HomeTweede klasseEMM'21EMM ’21 compleet verrast door Pancratius

EMM ’21 compleet verrast door Pancratius

-

Tweede klasse C- In Roelofarendsveen werd door EMM ’21 en Pancratius gestreden om een meer stevige positie in de subtop. Met minder wedstrijden dan hun concurrenten betekende dat donderdagavond het begin van een inhaalslag. Het treffen ging om de resterende 84 minuten van de wedstrijd waar de laatste zondag in maart al een beginnetje mee was gemaakt. Door een blessure van de scheidsrechter destijds werd die gestaakt. Met een 1-3 zege maakten de bezoekers uit Badhoevedorp uiteindelijk terecht de sprong omhoog.

Met een stuiterbal op de helft van EMM’21 werd de wedstrijd heropend. De gastheren doken er gelijk bovenop. Vooral Job Mooren was een paar keer gevaarlijk. De puntspeler is dat wel vaker, maar regelmatig miste hij spelers om zich heen die voor een hoger rendement kunnen zorgdragen in de aanvalslinie.

Na een half uur spelen kwam er eindelijk een kans voor de bezoekers via Ralf Fenne, maar zijn schot belandde op de vuisten van EMM-doelman Mike van der Poel. Er zat verder niet heel veel voetbal in de wedstrijd en het offensief van de thuisclub begon wat te luwen. Toch ontstond er weer een Veense aanval en in de ontstane hectiek maakte een speler van Pancratius hands in zijn eigen strafschopgebied. Een penalty was het gevolg en Mooren zette zijn ploeg op voorsprong. Terecht gezien de eerste helft vond ook EMM-trainer Koen van der Vlugt: ,,In de eerste helft waren wij zeker de bovenliggende partij. We wisten dat Pancratius een zeer goed voetballend team was maar dat bleek niet tot aan de rust. Ze hebben bijna niets gecreëerd.”

Bij de bezoekers lukte inderdaad niet veel. Dave Hertog probeerde het nog maar kwam daarmee op een nare manier in botsing met doelman Van der Poel. Zijn geschreeuw deed iets ernstigs vermoeden maar een natte spons op de zere plek leek voldoende. Al hinkende speelde Hertog de helft uit.

De tweede helft was nog geen halve minuut bezig en Hertog ging op het koude, natte gras zitten en nam zijn verantwoording. Op zo’n manier kon hij niet verder en zou hij zijn ploeg alleen maar benadelen. Na de wissel van Hertog veranderde de bezoekers uit Badhoevedorp in een sloophamer die het vooral gemunt had op de verdedigingsmuur van EMM.

Van der Vlugt beduusd: ,,Wat moet je hier van zeggen? Binnen een kwartier bepaalden die jongens de eindstand. Wij hebben dit zelf weggegeven. Wij waren té verrast door de plotselinge kracht van Pancratius. Dt terwijl ik in de rust nog aangaf dat we slim om moesten gaan met onze voorsprong.”

De bezoekers begonnen steeds meer signalen af te geven dat ze geen genoegen namen met de achterstand. Met (positief) agressief aanvalsspel kwamen de kansen en werden de gastheren gewaarschuwd. Eerst door Thom Leenen die alleen voor van der Poel stond, maar de op stuiterende bal verkeerd raakte met zijn scheenbeen. Een fractie later knalde de rappe Gianni Oosterhoff snoeihard op de paal.

Na een fraaie panna op rechts vond Leenen doorgang richting het Veense strafschopgebied waar hij werd neergehaald. Zijn vrije trap van net buiten de zestien krulde hij vervolgens gericht op het hoofd van Bas Pel die hard de gelijkmaker binnenkopte. De Veense muur wankelde en een eveneens gretige Oosterhoff brak er doorheen en maakte de 1-2. Leenen zelf kon het scoren ook niet laten en verruimde de voorsprong. Gelaten onderging EMM het lot en het leek alsof zij compleet verrast waren door de kracht en kwaliteit van hun tegenstander. Het bleef bij 1-3 en Van der Vlugt moet de komende tijd nagaan hoe zijn ploeg voortaan met dit soort verrassingen moet omgaan.

,,Het ontbrak vooral aan scherpte achterin. Bij dat tweede doelpunt van hun speelde Sven Hoogervorst veel te nonchalant de bal opzij. Daar profiteerde Pancratius optimaal van. We hebben ons weg laten zetten in de tweede helft.”

EMM’21- Pancratius 1-3 (1-0). 35. Mooren 1-0, 55.Pel 1-1, 58. Oosterhoff, 60. Leenen 1-3.

Opstelling EMM ’21: Van der Poel, Van der Meer, Brug, Van der Zwet, Damian Hoogenboom, Wesselman, Mooren, Roy Hoogenboom (Salomé 65), Huigsloot (Romero Fuster 65), Hoogervorst, Van der Geest (Bakker 65)

Opstelling Pancratius: Oosterhoff, Sweers, Vahlkamp, Ringelberg, Mentink, Hertog (Van Eijk 46), Fenne, Dinkgreve, Pel, Leenen (Lilipaly 75), Morsch