donderdag, mei 2, 2024
HomeTweede klasseForeholteJubilerend Foreholte geniet na van geslaagde feestweek

Jubilerend Foreholte geniet na van geslaagde feestweek

-

Voetbalvereniging Foreholte vierde afgelopen week haar 90-jarig bestaan en in Voorhout wilde men het 18e lustrum van de club bepaald niet geruisloos aan zich voorbij laten gaan. De jubileumcommissie van de rood-witten is maandenlang bezig geweest met het organiseren van een reeks aan activiteiten, met als sluitstuk het grote jubileumfeest op het parkeerterrein van de club. LeidenAmateurVoetbal blikte samen met Tjeerd van der Zwaan, lid van de jubileumcommissie, terug op deze voor hem vermoeiende, maar vooral zeer geslaagde feestweek.

Tjeerd, ben je al wat bijgekomen van de afgelopen week? 

Van der Zwaan: ,,De dag na het jubileumfeest heb ik aardig wat uurtje slaap ingehaald, maar nu is het vooral nagenieten. Het is al met al een fantastische week geweest, die al onze verwachtingen heeft overtroffen. Natuurlijk hielp het dat we mooi weer hadden, maar het succes is vooral toe te schrijven aan al die vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen bij de festiviteiten. De publieke belangstelling was op alle dagen groot. De wedstrijden van ons damesteam tegen Ajax en van Lucky Foreholte tegen Lucky Ajax (met coryfeeën als Sjaak Swart en Simon Tahamata in de gelederen) trokken veel toeschouwers, maar de grootste publiekstrekker was toch wel het slotfeest op zaterdag met zeker 1.500 bezoekers. We hadden optredens van diverse lokale artiesten, DJ’s en bands op een groot podium, dat was nog nooit eerder gedaan.

Onze bekendste oud lid, Edwin van der Sar, is namens Ajax ook nog langs geweest om ons een mooi jubileumshirt aan te bieden. Al met al hebben zo’n 100 vrijwilligers meegewerkt aan de festiviteiten en zonder iemand tekort te willen doen, wil ik vooral de onderhoudsploeg en de andere leden van de jubileumcommissie, Theo, Katja, Diane, Martin, Gert, Caroline, Linda, Gerd-Jan, Kai en Pjotr, danken voor hun tomeloze inzet in het afgelopen jaar. Het is prachtig om te zien wat deze happening in het dorp heeft losgemaakt.”

Vervolgend: ,,Er waren afgelopen week ook veel Voorhouters aanwezig, die normaal gesproken zich niet zo snel zich bij Foreholte laten zien en dat komt de verbondenheid met elkaar alleen maar ten goede. Nee, ik denk niet dat we bij het volgende lustrum op dezelfde wijze gaan uitpakken, maar het 100-jarig bestaan lijkt mij een goede reden voor een nieuwe feestweek. Onze voorzitter, Rogier Hoeijmans, heeft de ambitie uitgesproken om zijn toespraak bij het eeuwfeest te houden in een nieuw clubgebouw, dat lijkt mij een mooie stip op de horizon’’, aldus Van der Zwaan tot besluit.

 

 

 

Must Read