vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseJesper Slootweg (Valken’68): ,,Heerlijk die concurrentie”

Jesper Slootweg (Valken’68): ,,Heerlijk die concurrentie”

-

In de voorbije en komende week leverde/levert LAV een bijdrage aan een zomereditie bij het Leidsch Dagblad over spelers die een overstap maakten naar een andere club. Uiteraard werd er een selectie gemaakt want het was weer een komen en gaan. Omdat niet iedereen deze krant leest hierbij nog eens het vraaggesprek. In deel 8 is het de beurt aan Jesper Slootweg. Hij speelde voor Rijnsburgse Boys  en zoekt nu het avontuur bij eersteklasser Valken’68.

Jesper Slootweg (Valken’68): ,,Heerlijk die concurrentie”

Zeventien jaar speelde Jesper Slootweg onafgebroken voor Rijnsburgse Boys. Toch was zijn overstap deze zomer naar Valken’68 min of meer logisch vanuit familieperspectief. Zijn opa was lang geleden al speler bij de Valkenburgers en bekleedde later een bestuursfunctie. Oma stond achter de bar en zijn vader (Hugo) en oom trapten ook een balletje bij de geelroden. ,,Op zich ben ik een echte Rijnsburger, maar deze stap was niet verrassend vanwege de familiebanden en het gegeven dat ik graag eens minuten zou maken in een eerste elftal. Op de Middelmors heb ik er wel tegenaan gezeten, maar het kwam er niet van om te debuteren in een officiële wedstrijd. Vanaf mijn zeventiende werd ik al wel betrokken bij het selectievoetbal en ik heb ook wel eens op de bank gezeten bij 1 in competitieverband. Vanuit de jeugd kom je echter niet zomaar even in de hoofdmacht. Het is echt een hoog niveau en ik heb vooral in het tweede gespeeld. Ik vond dat het tijd was om voor een kans te gaan. Vanuit een eerste elftal elders kan je je natuurlijk goed ontwikkelen en wie weet dat het er ooit nog van komt. Al vroeg in het jaar was bekend dat ik deze stap zou maken en ik heb dan ook al geruime tijd mijn focus op een basisplaats op ’t Duyfrak.”

Valken’68 speelde al wat oefenwedstrijden en j.l. zaterdag werd er nog gewonnen van vierde divisionist Alphense Boys. ,,In alle duels heb ik gespeeld en er komen nog zat potjes aan om mezelf te bewijzen. Het is een flinke uitdaging om basisspeler te worden. Voor het centrum achterin zijn zeven spelers inzetbaar. Ik zie dat als een voordeel want je maakt elkaar beter. Ik loop niet weg voor de concurrentie. Uiteindelijk spelen de beste spelers en ik moet mezelf onderscheiden. Vooralsnog is de trainer (Derek van der Plas, HK) tevreden en voor het overige is het aan mij. Mocht het niet lukken dan blijf ik er alles aan doen om zover te komen.”

Het is op dit moment nog lastig in te schatten hoe Valken’68 er voor staat. ,,Er staat in elk geval een mooie mix van jonge spelers en ervaren rotten. Het niveau van de trainingen ligt ook hoog. Zelf hoop en schat ik in dat we een periodetitel gaan pakken. Het is erg leuk om te starten tegen UVS. Dat leeft nu al wel, hoewel we ook nog interessante oefen-en bekerwedstrijden gaan spelen. Ik vind het wel prettig om niet al te verre uitwedstrijden te spelen. Met Rijnsburgse Boys was ik onder meer een keer mee tegen De Treffers uit. Een mooie ervaring was dat zeker, maar wel erg tijdrovend.”

Slootweg, die recent zijn bachelor financieel recht afrondde en vanaf september opgaat voor zijn master en ook nog werkt bij Confianza Accountants, kent zijn sterke en zwakke kanten. ,,Ik ben niet bepaald een klassieke centrale verdediger. Aan de bal ben ik best sterk en ik heb inzicht. Mijn handelingssnelheid kan nog wel beter en misschien moet ik wat agressiever gaan verdedigen. Het is zeker een voordeel dat ik bij de Boys heb gespeeld. Daar heb ik echt een hoop geleerd. Vooralsnog ga ik uit van een basisplaats wanneer we openen in de Kikkerpolder.”

Naam: Jesper Slootweg

Woonplaats: Rijnsburg

Leeftijd: 21 (6 december 2000)

Voormalige club(s): Rijnsburgse Boys

Nieuwe club: Valken’68

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read