vrijdag, april 26, 2024
HomeDerde klasseASCVerliezend ASC doet goed mee tegen TAC’90

Verliezend ASC doet goed mee tegen TAC’90

-

Districtsbeker groep 1, poule 13 – Tweedeklasser ASC speelde zaterdag haar laatste poulewedstrijd voor de districtsbeker tegen het Haagse TAC’90. De rood-zwarten verloren, na een 1-1 ruststand, met 1-3 en zijn door dit resultaat uit gebekerd.

ASC-trainer Jesper Neuteboom was ondanks het verlies toch content over het optreden van zijn manschappen. Neuteboom: ,,We speelden een uitstekend eerste half uur en door een benutte penalty van Alex Iliopoulos kwamen we verdiend op voorsprong. TAC ’90 kwam vlak voor rust op gelijke hoogte. In de tweede helft, met veel wisselingen aan beide kanten, kwamen ze door een knappe individuele actie op voorsprong en uiteindelijk werd het nog 1-3. Ik zie deze bekerwedstrijden als onderdeel van de voorbereiding en dan is het mooi om te zien dat we goed meedoen tegen een tegenstander, die vorig jaar nog in de hoofdklasse speelde’’, aldus de Leidenaar.

ASC maakt komend seizoen de overstap van de zondag naar de zaterdag en zal daarom in de komende competitie heel wat nieuwe opponenten treffen. Neuteboom: ,,Dat klopt maar we komen ook een aantal oude bekenden tegen, want  RVC’33, EMM’21, Foreholte en ESTO zijn samen met ons overgestapt naar de zaterdag. Ik ben heel benieuwd hoe we het komend seizoen gaan doen. Het zal een zware competitie gaan worden en dat weten onze jongens. Ik hoop dat we de stijgende lijn van na de winterstop kunnen vasthouden. Er degraderen drie clubs rechtstreeks en op de drie plekken daarboven moet  je degradatiewedstrijden spelen. Dat wordt heel pittig, maar we lopen daar niet voor weg. Ik weet dat de zondagclubs door de buitenwacht worden weggezet als de wat zwakkere broeders van deze klasse. Wat mijn mening daarover is? Ik weet het niet, we gaan het zien. Vorig jaar hebben we drie ploegen, waaronder ESTO en RVC’33, onder ons gehouden en dat is in eerste instantie ook nu onze doelstelling. Komende zaterdag beginnen we de competitie met een uitwedstrijd bij Alphia. Ik weet dat die jongens vorig jaar kampioen zijn geworden van de derde klasse en dat ze voorin een aantal behendige spelers hebben rondlopen. Verder ken ik die ploeg niet goed, maar dat zal gelden voor de meeste tegenstanders dit seizoen. We hebben er in ieder geval heel veel zin in. Na 6 /7 weken voorbereiding is het lekker om nu eindelijk aan de bak te mogen’’, aldus Neuteboom tot besluit.

Must Read