zondag, juli 3, 2022
HomeHoofdklasse en eerste klasseFC BoshuizenVoorbeschouwing eerste klasse A, zondag 29 mei

Voorbeschouwing eerste klasse A, zondag 29 mei

-

ROAC-AGB (1A)

Voor de vijfde keer dit seizoen verloor ROAC maar met een doelpunt verschil. Dat geeft al aan hoe dicht de Rippers bij minimaal een punt waren op bezoek bij Kolping Boys. Een gebrek aan scorend vermogen breekt ROAC telkenmale op. Met slechts vijftien doelpunten is de thuisclub veruit de minst scorende ploeg. Het valt niet te verwachten dat er grote veranderingen zullen plaatsvinden zondag. AGB staat tweede en is kampioenskandidaat. Om die kandidatuur te onderschreven werd vorig weekend met 8-0 gehakt gemaakt van het arme SDZ. De voortekenen zijn niet gunstig van de thuisploeg.

Overige wedstrijden: Fortuna Wormerveer-DSOV, Kampong-Hoofddorp, Legmeervogels-Hillegom, LSVV-Kolping Boys, SDZ-AFC’34, Uitgeest-Assendelft.

DHC-FC Boshuizen (1B)

Met zeer gemengde gevoelens hoorde FC Boshuizen dat men meedoet aan de nacompetitie voor promotie. Aan het spelen in de hoofdklasse zitten zoveel haken en ogen dat er deze week binnen de club verhitte discussies zullen ontstaan met als kernvraag: moet FC Boshuizen werkelijk gaan voetballen in een hogere klasse of is de eerste klasse het plafond? Het is een kwestie die zondag niet zal leven; winnen of verliezen heeft geen enkele invloed wat betreft het spelen in die verlenging van het seizoen. In deze wedstrijd staat voornamelijk de sportieve eer op het spel. DHC staat derde met vier punten voorsprong op de Leidenaren. In Leiden won DHC knap met 1-3. En wat betreft het doel van de club in de nacompetitie? Het zijn spannende en cruciale weken voor de Kadebewoners.

Programmaboekje: Den Hoorn-Sarto, Hillegersberg-Spartaan 1920, VUC-Unitas’30, ’t Zand-Rood Wit W, CVV Zwervers-Olympia.

 

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read