woensdag, mei 8, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse A, zaterdag 12 maart

Voorbeschouwing eerste klasse A, zaterdag 12 maart

-

WV-HEDW  – Voorschoten’97

Voorschoten ’97 speelde dinsdagavond in Hoorn de inhaalwedstrijd bij Zwaluwen’30 en de Adegeest-bewoners hielden aan het treffen een punt over. De geel-groenen kwamen door doelpunten van Thom Wijnalda, alweer zijn elfde treffer van het seizoen, en Jim van der Krugt, zijn doelpunt was van Bergkamp-achtige allure, met 0-2 voor. De Voorschotenaren kregen volop kansen op al voor de pauze een definitief gat te slaan met de gastheren maar na rust kwam Zwaluwen’30 op gelijke hoogte (2-2), waardoor de formatie van Nick Poot  toch met een zuur gevoel naar huis vertrok. Voorschoten’97 staat door dit resultaat, met twaalf punten uit elf wedstijden, op plek elf van de ranglijst. Komende zaterdag vertrekt Voorschoten’97 naar Amsterdam, waar de ogenschijnlijk ongenaakbare koploper WV-HEDW de tegenstander is. De Amsterdammers staan zeven punten voor op runner-up Nootdorp, maar de laatste weken lijken er toch wat zandkorrels in de Mokumse machinerie te zijn gekomen. Nadat twee weken geleden met veel moeite hekkensluiter ZOB opzij werd gezet (2-1), leden de hoofstedelingen afgelopen zaterdag in eigen huis tegen Forum Sport het eerste puntenverlies van het seizoen (1-1). Bij de ploeg van Poot is de hoop dat Tim de Rijk en Ronnie de Roode terugkeren na hun afwezigheid dinsdagavond. Het meespelen van de in Hoorn uitgevallen Ronnie Verplancke is hoogst onzeker.

Valken ’68 – Honselersdijk 

De Valkenburgers, die afgelopen week bekend maakten dat Quick Boys-spelers Lars Wiersma en Stijn Haasnoot volgend seizoen hun huidige trainer Derk van der Plas naar ’t Duyfrak vergezellen, pakten afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd bij BOL een punt (2-2, doelpunten Huig van Duijn en Matthijs de Mooij). De ploeg van Alan Campfens staat halverwege het seizoen met dertien punten uit twaalf wedstrijden op plek tien en om wat weg te komen van de onderste plaatsen zou een mooie serie derhalve zeer welkom zijn. Valken ’68 gaat  zaterdag in eigen huis tegen Honselersdijk, de club van oud-Voorschoten’97-trainer André Lourens, op jacht naar de eerste zege van dit kalenderjaar. De Westlanders verzamelden tot nu toe evenveel punten als de geel-roden, maar hadden daarvoor één wedstrijd minder nodig. Als de techniek ons niet in de steek laat, zal er zondag een samenvatting van dit treffen te zien zijn op deze website.

Overige wedstrijden in deze klasse: Argon – ZOB, Zwaluwen’30 – AFC, Forum Sport – BOL, VELO- Monnickendam, Nootdorp – Die Haghe.

 

Must Read