HomeTweede klasseEMM'21EMM’21 en DONK in evenwicht (1-1)

EMM’21 en DONK in evenwicht (1-1)

-

Tweede klasse D (zaterdag)- De verschillen in de tweede klasse zijn klein dit seizoen. Ook de wedstrijd tussen de nummer drie, EMM’21, en nummer zeven, DONK, liet dit zien. Het verschil voor de wedstrijd was een punt in het voordeel van de ploeg uit Roelofarendsveen en na de wedstrijd was dit nog steeds zo. In een gelijk opgaande, en over het geheel genomen, sportieve wedstrijd maakte de thuisploeg in de tweede helft 1-0, maar kwam DONK later verdiend op 1-1.

De eerste helft tussen EMM’21en DONK was er een van goed verzorgd spel en waar ook de organisatie aan beide kanten goed stond. Gevolg was een prima wedstrijd zonder grote kansen. Na een kwartier kreeg EMM’21 de eerste corner, maar deze leverde niets op. Een minuut later kreeg DONK speler Levi van Houten een kans, maar keeper Bas Nugteren greep goed in.

Na 25 minuten ging Stijn Rietbroek voor EMM’21 goed door aan de rechterkant, legde de bal voor de voeten voor Joey van der Geest, maar de bal ging over het doel van de bezoekers. Een tiental minuten voor de thee kreeg DONK een vrije trap. De ploeg uit Gouda leek de 0-1 te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Erger voor de bezoekers was dat Marvin Vat bij deze actie ernstig geblesseerd raakte en per brancard van het veld moest. Pas vijf minuten later, met Justin Vat als zijn vervanger, werd het spel hervat. In de slotfase van de eerste helft kreeg EMM’21 nog een kans. Een geblokt schot van Rietbroek kwam voor de voeten van Roy Hoogenboom, maar de bal werd van de lijn gehaald door DONK speler Mark van Doeland.

Al snel na het begin van de tweede helft zagen de toeschouwers de eerste kans voor EMM’21. Na een goede actie van Roetbroek miste Van der Geest. Het spelbeeld was hetzelfde als in de eerste helft en tien minuten na de rust kreeg nu DONK een grote kans. Tijmen Harmsen bereikte Fouad Musaui, maar knap werk van Nugteren voorkwam de 0-1. De wedstrijd bleef in evenwicht, maar er kwamen wel meer kansen over en weer. Na ruim een half uur spelen was er een goede aanval van EMM-21 over rechts. Het schot wat daarna volgde van Joppe Huigslot werd nog gekeerd door DONK keeper Van der Eem, de bal kwam vervolgens voor de voeten van Joey van der Geest die de 1-0 op het scorebord schoot.

Daarna volgde een fase waar DONK meer risico ging nemen en ook sterker werd. De ploeg uit Gouda kreeg snel wat grotere kansen. Eerst was er een afgekeurd doelpunt uit een vrije trap en een minuut later schoot Van Doeland net naast. De frustratie bij DONK nam wel wat toe, wat de sfeer in de wedstrijd niet ten goede kwam, zonder dat men werkelijk over de schreef ging.

Met nog tien minuten te gaan was er plots een opstootje voor het doel van EMM, maar scheidsrechter Martin Hooijer hield de kaarten op zak. Niet veel later vond DONK speler Werner Overkamp Roy van der Graaf die voor DONK, verdiend, de 1-1 maakte. In de slotfase waren de ploegen net als eerder in de wedstrijd weer gelijkwaardig aan elkaar. Al dacht DONK nog heel even aan een strafschop toen Van der Graaf naar de grond ging. De scheidsrechter van dienst floot echter niet, waarna beide ploegen met een 1-1 gelijkspel de warme kleedkamer op konden zoeken.

De goed spelende Van Rietbroek: ,,Het was een gelijk opgaande wedstrijd, zeker in de eerste helft. Natuurlijk hoopten we op een overwinning, maar DONK heeft een sterke ploeg. Na de 1-0 moesten zij meer risico nemen en werden zij sterker en maakten dan ook de 1-1. Ik denk dat een gelijkspel wel een terechte uitslag is. Wij laten dit seizoen goed voetbal zien en maken echt stappen. Vandaag waren we soms niet rustig genoeg en gingen we teveel mee in het spel van DONK. Ik ben verder wel tevreden over hoe we nu spelen. Het ging lekker al had het rendement wellicht wat hoger kunnen zijn.”

Basisopstelling EMM’21: Nugteren, Van der Meer, Brug, Wesselman, Hoogenboom, Romero Fuster, Vermeer, Van der Zwet, Huigsloot, Rietbroek, Van der Geest.

Basisopstelling DONK: Van der Eem, De Jong, Vat, Overkamp, Harmsen, Houdijk, Van Houten, Musaui, Borsboom, Van Doeland, Mellah.