vrijdag, april 26, 2024
HomeDerde klasseASCJan Reurings wordt nieuwe Hoofd Jeugdopleiding bij ASC

Jan Reurings wordt nieuwe Hoofd Jeugdopleiding bij ASC

-

Het bestuur en de Technische commissie is verheugd te kunnen melden dat Jan Reurings volgend seizoen 2022/2023 is aangesteld als nieuwe Hoofd Jeugdopleiding van ASC. Jan volgt hiermee Rob Gieben op, die na vier seizoenen de overstap maakt naar Voorschoten ’97.

Jan Reurings neemt een schat aan ervaring met zich mee, waarmee hij de Football Academy in een nieuwe fase verder gaat helpen. In zijn actieve voetbalcarrière begon hij bij SV Wippolder en wist vervolgens via een tussenstap bij DHL de jeugdopleiding van ADO en de Haagse Jeugdselectie van de KNVB te bereiken. Met het Delftse DHC werd hij in de hoogste amateurklasse 3 keer kampioen en 2 keer de beste van Nederland.

Als coach is Jan onder meer actief geweest bij DHC, RVC, Olympia, Oliveo en heeft hij Oranje O16 als bondscoach onder zijn hoede gehad. De oud leerkracht bewegingsonderwijs was langjarig werkzaam bij de KNVB en heeft daar het landelijke docentenbeleid, waaronder de Hoofd Opleidingen-lijn en de UEFA A Jeugd-opleiding, ontwikkeld en gedoceerd.

Jan Reurings: “Mijn eerste indruk van ASC is dat het een club is met aandacht voor en warmte naar mensen. Een club met duidelijk een idee over de weg naar de toekomst. Daarbij is samen werken aan samenwerken om de gewenste richting verder te gaan uitwerken een mooie uitnodiging om met elkaar daarmee aan de slag te gaan. De gesprekken waren serieus, vriendelijk en inhoudelijk op goed niveau. Dat geeft me de indruk dat er bij ASC met elkaar gewerkt gaat worden aan mooie ontwikkelingen.”

“Op de prachtige locatie voelde ik me meteen op mijn gemak. Dat werd versterkt in de contacten met de verschillende mensen van ASC waarmee ik in gesprek ben geweest. Ik zie er naar uit om binnenkort aan de slag te gaan bij deze bijzondere en opvallende club in het voetballandschap.”

Met het aanstellen van Jan kiest ASC voor een HJO met gelijke aandacht voor alle jeugdteams en oog voor de begeleiding van de deels nog jonge trainersstaf. Wij kijken daarom uit naar zijn komst en hebben veel vertrouwen in een mooie samenwerking.

Het bestuur en de TC ASC

Must Read