vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse, zaterdag 7 en dinsdag 10 mei

Voorbeschouwing eerste klasse, zaterdag 7 en dinsdag 10 mei

-

Komende zaterdag staat de regelrechte derby tussen Valken’68 en Voorschoten’97 op het programma. Ofwel de nummer vier en drie van de ranglijst. Na de resultaten van het afgelopen weekend is het verschil slechts 1 punt in het voordeel van de ploeg van Nick Poot en John van Veen. Beide ploegen boekten in 2022 zeer puike resultaten. Voorschoten’97 bleef tien wedstrijden ongeslagen en vergaarde daarin niet minder dan vierentwintig punten. Zaterdag werd er pas voor de eerste keer verloren en de laatste keer was dat in november 2021 (Nootdorp thuis, 2-3). Dit keer gingen de felicitaties uit naar ZOB omdat de Adegeest-ploeg een keer niet thuis gaf. Toch is de achterstand slechts twee punten op Nootdorp, de huidige nummer twee van de ranglijst. De geelzwarten reizen dit weekend af naar WV-HEDW dat kampioen kan worden.

Voorschoten’97 zou dit weekend dus kunnen profiteren van het programma, maar Valken’68 schuift geen enkele ploeg in deze klasse zomaar even opzij. Sterker: Valken’68 verloor de eerste twee duels van ’22, maar daarna werd een keurige serie neergezet van negen wedstrijden en negentien punten. De brigade van Alen Campfens klom aanzienlijk en lijkt nu dus ook mee te doen voor stek twee. De nacompetitie is haalbaar. Eerder eindigde dit duel in 1-1, het enige gelijke spel van Voorschoten’97 op eigen veld. Het heeft er dus alle schijn van dat deze twee ploegen akelig aan elkaar gewaagd zijn. Drie dagen later komen beide teams wederom uit in competitieverband. Dan speelt Voorschoten’97 thuis tegen Monnickendam, waarvan op 29 maart met 2-3 werd gewonnen. De Dammers staan op dit moment op stek tien. Valken’68 gaat dinsdag op pad en treft Zwaluwen’30, de huidige nummer voorlaatst. Daarvan werd in november van het vorige jaar eenvoudig gewonnen waarbij een grotere uitslag makkelijk tot stand had kunnen komen.

Restant programma:

Zaterdag 7 mei: AFC- Zwaluwen’30, WV-HEDW-Nootdorp, Forum Sport-Monnickendam, Honselersdijk-Die Haghe, VELO- BOL, ZOB-Argon.

Dinsdag 10 mei: AFC-Honselersdijk, BOL-Argon, Die Haghe-ZOB, Forum Sport-WV-HEDW, Nootdorp-VELO.

Stand derde periode: 1 VELO 3-7, 2 Valken’68 3-7, 3 Forum Sport 3-7, 4 ZOB 3-6, 5 Honselersdijk 3-5, 6 Voorschoten’97 3-4 (reeds periodetitel op zak).

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read