woensdag, oktober 5, 2022
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 24 september

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 24 september

-

Die Haghe-Voorschoten’97

Voorschoten’97 start de competitie met een uitwedstrijd. Op sportpark Ockenburgh is Die Haghe de tegenstander. Voor de mannen van Jonathan Jonk, de opvolger van Nick Poot bij de geelgroenen, een bekende tegenstander uit het afgelopen seizoen. De Hagenezen eindigden als twaalfde op een achterstand van veertien punten van Voorschoten’97. Op het genoemde sportpark werd het 1-1 en op Adegeest won de thuisclub overduidelijk met 4-0. Die Haghe speelde zich op de slotdag van de nacompetitie veilig. Op neutraal terrein, bij UVS in de Kikkerpolder, werd AFC verslagen na strafschoppen. Jesse Bakker scoorde het beslissende doelpunt en hield coach Wim de Jong zo aan zijn belofte de ploeg te behouden voor de eerste klasse.

Die Haghe staat nu onder leiding van Marcel Koning. De ploeg uit de hofstad plaatste zich voor de volgende ronde van de districtsbeker waar ook Voorschoten’97, maar dan beduidend eenvoudiger, zich voor plaatste. Koning zag zijn ploeg gelijk spelen tegen HVC’10 en het ging kopje onder tegen FC Skillz Wateringse Veld. Op de slotdag werd het Rotterdamse Alexandria’66 op de pijnbank gelegd: 10-0.

Zoals gezegd gingen de Voorschotenaren makkelijk door via Altior, Kagia en TAVV. De ploeg van Jonk speelde daarnaast een berg oefenwedstrijden en meestal dreef V’97 boven. Die cijfers kunnen evenwel de prullenbak in nu de competitie begint. Het echte werk gaat beginnen en de nummer drie van vorig seizoen is vast van plan om beter te starten dan in het vorige seizoen. Een inhaalrace zorgde er toen voor dat de nacompetitie voor promotie nog werd behaald, maar die weg bleek te lang. Een driepunter bij de start zou lekker smaken, zoveel is zeker.

UVS-Valken’68

Is separaat behandeld in de Krakerrr van de Week!

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read