor seizoen 22/23 niet beschikbaar te zijn voor een 4e contractjaar.”

Vervolgend: ,,Ik zag er in aanleg geen bezwaren in dit jaar gewoon af te maken. De relatie met spelers en staf alsmede andere geledingen bij de club was en is goed. Echter, enkele gebeurtenissen m.b.t. de TC in november en december hebben mij deze kant op geduwd. Daar ga ik verder in het openbaar niet op in, de club verwijt ik niets en Voorschoten’97 heeft zich bovendien altijd een uitstekend werkgever getoond. Spelers en staf heb ik daar waar er behoefte was aan uitleg, deze ook gegeven. En men snapt mijn keuze. Het doet me deugd, dat het seizoen door het duo Nick Poot en John van Veen wordt afgemaakt, twee mensen met wie ik uitstekend heb samengewerkt en die ik veel kwaliteit toedicht. En laten we snel overgaan tot de orde van de dag. Trainers komen en gaan in het voetbal. Dienstverbanden sneuvelen weleens vroegtijdig op resultaten of verstoorde relaties, dat kan een keer gebeuren.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read