woensdag, mei 8, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 morele verliezer in Hoorn

Voorschoten’97 morele verliezer in Hoorn

-

Eerste klasse A- Voorschoten’97 zat halverwege het duel bij Zwaluwen’30 op rozen met een 0-2 voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel in Hoorn: 2-2. Door dit resultaat veranderde er weinig onderin. Thom Wijnalda was als haast vanzelfsprekend weer maker van een doelpunt, maar de spits kon amper tevvreden zijn.

,,Het mag duidelijk zijn welk team het veld meer met een glimlach verliet. Wanneer je met 2-0 voor staat, is een gelijkspel teleurstellend en dat voelt ook zeker zo aan. Het is wel het verhaal van dit seizoen tot nu toe. We hebben twee, drie of vier doelpunten nodig om te winnen en met deze twee goals leverde het dus niet eens een zege op. In de rust hadden we echt wel het idee dat dit een winstpartij zou opleveren.”

Voorschoten’97 startte ook prima en dwong de thuisploeg vooral op eigen helft door te brengen. Al vroeg in het duel kreeg de ex-speler van RCL de mogelijkheid op een doelpunt, maar een dergelijke bliksemstart bleef uit. Niet veel later, rond minuut 7, was het wel raak en nu mocht de puntspeler de felicitaties in ontvangst nemen. ,,Er kwam een lange bal van achteruit van Ronnie Verplancke. Normaal legt hij ballen op de stropdas, maar nu was het eigenlijk een ‘ros’ naar voren. De bal kreeg een stuit mee en ik kwam tussen de verdediger en doelman uit en kon afronden. Een lekkere start ook die paste bij ons spel. We speelden met veel dynamiek en diepte door Loyd van der Wilden en Mo Maatoug op de vleugels en de van de backplaats opkomende Sem Simonis en Derk Reinders. Veel tweede ballen waren voor ons en we hadden de controle op het middenveld. Ik zeg zeker niet dat zij niets in konden brengen, maar het bleef wel bij speldenprikken. Het was meer dat zij een paar keer een kans op een kans lieten liggen.”

Voor Voorschoten’97 werd het enkel nog fraaier. Vlak voor rust toonde Jim van der Krogt zijn niet te onderschatten waarde. ,,Mo kwam door en gaf de bal iets achter Jim, die achter mij stond opgesteld. Met een soort van pirouette troefde hij een verdediger af en daarna liet hij de bal soepel van zijn voet afglijden voor de 0-2. Een heerlijk goal, ja noem het gerust Bergkampiaans. Een heerlijke opsteker ook zo voor de pauze.”

Na de rust was er sprake van een ander spelbeeld. Zeker nadat de thuisploeg al vroeg de 1-2 liet aantekenen. ,,Rondom die fase moesten we helaas Verplancke gaan missen. Hij viel uit met een blessure. Eigenlijk twee tikken achtereen. Hij is onze aanvoerder en zet de lijnen uit. Door zijn wegvallen werd het bij ons niet bepaald beter en nu waren de tweede ballen vooral voor hen. We stonden zeker niet goed bij die tegentreffer. Een vrije trap werd teruggekopt en kwam bij een speler die ongehinderd kon scoren. De 2-2, een minuut of tien voor tijd, viel ook doordat we niet daadkrachtig optraden. Beide doelpunten gaven we helaas te makkelijk weg.”

Bij de vierde treffer van de avond bleef het, maar voor de gastheren voelde het gelijkspel min of meer als een overwinning. Voorschoten’97 verzamelde nu twaalf punten, evenveel als Zwaluwen’30. Die ploeg had daar echter een duel meer voor nodig.

De mening van trainer Nick Poot na afloop was ook klip en klaar. ,,Een prima eerste helft waarin er weinig aan de hand was. Wel hadden we al drie of vier keer moeten scoren voor onze 0-2. Dan is het waarschijnlijk al gelopen. In de rust is er aangegeven dat we vooral het eerste kwartier goed moesten doorkomen. Dan zou het knakken bij hen. Helaas viel de 1-2 al snel en vanaf dat moment werd het een vecht-en schakelwedstrijd. In de eerste seizoenshelft hebben we bewezen daar niet heel sterk in te zijn. Het scoreverloop is zeker jammer en over het geheel genomen denk ik ook dat wij de betere waren en dat we hier twee punten morsen. De knop moet nu echter al weer om naar zaterdag. Dan gaan we naar WV-HEDW. Gezien de ranglijst een stevige kluif.”

Zwaluwen’30-Voorschoten’97 2-2 (0-2). 7. Wijnalda 0-1, 42. Van der Krogt 0-2, 50. Coffeng 1-2, 82. Devid 2-2.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet; Simonis, Verplancke (56. Oudshoorn), Vonk, Reinders; Beumer (87. Constancia), Van der Krogt, De Koning; Van der Wilden, Wijnalda, Maatoug (76. Guijt).

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read